Pēkšņi izlādējies telefons? 7 ieteikumi situācijas atrisināšanai

Viedtālruņi un planšettelefoni arvien biežāk aizstāj datoru gan darbā, gan komandējumos un atpūtā. Turklāt mobilo ierīču lietotāji vēlas, lai šādās situācijās nebūtu jāpaliek bez saziņas iespējām – pat 7 no 10 viedtālruņu īpašniekiem Latvijā apgalvo, ka gribētu uzlabot to bateriju darbības ilgumu. Tāpēc ir vērts iegaumēt dažus praktiskus ieteikumus baterijas darbības laika paildzināšanai, lai nepaliktu bez pieejas zvaniem, īsziņām, e-pastiem vai saziņas sociālajos tīklos.

1.    Pamatkomplekts vienmēr līdzi. Dodoties ārpus mājas vai darba, līdzi ņemiet ne tikai telefona lādētāju, bet arī USB kabeli. Tas ļaus lādēt ierīci paralēli darbam ar datoru, ja nebūs pieejams oriģinālais lādētājs vai brīva kontaktligzda. Ja lādētāju gadījies aizmirst, tie klientu ērtībām bieži vien pieejami viesnīcās vai kafejnīcās.

2.    Ātrās uzlādes iespēja. Ja daudz ceļojat, ir zināms, ka vairumā lidostu ir pieejami bezmaksas uzlādes punkti, tomēr laiks starp reisiem vai, piemēram, nākamo tikšanos var izrādīties pārāk īss, lai pienācīgi uzlādētu telefonu. Tāpēc ir radīta jauna ierīce ar īpašu ātrās uzlādēšanas funkciju – Samsung Galaxy Note 4. Tā ļauj samazināt baterijas uzlādes laiku par 43%, un 30 minūšu laikā telefons tiek uzlādēts līdz 50% (parasti šis process ilgst 55 minūtes).

3.    Rezerves varianti. Laicīgi plānojot savu darbu un telefona uzlādes iespējas, ir vērts padomāt arī par rezerves baterijas iegādi. Vairumam saziņas rīku, arī Samsung Galaxy Note 4, atsevišķi ir pieejams pārnēsājams barošanas bloks, kas ir viegls, kompakts un spēj darboties arī atrodoties kustībā – lidmašīnā, vilcienā vai jebkur citur, kur nav pieejama uzlādes iespēja vai elektrība.

4.    Enerģijas taupīšanas režīms. Telefona darbības pagarināšanai, piemēram, jaunajos Samsung Galaxy sērijas modeļos ir iebūvēts īpašs enerģijas taupīšanas režīms, kas īpašniekam ierīces pamatdarbības ļaus veikt vismaz diennakti pēc tam, kad baterija būs sasniegusi 10% robežu. To lietojot, displejs iegūs melnbaltus krāsu toņus un piedāvās tikai nepieciešamākās telefona funkcijas – zvanus, īsziņas, pieeju internetam un sociālajiem tīkliem.

5.    Izslēdz liekās programmas. Ikviens savā viedierīcē var apskatīt, kuras programmas visvairāk patērē baterijas enerģiju, piemēram, ieslēgts, bet neizmantots GPS vai WiFi. Ir maldīgi uzskatīt, ka ieslēgta telefona skaņa patērē vairāk jaudas nekā vibrozvans, tieši pretēji.

6.    Aplikācijas baterijas darbības laika paildzināšanai. Aplikāciju veikalā iespējams lejupielādēt mobilās programmas un logrīkus (widgets), kuri paildzinās baterijas darbības laiku. Tie atpazīst, kuras aplikācijas netiek pilnībā aizvērtas, tāpēc automātiski to izdara lietotāja vietā. Saspringtās ikdienas gaitās, kad neatliek laika savas ierīces uzlādei, ir vērts pārliecināties par to lietderību.

7.    Lidojuma režīms ātrai uzlādei. Telefona lādēšana, izmantojot lidojuma režīmu, procesu paātrina pat divas reizes. To ieslēdzot, telefons tikai tiek lādēts un fonā tam nav jāveic papildu darbības. Svarīgi atcerēties, kā šajā laikā nav iespējams ne saņemt zvanus un īsziņas, ne arī pašam zvanīt un rakstīt.

Par pētījumu: Snapshots aptauja pēc Samsung Electronics Baltics pasūtījuma veikta 2014. gada martā. Aptaujāti 849 respondenti vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

Par Samsung Electronics

Samsung Electronics ir pasaules tehnoloģiju līderis. Samsung inovācijas TV produktu, viedtālruņu, planšetdatoru, personālo datu, kameru, mājsaimniecības ierīču, printeru, LTE sistēmu, medicīnas iekārtu, pusvadītāju un LED risinājumu segmentos pilnveido cilvēku dzīves. Uzņēmums nodarbina 286 000 cilvēku 80 pasaules valstīs, un produktu gada pārdošanas apjoms sasniedz 216,7 miljardus ASV dolāru.

Kopš dibināšanas 1999. gadā Samsung Electronics Baltics ir kļuvis par vienu no vadošajiem patērētāju elektronikas uzņēmumiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Baltijas pārstāvniecībā nodarbināti 144 cilvēki, un 2013. gadā pārdošanas apjoms Baltijas valstīs sasniedzis 386,2 miljonus ASV dolāru (290 miljonus eiro). Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet www.samsung.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67449713sec.