Reiņa trase uzsākusi sniega pūšanu un gaida pirmos slēpotājus

9. decembra rītā pie Siguldas esošajā Reiņa trasē uzsākta sniega ražošana galvenajā trasē. Sniega ražošanai tiek izmantoti 4 sniega lielgabali. Trasi slēpotājiem plānots atvērt trešdienas vakarā. Bērnu parku un iesācēju kalnu slēpotājiem plānots atvērt jau tuvākajā laikā.

"Slēpošanas sezona šogad ir sākusies salīdzinoši vēlu. Citus gadus jau decembra sākums ir bijis saliem un sniegiem bagāts, lai ziemas sezona ap šo laiku varētu ritēt pilnā sparā. Ideāli laika apstākļi sniega ražošanas uzsākšanai ir nedaudz sasalusi zemes virskārta un gaisa temperatūra zem mīnus 3 grādiem. Prognozes liecina, ka slēpošanas sezona nebūs tik gara kā pagājušo gadu, bet laiks izslēpoties pietiks visiem ziemas prieku baudītajiem", stāsta Reiņa trases vadītājs Austris Brutāns.

Distanču slēpošanas un kameršļūkšanas trases izveidošana ir vislaikietilpīgakais darbs, tādēļ tās sagatavošanai ir jāvelta gandrīz nedēļa. Distanču slēpošanas trase būs vairāk kā divus kilometrus gara un tiks apgaismota 1,3 km garumā. Reiņa trasē arī šogad darbosies sešas dažādas slēpošanas trases – galvenā trase, iesācēju trase ar snovborda parka elementiem, junioru parks, bērnu parks ar lentas pacēlāju un distanču slēpošanas trase un kameršļūkšanas trase Nomā ir pieejams inventārs gan kalnu slēpošanai un snovbordam, gan arī distanču slēpošanai. Slēpošanas prasmes iespējams apgūt pie slēpošanas vai snovborda instruktoriem. Mazākiem slēpotājiem brīvdienās notiks bērnu slēpošanas skoliņa.

Reiņa trases darba laiks darba dienās ir no 14:00 – 22:00, sestdienās no 10:00 – 22:00, svētdienās no 10:00 – 20:00.

Par jaunumiem un sniega daudzumu trasēs var sekot līdz Reiņa trases mājas lapā www.reinatrase.lv web kamerās.

Par "Reiņa trase"

"Reiņa trase" ir viens no populārākajiem un senākajiem slēpošanas centriem Latvijā. Tikai nepilnas stundas braucienā no Rīgas gleznainajā Krimuldas novadā. Viesu nams vienlaicīgi piedāvā 44 gultas vietas īpašos dizaina numuriņos un iespēju baudīt dabu, kā arī rīkot seminārus konferenču telpās. Apmeklētāju labsajūtai pieejama pirts un kafejnīca. Kafejnīcā "Reiņa Cafe" var lieliski atgūt spēkus un nobaudīt ēdienus no sezonas ēdienkartes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54635596sec.