Sācies lašu laiks Pāvilosta Marina kompleksā

Septembris ir īstais laiks, kad iemācīties baudīt zvejas prieku atklātā jūrā. Tiem, kam šāda izklaide agrāk likusies garlaicīga, pēc pavadītas nedēļas nogales jahtu piestātnē un atpūtas kompleksā Pāvilosta Marina (Ostmalas ielā 4, Pāvilostā, Pāvilostas novadā), domas varētu krasi mainīties. Kopā ar Pāvilosta Marina vadītāju Aneti Blaževiču saplānojām brīvdienu atpūtu, kura šobrīd sevišķi vilinās lašu cienītājus.

Gatavošanās un ierašanās

Karstā vasaras sezona ir beigusies, tāpēc septembrī kādu no atpūtas mājām un kuteri droši var rezervēt nedēļu iepriekš. Proti, pirmdienā piezvanot, nedēļas beigas var pieteikt bez raizēm. Tomēr vadītāja iesaka, ka labākais variants būtu ierasties piektdienas vakarā, lai pilnu sestdienu var veltīt pienācīgam izbraucienam ar kuteri un loma kūpināšanai pēcāk. "Atceries, ka jābūt gatavam dzīvot pie atklātas jūras. Tas nav nekāds līcis, tāpēc pienācīgi jāapģērbjas un jāpaņem arī rezerves apģērbs." Šoreiz izvēlētos rezervēt "Sērfa stila māju", kurā vakarā būs iespēja pakarsēties saunā. Šādā plānā Pāvilostā ieradīsieties piektdienas vakarā, sestdienu pavadīsiet atpūšoties visas dienas garumā un mājup dosieties svētdienas rītā.

Rīts

Pamostoties, pirmais, ko ieraudzīsi, būs jūras ainava, un to baudot varēsi brokastot uz mājiņas terases. Aktīvākie zvejas fani var celties jau pulksten 6:00 no rīta un meklēt lomu uz mola vai teritorijā esošajā Sakas upē, kur tagad vislabāk ķeras brekši.

Uz kutera

Tiem, kas nespēj sevi pielauzt celties tik agri, jādodas zvejot kuterī, kur labākais draugs un padomdevējs būs tieši jums rezervēts kapteinis. Ideāli kuterī ar makšķerēm un visu nepieciešamo var iekārtoties 4-5 cilvēki. Zvejai pilnīgi pietiek ar 2 stundām atklātā jūrā. Ļoti lielu interesi piesaista ehalots un "fishfinder", par kuru sīkāk pastāsta vadītāja Anete: "Ehalots ir reāls jēdziens latviešu valodā un ir apartās, kas mēra ūdens dziļumu. Savukārt tam var pievienot arī "fishfinder" jeb zivju meklētāju, kurš latviski nemaz neskan labi un nav tā īsti nosaucams. Strādājot reizē ar ehalotu, tas pie noteiktiem herciem sajūt kustību un zivs apmērus. Uz laivas tas pieslēgts ekrānam un kapteinim ir iespēja apmānīt zivis, uzsūtot makšķerniekus. Ļoti patīk nepacietīgajiem."

Tagad jūrā visi gaida lašus. Pieredzējuši vīri saka "labākais lasis nāk, kad kokiem lapas birst", bet sākums sezonai jau jūtams tagad. Šogad ļoti labi ķeroties arī butes, plauži, mencas un brekši. Jautājot par vidējo klasisko lomu, Anete Blaževiča saka, ka to nekad nevar paredzēt – jo visu nosaka vējš, laika apstākļi un lielā mērā arī veiksme.

Atgriežoties

Nu ir laiks savu lomu izkūpināt pašam savām rokām. Zīmīgi, ka lielākā daļa viesu domā, ka prot visu perfekti izdarīt, taču lielākoties tā nemaz nav. Katrai zivij ir savas kūpināšanas nianses, īpatnības, kuras var pastāstīt tikai tur ikdienā strādājošie meistari. Bet viņi nekad neatteiks padomu un palīdzīgu roku arī melnajā darbiņā – tīrīšanā.

Kamēr zivis kūpinās, kas parasti notiek vidēji 2 – 3 stundas, jau laikus piemeklē atbilstošu alus šķirni un izbaudi zivs pārtapšanas aromātu. Tas vien ir tā vērts, lai nekur tālu neaizklīstu.

Vakara noslēgums

Kad loms nobaudīts, noteikti nepalaid garām skaisto saulrietu uz mola, kas atrodas turpat kāpām otrā pusē. Ejiet saunā, kamēr bērni ārā var spēlēt Riču Raču ar gigantiska izmēra kauliņiem. Diena ir galā un svētdienā mosties enerģijas un iespaidu pilns nākamajai darba nedēļai.

Pāvilosta Marina piedāvā četras brīvdienu mājas, kas atšķiras ar īpašiem interjeriem. Bez Sērfa stila mājas vēl pieejama Retro, Melnbaltā un Lauku māja. Kopā ar kempinga istabiņām kompleksā vienlaicīgi var izmitināties 25 – 27 cilvēki. Vairāk informācijas par piedāvājumu www.pavilostamarina.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,

Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43227196sec.