Norisināsies lielākais nekomerciālais velofestivāls Latvijā «Velodiena Kuldīgā»

Jau šo sestdien, 2015.gada 23. maijā, Kuldīgas novadā jau astoto gadu norisināsies lielākais nekomerciālais velofestivāls Latvijā "Velodiena Kuldīgā". Tā mērķis ir veicināt riteņbraukšanas kultūru un zaļo domāšanu Latvijā. Velobraucieni norisināsies gan dienā, gan naktī.

Šogad aprit 80 gadi, kopš sāka kursēt Kuldīgas bānītis, tāpēc dažādas aktivitātes, piemēram, atrakcijas bērniem, izglītojošas nodarbības, vēsturiskā informācija, būs veltītas bānīša jubilejai.

Dienā – trīs maršruti pa Bānīša ceļu un iespēja laimēt velosipēdu

ienas braucienā iespējams izvēlēties kādu no trim maršrutiem/distancēm – 18.7, 38.9 un 52.3 kilometri. Maršruti vedīs pa Bānīša ceļu, līdz sadalīsies Īvandes, Ēdoles un Padures virzienā. Visi maršruti sāksies no Kuldīgas Pilsētas estrādes, turpat būs visu dienas braucienu finišs. Maršrutos iekļautas tādas nozīmīgas apskates vietas kā Īvandes ūdensdzirnavas, Īvandes muiža, Ēdoles pils un ainaviskais Pinku ezers. Maršrutā "Bānim līdz! Ēdoles zelta loks" atsevišķi posmi būs ar paaugstinātas sarežģītības pakāpi, kurus varēs veikt, ejot ar kājām, stumjot velosipēdu.

Ikvienam dalībniekam, kurš izvēlies kādu no trīs garuma maršrutiem un veiks atzīmes organizatoru izveidotajās pieturas vietās, būs iespēja piedalīties loterijā un iegūt KTM velosipēdu, kuru sarūpējis SIA "Velokurjers".

Organizatori lūdz ņemt vērā – šīs nav sporta riteņbraukšanas sacīkstes, bet gan nesteidzīgs atpūtas un izklaides brauciens ģimenēm un visiem, kuriem patīk braukt ar velosipēdiem un baudīt dabas burvību!

No plkst. 10:00 līdz 16:00 Pilsētas estrādē pirmo reizi viesosies Eiropas Mobilais ekspresis – aizraujoša un interaktīva izziņas platforma. Jau iekāpjot mobilajā platformā, sākas azartiska spēle ar atbilžu meklēšanu par Eiropas Savienību. Visi uzdevumi veidoti ar mērķi sniegt pēc iespējas daudzveidīgu informāciju, ļaujot to iepazīt dažādos līmeņos. Autobusā izvietoti visu oficiālo valodu alfabēti, tiek vadītas itāļu valodas ABC, izpētāmas kartes, karogi, kā arī iepazīstama interesanta informācija par katras valsts nacionālo sporta veidu, ēdienu, dziedātāju u.c. Mobilajā platformā izveidota arī Pasaku bibliotēka, kurā iespējams lasīt ES dalībvalstu autoru pasaku grāmatas. Aktīvākie dalībnieki varēs nopelnīt balvas. Īpaši gaidītas ģimenes ar bērniem, skolēni un jaunieši.

Radošajā darbnīcā "Esi spožs un drošs" – velo izgaismošanas risinājumi un iespēja laimēt planšetdatoru

No plkst. 14:00 līdz 23:00 Pilsētas estrādē dalībnieki varēs izmantot radošās darbnīcas "Esi spožs un drošs" piedāvājumus – piemeklēt un izveidot atbilstošus velo izgaismošanas risinājumus. Radošā komanda Kristapa Cīruļa vadībā, sadarbībā ar Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumu, izmantojot LED gaismas virtenes, piedāvās iespēju izveidot pārsteidzošas, krāšņas gaismas spēles atbilstoši dalībnieku vēlmēm un velo tehniskajām iespējām.

Šogad darbnīca sagatavojusi īpašus jaunumus: velo aploču gaismas – iespēja uzstādīt īpašu velo aploču gaismu, kura rada gaismas intensitātes saspēli velo ritošajā daļā, kad velosipēds atrodas kustībā. Neredzami atstarojošā krāsu darbnīca – pirmo reizi Kuldīgā un Latvijā būs iespēja izmēģināt īpašu velo drošības krāsu, kuru varēs uzkrāsot uz apaviem, apģērba, velosipēdiem un arī ķiverēm. Krāsa ir īpaša – dienā tā ir caurspīdīga un neredzama, bet, satumstot un iestājoties naktij, tā kļūst redzama. Krāsa ir viegli notīrāma un izmazgājama. Profesionālo velo gaismu kiosks – iespēja iegādāties dažādas sarežģītības un kalibra gaismas, lai kļūtu par visspožāko dalībnieku nakts braucienā. Tā ir iespēja visiem kopā izveidot spožāko velonakti Kuldīgā.

Žūrija novērtēs visus nakts brauciena dalībniekus, un spožākais no tiem pasākuma noslēgumā Pilsētas dārzā saņems Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā sarūpēto balvu – planšetdatoru Apple iPad mini 3 64 GB.

Velonaktī – naksnīgs maršruts, brīvdabas kino izlase un "Astro`n`out" koncerts

Kad sāks krēslot, drosmīgie un piedzīvojumu kārie velobraucēji pulcēsies Kuldīgas pilsētas estrādē, lai piedalītos Velonakts braucienā. Šogad brauciena dalībnieki varēs baudīt 18 km garu maršrutu pa Kuldīgu un tās apkārtni, priecājoties par naksnīgām ainavām un spožajiem dalībniekiem, kas dienas laikā būs paspējuši apmeklēt radošo darbnīcu "Esi spožs un drošs", lai aprīkotu savus velosipēdus ar gaismas elementiem – krāsu spēlēm.

Velonakts brauciena noslēgums jau tradicionāli būs Pils ielā pie Pilsētas dārza, kur braucējus sagaidīs sātīgā Velonakts zupa, brīvdabas nakts kino izlase, spožāko nakts velo brauciena dalībnieku apbalvošana un burvīga atmosfēra Ventas rumbas tuvumā. Pasākuma noslēgumā plkst. 1:00 būs iespēja baudīt grupas "Astro`n`out" nakts koncertu.

Organizatori lūdz ievērot – velosipēdu gaismas ierīces un atstarojošās vestes ir obligātas! Braucēji, kuri būs iereibuši trasē, tiks sodīti atbilstoši LR likumdošanai.

Aicinām reģistrēties velofestivālam jau iepriekš!

Reģistrācija lielākajam nekomerciālajam velofestivālam Latvijā "Velodiena Kuldīgā" – gan dienas, gan nakts braucienam – turpinās līdz 21. maijam plkst. 17:00. Reģistrēties un vairāk informācijas atrast iespējams interneta vietnē www.velokuldiga.lv. Tie, kuri nebūs paguvuši reģistrēties iepriekš, to varēs izdarīt arī pasākuma dienā Kuldīgas Pilsētas estrādē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85924888sec.