Jau sestdien tiks dots starts pirmajam Sportland Jelgavas nakts pusmaratonam

Jelgavas sporta dzīvē 12. jūlijs tiks ierakstīts ar jaunu notikumu, jo šajā vakarā norisināsies viens no pilsētas šī gada grandiozākajiem sporta notikumiem – Sportland Jelgavas nakts pusmaratons. Vienlaicīgi tas būs arī skriešanas seriāla ''Skrien Latvija'' 4. posms, un būs vērienīgākais masu skrējiens Zemgalē.

Līdz šim Sportland Jelgavas nakts pusmaratonam pieteikušies jau turpat 1500 dalībnieki, kuri vēlas pārbaudīt savu fizisko izturību jaunos apstākļos, proti, skrējienu veicot vēlu vakarā. Lai dažādotu skriešanas sacensības, starts Sportland Jelgavas nakts pusmaratonam tiks dots pulksten 20.00. Kā lieliska un atraktīva iesildīšanās pirms starta stiprā dzimuma pārstāvjiem var būt dalība Sievu nešanas sacensībās, kas pulksten 16.00 norisināsies Hercoga Jēkaba laukumā. Savukārt jau no pulksten 8.00 notiks Bērnu skrējieni. Sacensību kulminācija plānota jau vakara stundā, kad pulksten 20.00 tiks dots starts 5 km, 10 km un pusmaratona distancēm. Visu skriešanas disciplīnu starti notiks uz Lielās ielas, starp Pasta un Mātera ielām. Ar naksnīgu apbalvošanu Hercoga Jēkaba laukumā pulksten 22.30 tiks likts punkts pirmajam Sportland Jelgavas nakts pusmaratonam.

Ikviens dalībnieks, kurš ir jau reģistrējies sacensībām vai arī vēl plāno to izdarīt, aicināts apmeklēt Sportland Jelgavas nakts pusmaratona EXPO, kurā būs iespējams saņemt sacensību starta numurus, kā arī reģistrēties sacensībām un iegūt visu nepieciešamo informāciju par pasākumu. EXPO notiks Hercoga Jēkaba laukumā Jelgavā piektdien, 11. jūlijā no pulksten 10.00 līdz 21.00. Pasākuma dienā Sacensību centrā, kas arī atradīsies Hercoga Jēkaba laukumā, reģistrēties un izņemt starta numurus varēs no pulksten 10.00. Reģistrācija tiks slēgta pulksten 18.00, numuru izsniegšana līdz ar starta šāvienu pulksten 20.00.

Ņemot vērā, ka šāda mēroga masveida skriešanas pasākums Jelgavā norisināsies pirmo reizi, organizatori īpaši rūpīgi ir strādājuši pie trases izplānošanas. Pašlaik tā ir pilnībā noprecizēta un aplūkojama Šeit. Pasākuma organizatori uzsver, ka Sportland Jelgavas pusmaratonā aicināti piedalīties gan jelgavnieki, gan pilsētas viesi. Distances paredzētas dažādiem sagatavotības līmeņiem, tajā skaitā – bērniem, kuri, vecāku uzmundrinājumu pavadīti, var ņemt dalību bērnu distancē un gūt gandarījumu par kopā pavadīto laiku. Kā papildus motivācija piedalīties Sportland Jelgavas nakts pusmaratonā var kalpot naudas balvas, kuras tiks piešķirtas absolūtā vērtējuma pirmo sešu vietu ieguvējiem pusmaratona distancē gan sieviešu, gan vīriešu ieskaitē (neatkarīgi no vecuma grupas). Naudas balvu apjoms būs 200 eiro par 1. vietu, 150 eiro par 2. vietu, 100 eiro par 3. vietu, 80 eiro par 4. vietu, 50 eiro par 5. vietu un 30 eiro par 6. vietu. Katras vecuma grupas 1.- 3. vietas ieguvēji tiks apbalvoti ar sponsoru sarūpētām balvām, kā arī visi finišējušie dalībnieki saņems piemiņas medaļas. Tomēr ar to dalībnieku apdāvināšana nebeigsies, jo apbalvošanas ceremonijas noslēgumā starp visiem startējušiem dalībniekiem tiks izlozēti 2 velosipēdi un 1 Tom Tom pulkstenis, savukārt starp Nike 10 km skrējiena dalībniekiem – 3 Nike skriešanas apavu pāri.

Lai nodrošinātu pēc iespējas patīkamāku sportisku atpūtu, pasākuma organizatori ikvienam interesentam kopš maija piedāvāja piedalīties bezmaksas Sportland Jelgavas nakts pusmaratona gatavošanās koptreniņos. Pievēršot sacensību dalībnieku uzmanību faktam, ka Sportland Jelgavas pusmaratons tiks aizvadīts neierastos – diennakts tumšā laika – apstākļos, otrdien, 8. jūlijā pulksten 20.00 norisināsies koptreniņš, dalībniekiem dodot iespēju iejusties sacensību atmosfērā. Pulcēšanās treniņam – Jāņa Čakstes bulvārī (pie Latvijas Lauksaimniecības universitātes sporta nama).

Pasākuma dienā, 12. jūlijā, paralēli Sprotland Jelgavas nakts pusmaratonam pilsētā tiks piedāvāta arī plaša kultūras programma, kas var kalpot kā papildus iemesls noskriet un izbaudīt Jelgavu. No 6.- 13. jūlijam Jelgavā, Uzvaras parkā jau tradicionāli norisināsies Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls. Šajā gadā festivālā paredzēts izveidot smilšu skulptūras no vairāk nekā 600 tonnām smilšu. Svētkus pieskandinās vairāki koncerti un nakts balle 12. jūlijā ar tautā iemīļotiem muzikantiem. Tāpat no 13. jūnija- 13. jūlijam Ģ. Eliasa Vēstures un mākslas muzejā Akadēmijas ielā 10 apskatāma Jūrmalas mākslinieku grupas izstāde.

Tiem dalībniekiem, kuri uzreiz pēc skrējiena vēlēsies doties mājup uz Rīgu, SIA ''Rixco'' nodrošinās bezmaksas transporta pakalpojumus. Autobuss pulksten 23.30 startēs no Hercoga Jēkaba laukuma. Transportam iespējams pieteikties, rakstot uz e-pastu: [email protected].

Informācija par Sportland Jelgavas pusmaratonu atrodama mājaslapā: www.jelgavaspusmaratons.lv. Sportland Jelgavas nakts pusmaratonu organizē biedrība "Baltic Events" sadarbībā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādi ''Sporta servisa centrs''.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.45794415sec.