Eiropas Mobilitātes nedēļu atklās Ar velo uz darbu diena

Ar akciju Ar velo uz darbu 2016.gada 16. septembrī Latvijā tiks atklāta Eiropas Mobilitātes nedēļa. Eiropas Mobilitātes nedēļas laikā no 2016.gada 16. līdz 22. septembrim 46 Eiropas un pasaules valstīs norisināsies vairāk kā 1500 dažādi pasākumi, kuros iedzīvotāji tiks mudināti izvēlēties veselībai un videi draudzīgākus pārvietošanās veidus.

Ar velo uz darbu dienā - 16. septembrī visi Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti doties ikdienas gaitās ar velosipēdu. Rīgas velobraucēji 16. septembrī tiek aicināti pulcēties pie Brīvības pieminekļa, kur no 7.30 - 09.30 rītā riteņbraucēji tiks lutināti ar karstu kafiju no Coffee Tower un našķiem. Ikvienam divriteņa īpašniekam būs iespēja veikt bezmaksas tehnisko apkopi. Akcijas laikā darbosies velosipēdu reģistrācijas punkts, ko nodrošinās Ceļu satiksmes drošības direkcija. Rīdziniekus sveiks un uzmundrinās TV un radio personība – gudrā pilsētniece Ketija Šēnberga.

Akcijas ietvaros paredzēti pasākumi arī Latvijas novados. Ikšķiles novada pašvaldības darbinieki dosies kopīgā velobraucienā, kā arī pie novada skolām darbosies divriteņu apkopes stacijas. Valmierā pašvaldības darbinieki kopā ar Valsts policijas pārstāvjiem pārbaudīs velosipēdu stāvokli un tā atbilstību dalībai satiksmē. Savukārt Ādažos 16.septembrī, no plkst. 7.00 – 10.00 tiks sveikti visi riteņbraucēji, kas pārvietosies pa veloceliņu.

Ar velo uz darbu diena tiek īstenota Eiropas Komisijas iniciētās kampaņas Gudrais pilsētnieks/Eiropas Mobilitātes nedēļa ietvaros sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD), Rīgas Domes Satiksmes departamentu un Latvijas Riteņbraucēju apvienību.

Eiropas Mobilitātes nedēļas kampaņa aicina cilvēkus izmēģināt dažādus videi un veselībai draudzīgākus pārvietošanās veidus - izvērtēt, kāds pārvietošanās veids katrā situācijā ir visērtākais, vienlaikus risinot vairākas Eiropas Savienības iedzīvotājiem aktuālas problēmas – samazināt satiksmes sastrēgumus pilsētās, mazināt atmosfēru sasildošo izplūdes gāzu apjomu un uzlabot eiropiešu veselības stāvokli.

Mudinot iedzīvotājus izmēģināt velobraukšanu Eiropas Mobilitātes nedēļas laikā no 16. -22. septembrim Rīgā Coffee Tower punktos riteņbraucēji varēs iegādāties dzērienus ar 20% atlaidi. Vairāk informācijas Gudro pilsētnieku Facebook lapā @GudraisPilsetnieks.

Akcijas “Ar velo uz darbu” ietvaros CSDD pie Brīvības pieminekļa reģistrēs velosipēdus

16. septembrī, Eiropas mobilitātes nedēļu atklājot, notiks akcija “Ar velo uz darbu”, kuras ietvaros Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) Rīgā pie Brīvības pieminekļa veiks velosipēdu reģistrāciju no plkst. 7.30 līdz 09.30. 
“Ar velo uz darbu” ir diena, kurā Latvijas iedzīvotāji aicināti ikdienas gaitās doties ar velosipēdu, kā arī mudināt kolēģus, draugus un radus pārvietoties ar šo videi draudzīgo transportlīdzekli.

CSDD aicina velosipēdistus - ieplānot savu piektdienas rīta maršrutu gar Brīvības pieminekli (laukumā pie Raiņa bulvāra), lai reģistrētu savu velo CSDD.
Ar velo uz darbu dienas organizatori aicina iedzīvotājus izvērtēt savus pārvietošanās paradumus, dažādot transporta veidus, vienlaikus risinot vairākas Eiropas Savienības iedzīvotājiem aktuālas problēmas — samazināt satiksmes sastrēgumus pilsētās, mazināt atmosfēru sasildošo izplūdes gāzu apjomu un uzlabot eiropiešu veselības stāvokli.
Kopš 2011. gada CSDD datu bāzē reģistrēti gandrīz 33 tūkstoši velo.
Velo iekļaušana CSDD reģistrā un uzlīme, kas palielinās velosipēda īpašnieka aizsardzību pret velo zādzību, maksās 3,17 eiro. Norēķināties par pakalpojumu varēs tikai skaidrā naudā.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42790198sec.