Četrpadsmitgadīga rīdziniece kļūst par trīskārtējo IFBB Pasaules čempioni fitnesā

Ar zelta godalgu un 5.vietu komandu ieskaitē vakardien mājup atgriezusies Latvijas jauniešu komanda fitnesā, kura veiksmīgi startēja IFBB Pasaules čempionātā fitnesā bērniem un jauniešiem 2014, kas no 14. līdz 16.jūnijam norisinājās Serbijas pilsētā Novi Sad. Latvijas komandas veiksmīga dalība sacensībās tika nodrošināta pateicoties Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta un kompānijas Sanadren Baltic atbalstam.

Sacensībās piedalījās 113 sportistu no desmit Pasaules fitnesa lielvalstīm, Ungārijas, Slovākijas, Krievijas, Ukrainas, Meksikas, u.c. Meitenes sacentās piecās kategorijās sākot no 7 līdz 15 gadiem. Latvijas komandu pārstāvēja trīs sportistes no Rīgas un Latvijas federācijas prezidente, IFBB Starptautiskās kategorijas tiesnese Kristīne Vederņikova. Latvijas sportistes kā ierasts, izcēlās ar ļoti labu ķermeņa fizisko sagatavotības līmeni, eleganci, krāšņiem skatuves tērpiem un oriģinālām fitnesa izvēles programmām, kas meitenes īpaši izcēla pārējo dalībnieču vidū.

Zelta medaļu un IFBB Pasaules čempiones titulu 2014 Latvijai izcīnīja rīdziniece Vanesa Nikola Belova (kategorijā jaunietes 14.-15.gadi). Ar šo triumfālo panākumu Vanesa kļuva par trīskārtējo IFBB Pasaules čempioni fitnesā, kārtējo reizi pierādot savas meistarības augsto līmeni Pasaules prestižākajā turnīrā. Jaunā rīdziniece ļoti sīvā konkurencē apsteidza 18 dalībnieces savā kategorijā, atstājot aiz sevis tradicionāli stiprās Ungārijas, Slovākijas un Ukrainas fitnesistes. Vanesas neatkārtojamā, emocionāli un tehniskā izpildījumā stiprā fitnesa izvēles programma, kā pusfinālā, tā arī finālā tika novērtēta ar visaugstākajām atzīmēm, kas summējot ar ķermeņa proporciju raundu deva iespēju uzrādīt augstāko rezultātu sacensībās.

Talantīgā, jaunā sportiste no Rīgas Veronika Harčenko (kategorijā meitenes 10.-11.gadi) sasniedza otro labāko rezultātu Latvijas komandai, iekļūstot finālā un kopvērtējumā starp 22 dalībniecēm ierindojoties 6.vietā. Veronika vēlreiz apliecināja savas līderpozīcijas, trešo reizi pēc kārtas Eiropas un pasaules čempionātos iekļūstot finālā, labāko sešu sportistu skaitā.

Trešā sportiste no Latvijas Marika Sirotkina (kategorijā 12.-13.gadi) 20 dalībnieču konkurencē ierindojās  augstajā 8.vietā.

Latvijas jauniešu fitnesa komandai šis starts ir ļoti liels panākums, kas dod iespēju popularizēt jauniešu fitnesu augstā līmenī gan valsts ietvaros, gan Starptautiskajā arēnā. Bērnu un jauniešu fitness kā sporta veids ir jau labi pazīstams Latvijā un, ar katru gadu piesaista arvien lielāku dalībnieku skaitu. Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācija pateicas Vingrošanas Olimpiskajam centram par ikgadējo atbalstu sacensību sagatavošanas periodā.

Sacensību rezultāti www.ifbb.com


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.10895014sec.