Ar dalībnieku rekordskaitu Rēzeknē startēs «Skrien Latvija» sezona

Svētdien, 6.aprīlī Rēzeknē startēs jau ceturtā Skrien Latvija sezona. Organizatori ir pacentušies, lai Latgales sirdī startētu gandrīz 2000 dalībnieku, kas ir teju divarpus reizes vairāk nekā pirms gada.

Līdz ceturtdienai Rēzeknes posmam bija pieteikušies 1799 dalībnieki – tik daudz dalībnieku iepriekšējos gados nav bijis nevienā no posmiem, izņemot Valmieru, kurā vienīgajā allaž ir startējis vairāk par 2000 dalībniekiem – 2011.gadā Valmierā skrēja 2169 dalībnieki, 2012.gadā – 2354, bet pērn tika sasniegts absolūtais rekords – 2390 skrējēju. Pirms gada, kad Rēzekne debitēja Skrien Latvija seriālā, tur startēja 722 dalībnieki.

Dalībai Rēzeknes pusmaratonā pietiekušies abi aizvadītās sezonas kopvērtējuma uzvarētāji Renārs Roze un Dace Lina. Ierindā būs arī citi vadošie skrējēji, piemēram, Kristaps Kaimiņš, Jolanta Liepiņa, Kitija Valtere un Andrejs Jesko, kurš gan startēs 10.55 kilometru Nike distancē.

Vislielāko dalībnieku skaitu pulcēs 5.27 kilometru tautas distance, kurai šobrīd pieteikušies gandrīz 700 dalībnieku. Taču kupli ir pārstāvētas arī visas pārējās disciplīnas – pusmaratonā dalībnieku skaits sasniedzis 386 skrējējus, 10.55 kilometru Nike distancē – 199, SEB Bērnu skrējienā – 488 (!), bet nūjošanā – 44.

Pirms gada Rēzeknes pusmaratonā vīriešu konkurencē uzvarēja lietuvietis Mindaugs Viršils, aiz sevis atstājot Kristapu Bērziņu un Kristapu Kaimiņu, savukārt dāmām ātrākās bija Dace Lina, Liene Bernsone un Kitija Valtere. Šogad lietuviešu skrējējs Rēzeknē nestartēs, bet Dacei Linai, kā jau minēts, būs visas iespējas panākumu atkārtot.

Šobrīd iepriekšējā pieteikšanās jau ir noslēgusies – tagad pieteikties par paaugstinātu maksu varēs vien EXPO 5.aprīlī no pulksten 16:00 līdz 22:00 Rēzeknes Kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3, kā arī sacensību dienā no pulksten 9:00.

Starts bērnu distancei svētdien būs pulksten 11:00, bet visu pārējo distanču dalībnieki uz starta Festivāla parkā izies pulksten 12:00. Sīkāka informācija pieejama www.rezeknespusmaratons.lv un www.skrienlatvija.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.89735913sec.