Aptauja: no mobilajiem tālruņiem sagaida vēl lielāku izturību

Mobilo tālruņu lietotāji savu nākamo tālruni vēlētos ar ilgāku baterijas darbības laiku (66%), izturīgāku pret triecieniem un ūdeni (50%), kā arī ar uzlabotu kameru (29%), noskaidrots Samsung Electronics Baltics veiktajā aptaujā. Eksperti prognozē, ka drošība un izturība turpmāk kļūs par arvien būtiskākiem faktoriem tālruņu izvēlē.

"Pieaug tendence meklēt ierīci, kas tur līdzi mūsdienu dzīves tempam," stāsta Māris Ķikāns, Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Baltijas valstīs. "Tehnoloģijas ir tik attīstītas, ka, piemēram, kvalitatīvs ekrāns vai jaudīgi tālruņa procesori jau tiek uztverti kā standarta aprīkojums – gluži vienkārši tāpēc, ka esošie modeļi šobrīd nodrošina ļoti labus tehniskos parametrus. Izvēli nosaka pārliecība, ka tālrunis neļaus palikt bez saziņas iespējām arī dienām ilgā pārgājienā un tam nekaitēs nejauša iekrišana ūdenī vai smiltīs."

Psihoterapeits Andris Veselovskis skaidro: "Drošības sajūta ir viena no mūsu pamatvajadzībām. Patlaban tālrunis kļuvis par neatņemamu dzīves sastāvdaļu ne tikai ikdienas saziņā, bet arī krīzes situācijās, tāpēc loģiska ir cilvēka pārliecība – jo drošāks un uzticamāks ir tālrunis, jo drošāk jūtos es pats. Vienlaikus ir svarīgi veicināt personīgo pārliecību un komfortu, tālruni uzskatot tikai par vienu no, nevis galveno drošības faktoru."

Salīdzinoši izteiktākās vēlmes uzlabojumiem savā nākamajā tālrunī ir jauniešiem vecumā no 15 līdz 19 gadiem – katram otrajam būtiski ir palielināt atmiņas lielumu (divreiz vairāk nekā vidēji Latvijā – 55% pret 26%). Tāpat svarīgs ir arī lietošanas ērtums (35% pret 16%) un plašāks aplikāciju klāsts tālrunī (pat četrreiz vairāk nekā vidēji – 28% pret 7%).

Vīrieši krietni vairāk nekā daiļais dzimums vēlas uzlabojumus tehniskajos parametros – telefona ātrdarbība ir būtiska 28% vīriešu, bet tikai 17% sieviešu. Turpretī katra desmitā dāma vēlētos tālruni ar pilnveidotu dizainu, kamēr šis faktors ir svarīgs vien 5% vīriešu.

"Atbildot uz lietotāju prasībām, Samsung ir pilnveidojis Galaxy S5 viedtālruni – tam ir īpaši uzlabota izturība un drošība, piemēram, ierīcē iekļauti tādi risinājumi kā īpašais enerģijas taupīšanas režīms. Tas spēj pārslēgt ekrānu melnbaltās krāsās un atstāt tikai pašas nepieciešamākās funkcijas, lai samazinātu baterijas patēriņu. Jaunajam viedtālrunim ir arī IP67 standartam atbilstoša aizsardzība pret putekļiem un ūdeni," papildina M. Ķikāns.

Aptauju veicis Snapshots pēc Samsung Electronics Baltics pasūtījuma 2014. gada martā, aptaujājot 849 respondentus vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

Par Samsung Electronics

Samsung Electronics ir pasaules tehnoloģiju līderis. Samsung inovācijas TV produktu, viedtālruņu, planšetdatoru, personālo datu, kameru, mājsaimniecības ierīču, printeru, LTE sistēmu, medicīnas iekārtu, pusvadītāju un LED risinājumu segmentos pilnveido cilvēku dzīves. Uzņēmums nodarbina 286 000 cilvēku 80 pasaules valstīs, un produktu gada pārdošanas apjoms sasniedz 216,7 miljardus ASV dolāru.

Kopš dibināšanas 1999. gadā Samsung Electronics Baltics ir kļuvis par vienu no vadošajiem patērētāju elektronikas uzņēmumiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Baltijas pārstāvniecībā nodarbināti 144 cilvēki, un 2013. gadā pārdošanas apjoms Baltijas valstīs sasniedzis 386,2 miljonus ASV dolāru (290 miljonus eiro). Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet www.samsung.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68108487sec.