Dabas Draugi aicina piedalīties Piejūras ekspedīcijā

Projekta ideja ir atklāt Latvijas piejūras dabas bagātības no Lietuvas līdz Igaunijas robežai, dažādos gadalaikos dodoties pārgājienos ar kājām gar jūru. Baltijas jūras baltās pludmales cauri Latvijai stiepjas teju 500km garumā.  Lai ekspedīcijā varētu piedalīties gan ģimenes ar bērniem, gan dabas draugi bez īpašas fiziskas sagatavotības, mēs piejūru sadalīsim daudzos 1-2 dienu brīvdienu pārgājienos, 15-20km dienā. Pārgājienu cikls tiks veidots reizi mēnesī, papildus krastmalai piekombinējot arī blakus esošās dabas bagātības.

Piejūras ekspedīcijas pirmajos posmos ar jaunajiem dabas draugiem jau ir izpētīts Piejūras dabas parks un Akmeņainā jūrmala Vidzemē. Trešais un ceturtais posms mūs veda cauri Slīteres nacionālajam parkam pie Kolkas raga. Pavasarī dažiem projekta dalībniekiem sanāca izlaist kādu posmu ģimenes apstākļu dēļ. Lai radītu iespēju pilnvērtīgi piedalīties Piejūras ekspedīcijā, mēs 12. un 13.septembrī atkārtosim ekspedīcijas pārgājienus Piejūras dabas parkā un Vidzemes Akmeņainajā Jūrmalā. Pieteikties aicinam arī jaunos dabas draugus, kuri vēlas ielekt ekspedicijā augustā vai septembrī. Grupas lielums ir 15-20 dabas draugi. Vairāk info par pieteikšanos meklē www.dabasdraugi.lv vai zvani Biedrībai Dabas Draugi 29372787.

Augustā atklāsim vienu no Latvijas krāšņākajiem dabas parkiem Kurzemē, kuru veido piekrastes lagūnezers un mitrāji, smilšu pludmales un staigājošās kāpas, palieņu pļavas, iespaidīga augu un dzīvnieku daudzveidība. Sestdien pēcpusdienā pulcēsimies Pūķaraga kempingā Papē, kur varēsim iekārtoties kā pašiem labpatīkās – teltī vai mājiņā. Sadalīsimies komandās pa 3-4 cilvēki katrā, lai dotos uz Lietuvas robežu, kur katra komanda saņems fotoorientēšanās uzdevumu. Risinot uzdevumus, atklāsim piejūras posmu līdz Papes bākai aptuveni 10 km garumā. Vakarā mūs sagaida ugunskurs, pie kura varēsim dalīties savos iespaidos un atklājumos. Svētdien atklāsim Pasaules nozīmes Papes dabas parku, kas uzticēts Pasaules Dabas Fondam. Piejūras ekspedīcijas gaitām un fotostāstiem ikviens var sekot www.dabasdraugi.lv mājas lapā.

Projektā iesaistījušies aptuveni 50 dalībnieki un augustā mēs veidosim trešo grupu, lai varētu uzņemt jaunus dalībniekus. Esam izveidojuši radošo komandu, kura pirms pārgājiena veic izpētes darbu un sagatavo izzinošus un radošus uzdevumus dabā. Pārgājienu spēle bagātina atklāšanas prieku. Ja Tu vēlies piedalīties Piejūras ekspedīcijā vai kļūt par radošās komandas biedru, piesakies līdz 5.augustam rakstot [email protected] epastu. Projektā vecuma ierobežojumu nav. Galvenokārt ekspedīcijā pulcējam jauniešus. Jaunākais ekspedīcijas dalībnieks ir 12 gadīgs zēns, pieredzējušākajiem ir 55+. Mūs visus vieno dabas mīlestība un atklāšanas prieks.

Biedrība Dabas Draugi ir brīvprātīga jauniešu organizācija, kuras misija ir veidot radošu vidi, kurā aktīvi jaunieši varētu paust savu dabas mīlestību, radot jaunas aktīvās atpūtas iespējas Latvijā, un skaidrot aktīvās atpūtas priekšrocības sabiedrībā.

Informāciju sagatavoja Arvis Ozoliņš, Biedrības Dabas Draugi brīvprātīgais valdes loceklis

Telefons 29372787, e-pasts [email protected] mājas lapa www.dabasdraugi.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.18793893sec.