EASA dod atļauju mobilās ierīces lietot visu lidojuma laiku

Eiropas Aviācijas drošības aģentūra (EASA) piektdien, 26. septembrī nāca klajā ar atzinumu, ka personīgās elektroniskās ierīces, tostarp mobilie tālruņi, lidojuma drošību nekādā mērā neapdraud. Tas nozīmē, ka pasažieriem turpmāk būs ļauts lietot savas mobilās ierīces arī pacelšanās un nosēšanās laikā, ja vien to savos noteikumos būs paredzējusi attiecīgā lidsabiedrība.

Līdzšinējie noteikumi paredzēja, ka pasažieriem pacelšanās un nosēšanās laikā savas mobilās ierīces jāiestata "lidmašīnas režīmā". Tomēr nu EASA aicina aviokompānijas veikt izmaiņas to iekšējos noteikumos un atļaut mobilo ierīču izmantošanu visu lidojuma laiku.

Tas nozīmē, ka turpmāk katrai lidsabiedrībai nāksies individuāli izlemt, vai pasažieriem ļaut izmantot mobilos tālruņus, kā arī veikt izvērtējumu, lai pārliecinātos, ka to signāli neietekmē gaisa kuģu sistēmu darbību. Pēcāk aviokompānijām lidmašīnās būs jāuzstāda papildu aprīkojums, lai nodrošinātu mobilo sakaru pārklājumu.

Lai gan lidsabiedrībām jau vairākus gadus atļauts pasažieriem sniegt iespēju izmantot mobilās ierīces gaisa kuģu kreisēšanas laikā, līdz šim bija liegts tās lietot pacelšanās un nosēšanās laikā.

"Lidojuma sākums un beigas ir kritiskākie posmi. Bija nepieciešams pārliecināties, ka drošība netiek apdraudēta ne mirkli," norādījis EASA preses pārstāvis Iliass Maragakis un piebildis, ka nu gūti pārliecinoši pierādījumi – mobilo ierīču izmantošana ir droša visos lidojuma posmos. Tiesa, pirmās aviokompānijas nepieciešamos drošības izvērtējumus varētu veikt ne ātrāk kā divu mēnešu laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12660193sec.