Ir izveidota aplikācija viedtālruņiem, lai tu zinātu savas tiesības ceļojumos

Pasažieri, kas velti gaida savu avioreisu vai pazudušo bagāžu, turpmāk viedtālruņa lietotnē varēs uzreiz uzzināt savas tiesības. Sākoties vasaras atvaļinājumiem, Eiropas Komisija ir sagatavojusi viedtālruņa lietotni par gaisa un dzelzceļa transportu, kas darbojas četrās mobilajās platformās: Apple iPhone un iPad, Google Android, RIM Blackberry un Microsoft Windows Phone 7. Lietotne izstrādāta 22 ES valodās. Patlaban tā aptver gaisa un dzelzceļa transportu, bet 2013. gadā, kad stāsies spēkā attiecīgās tiesības, paredzēts iekļaut arī autobusus.

Komisijas priekšsēdētāja vietnieks, atbildīgais transporta politikas jautājumos Sīms Kallass teica: "Cik daudzi no mums ir nokļuvuši situācijā, kad veltīgi gaidi savu avioreisu un apkārtējie apgalvo, ka tev nav nekādu tiesību? Ar jauno lietotni miljoni ceļotāji varēs viegli piekļūt pārbaudītai informācijai par pasažieru tiesībām tieši tad, kad rodas negaidītas situācijas un kad šī informācija ir visvairāk vajadzīga."

Neparedzētas izmaiņas ceļojumos bieži vien ir pamats uztraukumiem. Neatkarīgi no tā, vai atcelts lidojums, brīvdienu ceļojuma komplektā ietvertā viesnīca atšķiras no reklamētā piedāvājuma vai mainīts vilciena atiešanas laiks, situācija ir vienkāršāk atrisināma, ja pasažierim ir informācija par savām tiesībām.

Saistībā ar visām iespējamajām problēmām lietotne izskaidro pasažieru tiesības. Piemēram, ja ir atteikta iekāpšana atcelta lidojuma dēļ, tad pasažierim ir tiesības saņemt 125-600 eiro lielu kompensāciju. Tiesības saņemt kompensāciju ir arī tad, ja bagāža ir bojāta negadījumā. Vērtīgi arī zināt, ka dzelzceļa pārvadājumu kompānijām un aviokompānijām ir pienākums sniegt pārredzamu informāciju par cenām un palīdzēt pasažieriem ar kustību traucējumiem.

Liela mēroga ārkārtējās situācijās, piemēram, kā tas bija Islandes vulkānisko pelnu mākoņa izraisītās krīzes laikā 2010. gadā, lietotnē iespējams uzzināt Eiropas Komisijas sniegto informāciju un ieteikumus par ceļošanu.

Lietotni var lejupielādēt interneta vietnē www.ec.europa.eu

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Novatours
,


Nikos Travel
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6137979sec.