«Lattelecom Rīgas maratons» iekļauts pasaules prestižāko maratonu līgā

Starptautiskā Vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) apstiprinājusi Lattelecom Rīgas maratona atbilstību prestižajai "Zelta" kvalitātes zīmei (Gold Label). Zelta zīmē Lattelecom Rīgas maratons pirmoreiz noritēs jau 2019. gada maijā, kļūstot par vienīgo maratonu Ziemeļeiropā, kas jebkad iekļauts pasaules prestižāko maratonu līgā kopā ar Berlīnes, Tokijas, Londonas, Bostonas, Ņujorkas, Prāgas un citiem Gold Label maratoniem. Organizatori izsaka pateicību komandai, ilgtermiņa partneriem un dalībniekiem par ieguldījumu Zelta maratona tapšanā, un lepojas, ka IAAF Gold Label piešķiršana izdevusies kā skaista dāvana Latvijas sportam simtgadē.

Izvērtējot 2018. gada Lattelecom Rīgas maratonu, kas Latvijas valsts simtgadē norisinājās ar vadmotīvu "Izskrien svētkus!", Starptautiskā Vieglatlētikas federāciju asociācija atzinusi, ka pasākums izpildījis augstākos kvalitātes kritērijus un 2019. gadā varēs nest Zelta kvalitātes zīmi (Gold Label Road Race), iekļaujoties pasaules prestižāko maratonu līgā.

"Zelta kvalitātes zīmes iegūšana ir kā skaista dāvana Latvijai un Latvijas sportam simtgadē. Pasaulē notiek tūkstošiem maratonu un iekļūšana augstākajā līgā nav nejaušība, bet ilgstošs un mērķtiecīgs komandas un partneru darbs, kā arī pārliecība, ka esam spējīgi spēlēt maratonu augstākajā līgā. Pirms divpadsmit gadiem, kad uzsākām maratona organizēšanu, iekļūšana pasaules prestižāko maratonu līgā pat sapņos nerādījās. IAAF Gold Label ir ne tikai atzinība par sasniegto, bet arī milzu atbildība būt par izcilības etalonu citiem maratoniem visā pasaulē," atzīst organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords.

IAAF kvalitātes zīmi maratons var saņemt, izpildot precīzi definētus kritērijus, kas ietver visu pasākuma norisi, sākot no trases kvalitātes un organizācijas, mārketinga un sniegtajiem pakalpojumiem dalībniekiem un līdzjutējiem, līdz sasniegtajiem sportiskajiem rezultātiem un elites skrējēju kvalifikācijas līmenim. Sacensību atbilstību kvalitātes kritērijiem izskata IAAF, tiesības rīkot Zelta, Sudraba vai Bronzas līmeņa maratonu piešķirot uz vienu gadu. 2018. gadā IAAF Zelta kvalitātes zīmi visā pasaulē drīkstēja izmantot 36 maratoni (no tiem tikai 11 Eiropā), starp kuriem atzīmējami – Tokijas, Parīzes, Prāgas, Ņujorkas, Londonas, Bostonas, Berlīnes, Amsterdamas un citu lielvalstu metropoļu maratoni. Galīgais 2019. gada Zelta maratonu kalendārs vēl nav apstiprināts, bet paredzams, ka kopā ar Rīgu (vienīgais Ziemeļeiropas Gold Label maratons) tajā tiks iekļauti ne vairāk kā 30 maratoni visā pasaulē.

"Piešķirot kvalitātes zīmes, IAAF izceļ un kategorizē nozīmīgākos skriešanas pasākumus pasaulē, tādējādi skrējējiem, līdzjutējiem un medijiem piedāvājot vērtīgu orientieri pasaules vadošajos maratonos. IAAF Road Race Label nozīmē gan pasākuma norises kvalitāti, atbilstību IAAF noteikumiem un potenciālu sasniegt augstvērtīgus sportiskos rezultātus, gan iesaisti cīņā pret dopingu, ilgtermiņa ieguldījumu sportā un būtisku atbalstu no pašvaldības un valdības. Skrējējiem un veselīga dzīvesveida cienītājiem IAAF kvalitātes zīme ir garantija neaizmirstamai pieredzei un drošībai. Apsveicam Lattelecom Rīgas maratona rīkotājus ar sasniegtajiem panākumiem un novēlam veiksmi visiem pasākuma dalībniekiem, startējot 2019. gada maijā," sasniegto atzinīgi novērtē IAAF prezidents Sebastians Ko (Sebastian Coe).

Zelta zīme Rīgā rīkotajām sacensībām nodrošinās Ziemeļeiropas nozīmīgākā maratona statusu, rosinot pastiprinātu ārvalstu maratontūristu interesi par Rīgu, kā arī vēl vairāk veicinās skriešanas kā populārākā tautas sporta veida uzplaukumu. Saskaņā ar maratona ekonomiskās ietekmes pētījumu IAAF Zelta kvalitātes zīmes prasībām atbilstošs Lattelecom Rīgas maratons 2019.–2021. gadā valsts ekonomikai piesaistīs gandrīz 1,5 miljonu EUR lielus nodokļu ienākumus tikai no ārvalstu naudas līdzekļiem vien. Jau 2018. gadā Lattelecom Rīgas maratons pulcēja 37 645 dalībniekus, t. sk., rekordlielu skaitu jeb 4 243 ārvalstniekus no 78 valstīm, kas ir vairāk nekā 11% no visa pasākumu dalībnieku kopskaita.

Sagaidāms, ka nākamgad, pateicoties IAAF zelta kvalitātes zīmei, Lattelecom Rīgas maratonā uz starta līnijas izies spēcīgākais elites skrējēju sastāvs, kāds jebkad redzēts Ziemeļeiropā. 2018. gadā uzstādītie pasākuma rekordi nākamgad, visticamāk, atkal tiks uzlaboti (atgādinām, ka kungu konkurencē pasākuma rekordu šogad uzstādīja Etiopijas skrējējs T. A. Ajana (T. A. Ayana), 2:11:00, savukārt dāmu konkurencē – Kenijas skrējēja G. J. Rono, 2:28:22). Kā jau ierasts, par gaidāmo pasaules un Latvijas elites skrējēju sastāvu organizatori ziņos, tuvojoties Lattelecom Rīgas maratonam, nākamā gada pavasarī. Arī 2019. gadā Lattelecom Rīgas maratona ietvaros norisināsies Latvijas čempionāts maratonā.

Reģistrācija Lattelecom Rīgas maratonam

29. Lattelecom Rīgas maratonā, kas norisināsies 2019. gada 18. un 19. maijā, skrējējiem būs pieejama gan klasiskā 42,195 km maratona distance, gan pusmaratona, 10 km un 6 km distances, kā arī simboliskais 4,2 km (jeb 10% no maratona distances) garais "Ģimeņu skrējiens" un pašiem mazākajiem veltītās Rimi Bērnu dienas skriešanas distances. Reģistrēties Lattelecom Rīgas maratonam iespējams www.lattelecomrigasmaratons.lv, turklāt visizdevīgāk pasākumam pieteikties līdz šī gada 31. decembrim. Reģistrācija Latvijas Skolu kausam, kā arī Rimi Bērnu dienas mazākajām distancēm tiks uzsākta 2019. gadā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.27961612sec.