SEB MTB maratona ceturtajā apskatā – Sigulda

Tikai 26 dienas atlikušas līdz Latvijas lielāko kalnu riteņbraukšanas sacensību – SEB MTB maratona – 13. sezonas sākumam. Pirmais posms norisināsies no Cēsīm uz Valmieru. Tikmēr Velo.lv turpina ieskatīties visos septiņos SEB MTB maratona posmos. Ceturtajā apskatā uzmanības centrā gleznainais Siguldas posms, kas šogad iekļauts prestižā UCI MTB sērijas kalendārā.

Sigulda ir mūsdienīga, moderna un ļoti sakopta Vidzemes pilsēta. Vienlaikus par mazo Šveici dēvētā pilsēta jau daudzus gadus ieņem nozīmīgu vietu Latvijas riteņbraukšanas dzīvē. Katru gadu šeit augstā kvalitātē tiek organizēts Vienības velobrauciens, SEB MTB maratons un citas sacensības. Izņēmums nebūs arī šis gads.

6. jūlijā Siguldas uzņems SEB MTB maratona ceturto posmu. Tas gan nebūs viss, jo sacensības iekļautas arī prestižajā UCI MTB sērijas kalendārā. Tas nozīmē to, ka uz Siguldu dosies arī pasaules elites grupas MTB maratonisti, kuriem Latvijas mežos būs iespēja cīnīties par vērtīgajiem UCI punktiem. 2016. gadā tieši Siguldā notiks ļoti nozīmīgs notikums – Eiropas čempionāts MTB maratonā.

Siguldas trase katru gadu bijusi ļoti interesanta un aizraujoša. Arī šogad riteņbraucējiem trasē būs jāpievar tradicionālie Turaidas un Siguldas kalni, kā arī virkne citu kāpumi gleznainajā Gaujas senlejā. Tāpat, atkarībā no distancēm, riteņbraucējiem būs jāpievar interesantas un šauras taciņas, ūdens šķēršļi un daudzas citas interesantas vietas. Siguldas paugurainais reljefs ļauj izveidot ļoti interesantas trases, kas vienaldzīgu neatstās nevienu.

Pērn Siguldā Skandi Motors distancē uzvarēja Rietumu - Delfin komandas riteņbraucēji, aizņemot pirmās trīs vietas uz goda pjedestāla. Uzvarēja talantīgais kuldīdznieks Krists Neilands, kuram sekoja Dmitrijs Sorokins un Pēters Prūss. Viss trio finišēja kopā ar paceltām rokām. Virši – A braucienā tikmēr revanšs par zaudējumu pirmajā posmā izdevās Jānim Ozolam.

Velo.lv pirms sezonas veltīs praktiskus padomus par to, kas jādara, lai sacensības būtu drošas ikvienam riteņbraucējam. Bet nākamajā apskatā ielūkosimies Kuldīgas posmā, kas SEB MTB apritē atgriežas pēc vairāku sezonu pauzes.

SEB MTB maratona posmi 2014. gada sezonā:

27. aprīlis - Cēsis – Valmiera

11. maijs - Smiltene (Latvijas čempionāts XCM)

15. jūnijs - Vietalva

6. jūlijs - Sigulda (UCI starptautiskā kategorija)

27. jūlijs - Kuldīga

10. augusts - Cēsis

28. septembris – Tukums

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Rixwell Segevold Hotel
,

Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86397982sec.