Apbalvotas 40 velosipēdistiem draudzīgākās organizācijas Latvijā

Noslēdzot Eiropas Mobilitātes nedēļu, 2016. gada 22. septembrī norisinājās konkursa Draudzīgs velosipēdistam apbalvošanas ceremonija, kurā 12 uzņēmumi un pašvaldības saņēma apbalvojumus par jaunu velo novietņu un velo infrastruktūras izveidi. Savukārt 28 organizācijas tika suminātas par atraktīviem velo pasākumiem un vietējā tūrisma attīstīšanu.

Konkursa Draudzīgs velosipēdistam mērķis ir izcelt labās prakses piemērus velosipēdistiem draudzīgas infrastruktūras veidošanā, kā arī velotūrismu veicināšanā un dalīties ar labo pieredzi riteņbraukšanas pasākumu organizēšanā. Šajā konkursā bija aicinātas piedalīties pašvaldības, iestādes un nevalstiskās organizācijas.

Konkursa laureātus apbalvošanā ar uzrunu sveica un balvas pasniedza Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts, Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents Igo Japiņš, Latvijas Riteņbraucēju apvienības vadītājs Viesturs Silenieks un Policistu velobiedrības priekšsēdētājs Zintis Gailis. Viesus izklaidēja mūziķi Goran Gora un Mārtiņš Miļevskis, kā arī saksofonists Artis Gāga tandēmā ar Dj Kārli Blumfeldu. Pasākumu vadīja Gudrais pilsētnieks Uģis Joksts.

“Eiropas Mobilitātes nedēļas laikā esam aicinājuši ikvienu no mums pārdomāt savus ikdienas pārvietošanās ieradumus un izvēlēties ilgtspējīgākus transporta veidus līdzšinējo pārvietošanās līdzekļu vietā, tādejādi uzlabojot savu veselību un apkārtējo vidi. Izvēle par labu viedai mobilitātei ir neatraujami saistīta ar divām lietām – pirmkārt, infrastruktūru, kas ikvienam no mums ir pieejama un otrkārt, ar izpratni par šīs izvēles ieguvumiem gan mums pašiem, gan videi un sabiedrībai kopumā. Neviena no šīm abām lietām nav iespējama bez ciešas sadarbības ar pašvaldībām, sociālajiem partneriem un uzņēmējiem, kas attīsta nepieciešamo velo infrastruktūru, kā arī veicina velo kultūras attīstību Latvijā. Organizējot konkursu “Draudzīgs velosipēdistam”, mūsu mērķis bija izcelt labākos un pateikt paldies par paveikto!”, konkursa laureātu godināšanas pasākumā uzsvēra Jānis Eglīts.

Latvijā lielāko velo novietņu parku Rīgā, pie Dabaszinātņu centra, izveidojusi Latvijas Universitāte. Savukārt Daugavpilī uzcelts Baltijā iespaidīgākais velo parks 9000 m2 platībā. Pie Mārupes vidusskolas atklāta publiska velo apkopes stacija, kādas Latvijā ir tikai dažas. Redzams, ka Latvijas novados popularitāti iemantojuši velo orientēšanās pasākumi.

Konkursa laureāti kategorijā „Velosipēdistiem draudzīgas infrastruktūras izveide”: Latvijas Mobilais Telefons par velosipēdu novietnēm pie klientu centriem Valmierā, Gulbenē, Cēsīs un Ogrē;  A/S Cēsu alus par darbiniekiem izveidoto velo un moto novietni ar jumtu; Mārupes novada dome par publiskās velosipēdu apkopes stacijas izveidošanu un uzturēšanu; Ādažu vidusskola par jaunradītām divriteņu novietnēm 24 velosipēdiem;  Ventspils pilsētas dome par veloceliņa izveidi ap Būšnieku ezeru; Rīgas Hanzas vidusskola par izvietoto divriteņu novietni 6 velosipēdiem; Bauskas novada pašvaldības iestāde Bauskas novada administrācija par gājēju un velo celiņa izbūvi Bauskā un Īslīces pagastā; Latvijas Universitāte par plašo velo novietņu parku pie Dabaszinātņu centra; SIA Rīgas Dzemdību nams par darbinieku un apmeklētāju velo novietņu paplašināšanu; AS Komunālprojekts par  velosipēdu novietni 12 divriteņiem un uzstādīto video novērošanas kameru; Daugavpils pilsētas domes Attīstības departaments par Baltijā lielākā velo parka un veloceliņa izveidošanu; Velosolutions Baltic par Baltijā lielākā velo parka un veloceliņa plānošanu un attīstīšanu.

