SEB MTB maratona 2. posmā triumfē Prūss, Latvijas čempions Blūms

Svētdien Smiltenē pavasarīgajos laika apstākļos tika aizvadīts SEB MTB maratona otrais posms, kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts MTB maratonā. Aizraujošā cīņā par posma uzvarētāju kļuva galvenais favorīts Pēters Prūss no Rietumu - Delfin komandas, bet Latvijas čempiona titulus izcīnīja ZZK vienības pārstāvis Mārtiņš Blūms un MySport Stevens riteņbraucēja Dana Rožlapa.

Jau 13. gadu Latvijas lielākais riteņbraukšanas sacensību seriāls - SEB MTB maratons - norisinās Vidzemes skaistajā mazpilsētā Smiltenē. Šis posms allaž izcēlies ar aizraujošām un interesantām trasēm, kā arī lieliskiem līdzjutējiem, kuri vienmēr atbalsta dalībniekus cīņā ar sevi un konkurentiem. Izņēmums nebija arī šis gads. Uz starta dažādās distancēs izgāja krietni nekā 2000 dalībnieki.

SEB MTB maratona Smiltenes posmā šogad tika arī noskaidroti Latvijas čempioni MTB maratonā. Ar īpašu intrigu tika gaidīts vīru elites grupas starts 74 kilometru garajā Skandi motors distancē, kur par uzvaru cīnījās teju visi labākie MTB braucēji no Latvijas un Igaunijas.

Pirmā apļa beigās izveidojās trīs riteņbraucēju liels atrāviens, kurā bija divi Rietumu - Delfin komandas pārstāvji - Krists Neilands un Pēters Prūss - kā arī ZZK vienības sportists Mārtiņš Blūms. Otrajā aplī trijnieks sadalījās. Līderpozīcijās izvirzījās Prūss, kuram sekoja Blūms, bet trešajā pozīcijā nokļuva Prūsa un Neilanda komandas biedrs Andris Smirnovs. Finiša līniju pirmais šķērsoja pirmā posma uzvarētājs Prūss, kurš distancē pavadīja 2 stundas 32 minūtes un 31 sekundes. Pēc nedaudz vairāk nekā minūtes Smiltenes centrā parādījās arī 18 gadus vecais cēsinieks Mārtiņš Blūms, kurš tādējādi kļuva par Latvijas čempionu. Tikmēr SEB MTB maratona posma trešā, bet Latvijas čempionāta otrā vieta Rietumu- Delfin pārstāvim Andrim Smirnovam, kurš no sava igauņu komandas biedra atpalika par 2 minūtēm un 20 sekundēm. Valsts čempionāta bronzas godalgu ieguva Andžs Flaksis (Rietumu - Delfin).

Latvijas čempions Mārtiņš Blūms: "Pat īsti nemanīju, kad pirmā apļa beigās aizbraucām projām no pārējiem. Mans uzdevums bija būt uzmanīgam un lieki nestrādāt priekšā. Otrajā aplī Neilands palaida projām Prūsu, bet es drīz vien atrāvos no paša Neilanda. Līderi panākt šoreiz nevarēju. Sāpēja arī mugura. Esmu priecīgs par čempiona titulu. Manā karjerā tas ir pirmo reizi elites grupā. Jāturpina tālāk."

Sieviešu elitē SEB MTB maratona posmā un Latvijas čempionātā nepārspēta palika MySport STEVENS komandas riteņbraucēja Dana Rožlapa, kura par nepilnām astoņām minūtēm pārspēja Igaunijas čempioni un pirmā posma uzvarētāju Grētu Steinburgu. Tikmēr trešajā vietā posmā un otrajā Latvijas čempionāta vērtējumā šoreiz ierindojās Ieva Strēle, kurai sekoja Maija Platace. Junioru konkurencē čempiona titulu ieguva NN Sporta kluba pārstāvis Arnis Lazdiņš. Komandu vērtējumā triumfēja Rietumu - Delfin vīri, kuriem sekoja Trek team un NN Sporta kluba vienības

Masveidīgajā Virši - A 41 kilometru garajā braucienā spraigā cīņā finiša taisnē otro uzvaru SEB MTB maratona sezonā svinēja Trek team riteņbraucējs Jānis Bērziņš, kurš par četrām sekundēm apsteidza AVIS Thule Veloprofs komandas pārstāvi Andri Ponomarenko. Tikmēr trešajā pozīcijā finišēja Ponomarenko komandas biedrs Gints Jakovels, uzvarētājam zaudējot septiņas sekundes. Dāmu grupā nepārspēta palika Endija Rutule, kurai arī valsts čempiones tituls meiteņu junioru grupā.

Lieliskā gaisotnē pirmais posms aizritēja arī Mammadaba veselības distances veicējiem, bet topošie čempioni aizraujošās cīņās sacentās bērnu braucienā, kura dalībnieki pēc finiša baudīja gardo Baltais produkciju.

Trasē riteņbraucēju slāpes veldzēja Zaķumuižas ūdens un Isostar enerģijas dzērieni. Dalībniekiem bija iespēja iestiprināties arī vairākos ēšanas punktos distancē, kur vitamīniem bagātas un veldzējošas uzkodas nodrošināja Daily. Jau 13. gadu SEB MTB maratona ģenerālsponsors ir SEB Banka. Populārā sacensību seriāla trešais posms norisināsies jau 15. jūnijā gleznainajā Vietalvā.

SEB MTB maratona kalendārs:

15. jūnijs - Vietalva

6. jūlijs - Sigulda (UCI starptautiskā kategorija)

27. jūlijs - Kuldīga

10. augusts - Cēsis

28. septembris - Tukums


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42329907sec.