Ikšķilē notiks SEB MTB maratona finālposms

25.septembrī Ikšķilē noslēgsies 2016.gada SEB MTB maratona sezona, un velosportisti arī šoreiz lielāko daļu distances pavadīs dabas parkā "Zilie kalni".


Otro gadu pēc kārtas Latvijas vērienīgākais riteņbraukšanas seriāls – SEB MTB maratons – noslēgsies ar posmu Ikšķilē.

Pierīgas novads sagaida dalībniekus ar ļoti aizraujošu un interesantu trasi, kas pamatā vedīs pa dabas parku "Zilie kalni". Pēdējais posms dos atbildes uz vairākiem jautājumiem par uzvarētājiem "Toyota Hybrid" un "Virši – A" distancēs.

Prestižajā "Toyota Hybrid" distancē kopvērtējumā tiek vērtēti pieci labākie no septiņiem posmiem. Šobrīd līderpozīcijās atrodas "Rietumu banka – Rīga" komandas pieredzējušais riteņbraucējs Dmitrijs Sorokins, kura kontā 4900 punkti. Dmitrijs izcīnījis 1000 punktus Cēsis – Valmiera un Smiltenes posmos, 990 punktus pievienojis Vietalvā, 963 Kuldīgā, bet 947 Talsos. Tieši Talsu posma punkti jācenšas uzlabot Sorokinam. Otrajā vietā kopvērtējumā šobrīd ir "Sportlife.lv" pārstāvis Oskars Muižnieks. Alūksnietis sakrājis 4871 punktus. (978 Cēsis – Valmiera, 983 Smiltenē, 965 Siguldā, 984 Vietalvā, 961 Kuldīgā). Lai pietuvotos Sorokinam, Oskaram jācenšas ievērojami uzlabot Kuldīgā gūtos punktus, cerot, ka savu punktu ražu neuzlabos Sorokins.

Trešajā vietā šobrīd ir "ZZK/Cēsis" komandas riteņbraucējs Ivars Prokofjevs, kurš nopelnījis 4866 punktus (989 Cēsis – Valmiera, 981 Smiltenē, 972 Vietalvā, 978 Kuldīgā, 946 Talsos). Ivaram, lai uzlabotu savas pozīcijas, ievērojami ir jāuzlabo Kuldīgas punkti.

Ņemot vērā, ka pēdējā posmā startēs visi labākie Latvijas kalnu riteņbraucēji, arī tie, kuri startējuši četros SEB MTB maratona posmos, iespējams, objektīvāka aina par situāciju kopvērtējumā būs, vērtējot šobrīd četrus labākos posmus. Šeit bez minētājiem trim favorītiem, cīņā par uzvaru kopvērtējumā klāt nāks arī vēl divi "ZZK/Cēsis" riteņbraucēji – Arnis Pētersons un Mārtiņš Blūms.

Joprojām pirmais ir Dmitrijs Sorokins, tomēr tikai 11 punktus no viņa atpaliek Mārtiņš Blūms. Trešais, vērtējot četrus posmus, ir Prokofjevs, kuru no līdera šķir 33 punkti, bet tikai punktu komandas biedram zaudē Arnis Pētersons. Uz labāko trijnieku pretendē arī Muižnieks, kuru no līdera šķir 46 punkti. 

Pērn uzvarētāja liktenis Ikšķilē izšķīrās finiša taisnē, visiem favorītiem esot kopā. Šāds scenārijs izdevīgāks būtu Sorokinam, kurš nedrīkst Blūmam ļaut sevi pārspēt par 11 punktiem. Lai kopvērtējumā pirmās trīs vietas aizņemtu "ZZK/Cēsis" sportisti, tad viņiem visiem trim būtu jāveic varens izrāviens un jāiegūst vismaz 34 punktu pārsvars pār Sorokinu. Ievērojami sarežģītākā situācijā cīņā par uzvaru ir Muižnieks, tomēr arī Latvijas Olimpiādes čempions pacīnīsies par iekļūšanu labāko trijniekā.

Sieviešu konkurencē ļoti pārliecinošās līderpozīcijās kopvērtējumā atrodas "Rietumu banka – Rīga" komandas sportiste Lelde Ardava, otrajā vietā stabili ir "Sportlife.lv" pārstāve Ingrīda Šmite, bet praktiski neaizsniedzama trešajā pozīcijā ir "Belo Cycling project" vienības pārstāve Madara Fūrmane.

Spraiga cīņa par uzvaru kopvērtējumā solās būt komandu vērtējumā, kur "Rietumu banka – Rīga" pārsvars pār "ZZK" ir vien 61 punkts. "ZZK" pēdējā posmā noteikti centīsies sadeldēt pārsvaru un pacīnīties par uzvaru kopvērtējumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46930003sec.