Latvijā izstrādāta iPhone aplikācija ļauj veikt virtuālas sacensības un ceļojumus

Aplikācija, kam dots nosaukums MileKeeper, uzskaita lietotāju veikto reālo laiku un attālumu un attēlo to uz pasaules kartes jebkurā iepriekš izvēlētā ģeogrāfiskā, vēsturiskā vai izfantazētā maršrutā. Šī ir pirmā un vienīgā šāda veida iPhone aplikācija pasaulē.

Līdz šim mobilo aplikāciju tirgū ir bijušas un joprojām ir pieejamas daudzas aplikācijas, kas ar GPS palīdzību uzskaita cilvēku veikto attālumu un attēlo to uz kartes maršrutā, kur tas veikts. Šāda veida aplikācijas visā pasaulē izmanto cilvēki, kuri profesionāli vai veselības uzturēšanas nolūkos nodarbojas ar dažādām sporta aktivitātēm - skrien, brauc ar velosipēdu, nūjo, izmanto fitnesa trenažierus utml.

MileKeeper aplikācijas atšķirība ir tāda, ka MileKeeper tās lietotāju veiktos kilometrus attēlo nevis reālajā distancē, bet gan virtuālos, lietotāju pašu iepriekš izveidotos jeb no jau gatava saraksta izvēlētos maršrutos jebkur uz pasaules kartes. Tādējādi MileKeeper cilvēkiem piedāvā alternatīvu motivāciju kustēties, parādot kustības rezultātus interesantākā un savādākā veidā nekā tas ir bijis ierasts līdz šim.

“Mēs katrs ikdienā pārvietojamies visdažādākajos veidos - braucot uz darbu, ejot pastaigātis, skrienot pa parku u.c. Taču parasti mēs neaizdomājamies, cik lielus attālumus reāli veicam. Kā būtu, ja šos attālumus uzliktu jebkurā vietā uz pasaules kartes? Varbūt, pastaigājoties ar suni, būsim apgājuši apkārt visai valstij, skrienot pa parku šķērsojuši Ameriku vairāk reižu nekā Forests Gamps, bet, braucot uz darbu, apbraukuši apkārt pasaulei ātrāk nekā 80 dienās? Tagad, pateicoties MileKeeper iPhone aplikācijai, ikvienam ir iespēja to uzzināt,” aplikācijas būtību skaidro izstrādes projekta grupas vadītājs Didzis Neļķe.

MileKeeper aplikācijas lietošana ir ļoti vienkārša - lietotājam ir jāizveido maršruts, ierakstot starta un finiša punktus, vai arī jāizvēlas trase no aplikācijas veidotāju piedāvātā ģeogrāfisku, vēsturisku un izdomātu maršrutu saraksta. Pēc tam jāizvēlas kustības veids un, uzsākot kustību, jānospiež “start” poga. Beidzot kustību, jānospiež “stop” poga. Kustības laikā veiktie kilometri automātiski parādīsies uz pasaules kartes uzstādītajos maršrutos.

“Tu vari nodarboties ar iemīļoto sportisko aktivitāti vietējā parkā, taču MileKeeper parāda tevis veikto attālumu it kā tu, piemēram, šķērsotu Sahāras tuksnesi vai piedalītos Tour de France velobraucienā. Tu peldi baseinā, taču ar MileKeeper tavs virtuālais peldējums notiek pāri Lamanšam,” - tā MileKeeper idejas autors Mārtiņš Vavere.

Savu progresu virtuālajos maršrutos lietotājs var ērti redzēt savā iPhone telefonā. Papildus, izmantojot sociālo tīklu Facebook, MileKeeper lietotājs var informēt par virtuālajiem sasniegumiem savus draugus, kā arī virtuāli sacensties ar viņiem tajās pašās distancēs, lai kurā pasaules malā draugi faktiski atrastos.

Aplikācija pieejama Apple interneta veikalā AppStore no 23.03.2012.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Uzņēmumi


1st-studio.com
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80007815sec.