5 ieteikumi telefona baterijas taupīšanai ceļojuma laikā

Telefonu attīstība visnotaļ ir strauja un sniegtās priekšrocības neatsveramas, taču to vislielākā problēma ir baterijas izturības ilgums. Īpaši svarīga beterijas izturība ir ceļotājiem, kuri dodas atpūtas braucienos un ne vienmēr atceras paņemt līdzi lādētāju vai arī nav vietas, kur šo uzlādi veikt.  Pieci ieteikumi, kā taupīt bateriju.


1. Samazināt ekrāna spožuma pakāpi – Lielākajai daļai telefonu pieejama automātiska spožuma kontroles funkcija, kas atbilstoši apgaismojumam apkārtējā vidē pielāgo telefona ekrāna spožumu, tomēr vislabākais variants situācijās, kad telefons drīzumā varētu izslēgties, ir ekrāna spožumu manuāli samazināt līdz minimumam.


2. Izslēgt Bluetooth un Wi-Fi – Protams reizēm šīm funkcijām ir jābūt ieslēgtām, kad vēlaties veikt zvanu, vienlaicīgi vadot mašīnu, vai vēlaties pieslēgties bezvada internetam, lai netērētu mobilo internetu, ko piedāvā Jūsu operators, taču tas sagrauj baterijas izturības ilgumu. Šī iemesla dēļ, kad Wi-Fi un Bluetooth netiek izmantoti, tos labāk atslēgt pilnībā.


3. Izslēgt GPS – Daudzas telefona lietotnes izmanto GPS atbalstu, lai sniegtu jums noderīgas ziņas par tuvējiem restorāniem, degvielas uzpildes stacijām un laikapstākļiem. Ārkārtas gadījumos, ja GPS nav nepieciešams, to vispār vēlams izslēgt, lai taupītu enerģiju.


4. Izslēgt nebūtiskus paziņojumus – Baterijas enerģiju var ietaupīt, izslēdzot atgādinājumus, kas patērē enerģiju ikreizi izgaismojot ekrānu, lai paziņotu Jums par jaunu aplikāciju un programmu vēstījumiem, atjauninājumiem vai cita veida ziņojumiem. Baterijas patēriņa ilgumu samazina arī vibrēšanas režīms, tāpēc, lai taupītu enerģijas patēriņu, labāk uzstādīt zvana signālu.


5. Lejupielādēt baterijas taupīšanas aplikācijas – Manuāli pielāgojot visus telefona uzstādījumus, pastāv iespēja iegūt dažas papildus stundas, taču kā palīgs var kalpot arī dažādas speciāli pielāgotas bateriju taupīšanas aplikācijas, kas palīdzēs pārvaldīt un optimizēt mobilā tālruņa akumulatoru. Šādas programmas ir, piemēram, Battery Doctor un JuiceDefender.

Ne vienam vien ceļotājam reiz ir bijuši gadījumi, kad mobilā telefona baterija iet uz beigām, taču būtu vēlams, lai tā iztur vismaz vēl piecas minūtes, jo jāatver ir interneta lapa, lai noskaidrotu, piemēram, viesnīcas atrašanās adresi, tālruņa numuru vai nosaukumu. Šādos gadījumos svarīgi ir, lai mājas lapa mobilajā telefonā atvērtos ātri, būtu pārskatāma un nepatērētu liekus resursus. 

Par to, kā vislabāk menedžēt sava uzņēmuma mājas lapu un tās mobilo versiju, lai atvieglotu ceļotāja meklēšanas iespējas, Travelnews.lv aicina uzzināt seminārā "Bez mobilās versijas uzņēmums pazūd no ekrāna", kas norisināsies 3. decembrī Biznesa augstskolā "Turība". Papildus informācija un reģistrācija šeit: Seminārs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50148797sec.