Konkursa laureāti kategorijā „Velo satiksmi un velo kultūru veicinoša organizācija”: Valmieras pilsētas pašvaldība par velo maršruta izveidi, ekskursiju organizēšanu un Māra Štromberga BMX skulptūras atklāšanu; Kandavas novada dome par Atklātā velo čempionāta organizēšanu Kandavas autodromā; SHE FIX par dokumentālo īsfilmu VIŅAS, kurā iepazīstina ar Latvijas fiksīšu riteņbraucējām; Latvijas Downhill asociācija par kalnu nobrauciena trašu attīstīšanu un vieslekcijām Rīgas skolās; Cesvaines novada dome par velo-foto orientēšanās sacensību rīkošanu; Biedrība Velo-Redele par pasākuma Liepājas velovasara 2016 organizēšanu; Datu skola par veikto pētījumu Velodati par Rīgas riteņbraucēju iecienītākajiem maršrutiem; Kazdangas Tūrisma informācijas punkts par velo braukšanas pasākumu  Ripo pretī pavasarim; Krāslavas novada dome par Krāslavas Velotūres 2016 organizēšanu; Biedrība Sporta klubs Pūre par 18. novembra velobrauciena rīkošanu;  Baltijas Vides Forums par projektu E-ritenis iebrauc manā pilsētā; Mazsalacas novada pašvaldība par Mazsalacas velosvētku Ērenpreisam 125 sarīkošanu;  Jēkabpils Sporta centrs par Tautas duatlona un Pusstundas velobrauciena organizēšanu; Zlēku kultūras nams par velo orientēšanās brauciena Sudraba spieķis 2016 organizēšanu; Veloklubs Līvāni par LiVelo kausa kalnu riteņbraukšanā organizēšanu; Aglonas pagasta neformālā grupa Velomīļi un Aglonas novada biedrība Neaizmirstule par tautas velo svētku Ar veļiku pa Aglyunu sarīkošanu; SIXT Latvija, SIA Transporent par iesaistīšanos Ar velo uz darbu akcijā un citos velo kultūru veicinošos pasākumos; Alūksnes novada pašvaldība par velosipēdu maršruta Apkārt Alūksnes ezeram izveidi; Tirdzniecības parks ALFA – par Ģimeņu velo brauciena organizēšanu un vietnes www.velovietas.lv publicēšanu; SIA Gandrs par velo orientēšanās pasākuma Gandrs Velo pasaka organizēšanu; Kārsavas novada pašvaldība par dalību velo maršruta Rypoj Vasals izveidē; Balvu novada pašvaldības aģentūra Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centrs par dalību velo maršruta Rypoj Vasals izveidē; Gulbenes novada dome par velo ekspedīciju sērijas Eko velo un velo sacensību Zaļais Pedālis organizēšanu; Biedrība Tūrisma klubs Sniegpulkstenīte par Daugavpils velokrosa un velo pārgājienu organizēšanu; Riteņvasara (Tehniskās jaunrades nams Annas 2) par velo sacensību Imulrings 2015 un Bērnu un jauniešu velo turnīra organizēšanu; SIA Ventspils nafta termināls par pasākumu programmu, kas veicinājusi darbinieku pārvietošanos ar velosipēdiem; Sporta klubs Kandava par velobraucienu organizēšanu novada iedzīvotājiem, lai viņi varētu iepazīties ar vietējām zemnieku saimniecībām; Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra par Ķekavas publiskā BMX un skeitborda parka izveidi.

Konkurss Draudzīgs velosipēdistam tiek īstenots Eiropas Komisijas iniciētās kampaņas Gudrais pilsētnieks/ Eiropas Mobilitātes nedēļa 2016 ietvaros sadarbībā ar VARAM un Latvijas riteņbraucēju apvienību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42604804sec.