Pirmo reizi pie Brīvības pieminekļa notiks starptautiskās BMX sacensības

26. augustā pašā Rīgas sirdī norisināsies viens no pasaulē grandiozākajiem ekstrēmo sporta veidu pasākumiem Simple Session, informē portāls balticevents.info. Brīvības pieminekļa laukumā savas prasmes demonstrēs pasaulē labākie BMX frīstaila sportisti. Sacensībās ar savām prasmēm spēkosies 40 dalībnieki no 15 valstīm.

Pie Brīvības pieminekļa īslaicīgi tiks uzstādīts 800 m2 liels skeitparks. Trases dizainu sagatavojis pasaulē vadošais skeitparku būvju arhitekts Nate Wessel no ASV. Viņš ir atbildīgs par skeitparku viedošanu tādiem pasākumiem kā slavenās X- Games sacensībās ASV un, protams, Simple Session.

Simple Summer Session sacensības norisināsies 2 BMX frīstaila disciplīnās – Park disciplīnā, kur raksturīgi riskanti un akrobātiski triki, kas izpildīti lielā amplitūdā, kā arī Street disciplīnā, kas īpaša ar ļoti tehniski sarežģītiem un virtuoziem trikiem. Kā šova elements paredzētas arī skeitborda “best trick” sacensības, kur savas prasmes demonstrēs pašmāju labākie  skeitbordisti.

BMX Park disciplīnā Latviju pārstāvēs uzlecošā zvaigzne Tomass Grinbergs, kurš jau paspējis sevi pierādīt sīvā pasaules līmeņa profesionāļu konkurencē. Papildus ielūgumus Ghetto Games festivālā Ventspilī ieguva Dāvis Līcītis no Saldus, Ernests Zebolds, Viktors Kronbergs no Ventspils, tukumnieks Kristaps Reimanis un slavenākais Latvijas BMX frīstaila profesinālis Eduards Zunda, Pašmāju dalībnieku sarakstu noslēdz jaunie  talanti  Aivars  Justovičs  un 15 gadu vēcs Mareks  Kuhaļskis  no  Rīgas.

Uzreiz pēc pasaules kausa posma Budapeštā, Rīgā ieradīsies pasaulē titulētākie BMX frīstaila sportisti. Dalību jau apstiprinājis pieckārtējs X-Games zelta medaļu laureāts un Ghetto Games festivāla 2017 pirmās vietas ieguvējs –superzvaigzne Daniel Dhers no Venecuēlas. Dalību apstiprinājis pasaules kausa subraba medaļas laureāts Kostya Andreev no Krievijas, fenomenālais Mike Varga no Kanādas, kā arī vesels lērums ar profesionāļiem no ASV, Vācijas, Lielbritānijas un daudzām citām valstīm.

Pirmās Simple Session sacensības tika aizvadītas tālajā 2001. gadā Tartu, Igaunijā. 17 gadu laikā šis pasākums ir kļuvis par vienu no grandiozākajiem ekstrēmo sporta veidu šoviem visā pasaulē. Katru gadu Igaunijā tiek uzņemti līdz pat 140 profesionāļiem no vairāk kā 30 dažādām valstīm.

Ieja uz sacensībām ir absolūti brīva. Plašāka informācija par pasāukumu ir oficiālā mājaslapā www.session.ee.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16734004sec.