Izdots jauns ceļvedis Barselona un Katalonija

Apgāds Zvaigzne ABC ir izdevis ceļvedi, kas iepazīstina ar vienu no Eiropas populārākajiem tūrisma centriem – Barselonu un Kataloniju.

Barselona ir viena no skaistākajām Vidusjūras pilsētām. Nav daudz tādu vietu, kuras vienlaikus būtu gan senatnes elpas apdvestas, gan tik drosmīgi modernas. Dzīvība šajā dinamiskajā un iespaidīgajā pilsētā neapsīkst ne dienā, ne naktī. Barselona ir slavena ar savu galveno avēniju La Rambla, daudzajiem krodziņiem, muzejiem un lielo dzīvesprieku.

Ceļvedī aplūkotie trīs ievērojamāko apskates vietu rajoni apliecina Barselonas pārsteidzošo daudzveidību. Montžuika kalns, kas atrodas līdzās jūrai, ir dienvidrietumu noslēdzošais posms stāvu kalnu arkai, kura gandrīz pilnībā ieskauj pilsētu. Šajā rajonā plešas monumentālas ēkas un lieli laukumi. Savukārt Vecpilsēta ir izcils gotiskās arhitektūras centrs ar neskaitāmām šaurām ieliņām, kuras līkumo starp senām ēkām. Turpretī blīvi apdzīvoto Ešamples (Eixample) rajonu raksturo ļoti garas, taisnas ielas un izcila modernisma stila arhitektūra.

Atšķirībā no Barselonas, kur valda pastāvīga kņada un steiga, Katalonija būtībā ir lauku reģions, un te nav īpaši lielu pilsētu vai plašu industriālu teritoriju. Katalonijas četras provinces un mazā pundurvalstiņa Andora, kuras iedzīvotāji runā kataloņu valodā, vilina ar daudziem brīnišķīgiem dabas skatiem. Te plešas gan klinšainas piekrastes un kalni, gan auglīgi līdzenumi un smilšainas pludmales. Daudzi šī reģiona viesi nedodas tālāk par piekrasti, bet Katalonijas patiesā daudzveidība atklājas, iepazīstot iekšzemi.

Šajā ceļvedī sniegti daudzi noderīgi padomi, tostarp informācija par viesnīcām, restorāniem un kafejnīcām, sporta aktivitātēm un izklaides vietām, kā arī par sadzīviskām situācijām, un tas palīdzēs ikvienam pilnvērtīgi izmantot ceļojuma laiku Barselonā un Katalonijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.653018sec.