Starptautisks konkurss atspoguļo 21. gadsimta foto burvību

Starptautisks konkurss, kura ietvaros noteikti labākie jaunās paaudzes fotogrāfi 2012. gadā, pārsteidzis ar iedvesmojošiem portretu un elpu aizraujošiem dabas ainavu iemūžinājumiem.

Konkurss "2012 World Open of Photography" tiek aprakstīts kā "ekspozīcijas spēkstacija, kas fotogrāfiem ļauj satikties ar starptautisku audienci". Apbrīnojami, ka katra no finālistu fotogrāfijām pavēsta vairāk, nekā, šķiet, būtu iespējams izteikt tūkstoš vārdos.

Lorenss Holders no Vācijas, kurš projekta ietvaros saņēmis prestižo "Gada fotogrāfa" apbalvojumu "Action" kategorijā, uz to pretendēja ar futūristiskā stilā ieturētu snovborda piedzīvojumu atveidojumu. 

"Bija visai sarežģīti realizēt manu ideju par konkrētā fotouzņēmuma veikšanu stipra sniegputeņa laikā, jo attiecīgajā vietā pagājušajā sezonā sniga tikai vienu reizi," viņš atzīst un priecājas, ka tomēr izdevies noķert iecerēto kadru.

Kanādietes Džodijas Makdonaldas darbs (attēlā) tika atzīts kā labākais dabas foto kategorijā – viņa bija iemūžinājusi 60 gadus vecu Āzijas ziloni vārdā Radžans, kurš, pēc viņas vārdiem, 1970. gados tika nogādāts Andamana salās Indijas okeānā mežistrādes darbu nolūkos.

"Radžanam, kā arī 10 citiem ziloņiem, toreiz piespieda iemācīties peldēt okeānā, lai strādnieki varētu nogāztos kokus aizgādāt uz tuvumā esošajām laivām," viņa stāsta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.25140309sec.