CSDD «Cieņ-o-metra» mērījumā piedalās 8000 velobraucēji

Vairāk nekā 8000 velobraucēju brīvprātīgi veikuši sava braukšanas stila mērījumu Ceļu satiksmes drošības direkcijas Draugiem.lv lapā atrodamajā "Cieņ-o-metra" aplikācijā, lai noteiktu, kādam tēlam atbilst viņu uzvedība ceļu satiksmē. Absolūtais vairākums velobraucēju apliecināja, ka ir godprātīgi satiksmes dalībnieki, kuri ievēro noteikumus un izvairās radīt bīstamas situācijas uz ceļa. Vien 12% vaļsirdīgi atzina, ka dažkārt mēdz brīvi interpretēt satiksmes noteikumus un nesatraukties par tādu normu ievērošanu, kā luksoforu signāli vai ceļa došana gājējiem.

"Cieņ-o-metra" aplikācija ar 14 jautājumiem par velobraucēja rīcību dažādās ikdienas situācijās uz ceļa piedāvāja katram būt paškritiskam un noskaidrot vai viņš ir godam pelnījis "Cienījama velosipēdista" titulu vai arī drīzāk ierindojas kādā pārgalvīgo braucēju kategorijā. Proti, ir "sportists", "karstgalvis", "aklais" vai pat "muļķis". Par laimi, klaji muļķīgu rīcību uz ceļa atzina tikai pavisam neliela daļa pārgalvīgo velobraucēju. Tā vietā tie sev biežāk piedēvēja "sportistu" un "aklo" braucēju īpašības, atzīstot, ka pārvietojas pārlieku strauji un agresīvi vai arī nepamana citus satiksmes dalībniekus un ceļazīmes.

Novērtējot cieņpilnākos satiksmes dalībniekus, "Cienījamo velosipēdistu" vidū tika izlozēta īpaša balva no Noi Pure Fix Cycles – tumsā spīdošs velosipēds – ko saņēma daiļā dzimuma pārstāve Kintija Puikevica. Tas arī nav pārsteigums, jo sieviešu vidū godprātīga braukšanas kultūra novērota biežāk. 93% no daiļā dzimuma velobraucējām ieguvušas "Cienījama velosipēdista" titulu, kamēr vīriešu konkurencē tādu ir nedaudz mazāk – 73%.

Velobraucēju braukšanas stila mērījums veikts CSDD kampaņas "Cieņa darbojas!" ietvaros, kuras laikā aprīlī CSDD sadarbībā ar Valsts policiju un Policistu velobiedrību Rīgā rīkoja arī īpašas "Cieņas velopatruļas", apstiprinot tendenci, ka vairums velobraucēju ievēro satiksmes noteikumus un bieži vien novērojamie konflikti rodas no dažu atsevišķu braucēju agresīvas uzvedības. Tāpēc visi satiksmes dalībnieki tiek aicināti atcerēties, ka uz ceļa neviens nav pārāks par citiem un atsevišķu satiksmes dalībnieku nevērība pret apkārtējiem tikai vairo savstarpējos konfliktus un negadījumu skaitu.

Kampaņu "Cieņa darbojas!" īsteno CSDD, Satiksmes ministrija un Valsts policija, atbalsta – SIA "Statoil Fuel & Retail Latvia" un "If Apdrošināšana".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.64666295sec.