Saulkrasti rudenī – paradīze velo faniem

Lai gan laika apstākļi šovasar mūs nelutināja, rudens solās būt saulains un silts. Aktīvās atpūtas cienītājiem sezona vienā no Latvijas pludmales pilsētu karalienēm - Saulkrastos - turpinās pilnā sparā. Par plānotajām izklaidēm mums pastāstīja Saulkrastu Tūrisma informācijas centra speciāliste Gita Memmēna.

Saulkrastu novads šogad baudīja velosipēdistu pilsētas statusu un arī rudens sākumā velo atpūtas mīļotājiem piedāvā apmeklēt vairākus interesantus pasākumus. 2012. gada 15. septembrī velo orientēšanās fani tiek aicināti uz piedzīvojumu organizācijas "Lūzumpunkts" azartisko pasākumu "Pilsētas medības", kura laikā komandām jāveic dažādi uzdevumi, kas saistīti ar prasmi orientēties, ievērot dažādas pilsētas kultūras detaļas, plānot uzdevumu veikšanas secību, kā arī veiksmīgi veidot komandas sadarbību. Adrenalīna meklētāji 15. septembrī aicināti uz Latvijas Taktiskās peintbola līgas 3.posmu, kurš norisināsies Saulkrastu pientbola parkā "Bušas". Savukārt 22.septembrī norisināsies arī tradicionālais "Saulkrastu velokross". Velokrosa trase atradīsies mežā starp Bīriņu un A. Kalniņa ielām.

Saulkrasti īpaši padomājuši par daiļā dzimuma pārstāvēm - organizē otru Sieviešu dienu! Gita Memmēna: "6.oktobrī dāmas aicinātas uz "Sievietes pasaule" organizēto gadskārtējo atraktīvo piedzīvojumu velobraucienu "Dāmas rullē!". Šī gada tēma – saule, jūra, vējš! Atbilstoši tai dalībnieces ir aicinātas arī padomāt par vienotu komandas tēlu apģērbā, dekorācijās. Tas tiks novērtēts krāšņā veloparādē – komandu prezentācijā. Izklaides un radošas nodarbes gaida arī dāmu atbalstītājus, tāpēc neatstājiet mājās ģimeni, draugus un paziņas!" Par jautrību pasākumā rūpēsies humoriste Jana Kalniņa.

Pēc aktīvas mīšanās Saulkrasti aicina velo mīļotājus apmeklēt velosipēdu muzeju, kas ir vienīgais Latvijā un lielākais Baltijā. Muzeja kolekcija šogad nosvinēja 35 gadu jubileju un var lepoties ne vien ar velosipēdu kolekciju, bet ar plašu un interesantu informāciju par velosipēdu ražošanu Latvijā. Katram muzeja eksponātam ir savs stāts un vēsture.

Tas nu būtu viss par riteņbraukšanas aktivitātēm. Bet tie, kuri vēl tikai plāno pievērsties mīšanās dzīvesveidam, Gita iesaka neaizmirst arī vienu no skaistākajām Vidzemes piekrastes skatu vietām – Balto kāpu. Ieelpojot jūras un meža spirdzinošo gaisu, iespējams doties radošās apvienības "Seasidefeeling" pastaigā "Saulkrastu stāsti" un pēc jaukas pastaigas, iemūžināt savus iespaidus radošajā darbnīcā, izgatavojot paštaisītu dāvaniņu no piejūras dabas materiāliem kā oriģinālu piemiņas velti no Saulkrastiem.

Plānojot atpūtu nedēļas nogalei zelta rudens laikā, ikgadējo Siguldas braucienu var atsvaidzināt apceļojot Vidzemes piekrasti un Hanzas pilsētu Limbažus. Brīvdienu maršrutā Bīriņi-Limbaži-Tūja-Saulkrasti katrs atradīs sev ko interesantu.

Nenoliedzami, Saulkrasti daudziem saistās ar fantastiskām pludmales ballītēm. Ja esi vasaras ceļojumu nogurdināts un vēlies vienkārši pagūt paballēties jūras krastā, mūzikas klubs "Katrīnbāde" vēl joprojām piedāvā piektdienu un sestdienu tematiskos pasākumus, kuros uzstājas Latvijā populāri mākslinieki un dīdžeji. Šajā nedēļas nogalē ballīti iegriezīs DJ Erminass un DJ VIP.

Vairāk par visu, ko vēl var pagūt izdarīt Saulkrastos, interneta vietnē www.saulkrasti.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,


Kurshi Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72572494sec.