Sestdien pie Kongresu nama notiks «Lielais xRace Rīgas piedzīvojums»

Jau sesto gadu pēc kārtas Rīgas Svētkos notiks pilsētas orientēšanās sacensības "Lielais xRace Rīgas piedzīvojums". Šogad sacensībām starts tiks dots vakarā, bet finišs paredzēts naktī uz svētdienu. Sacensību ietvaros dalībnieki izbaudīs dažādus galvaspilsētas nostūrus, pilsētu, mežu, peldēs ar laivām, bet ir paša Kongresu nama pildīs aizraujošu atrakciju – "xRace drosmes torni", kurš būs jāpārvar visiem dalībniekiem. Pa dienu atrakciju bez maksas varēs izmēģināt ikviens Rīgas Svētku dalībnieks.

Sacensībām starts plānots dažādos laikos – plkst. 19:30 no Kongresu nama startēs paši mazākie un iesācēji – Ģimenes klase, plkst. 20:00 starts tiks dots izturīgākajiem dalībniekiem Sporta klasē, bet līdz ar saulrietu jeb 21:30 distancē dosies populārākā distance – Tautas klase. Finišs visām distancēm dažādos laikos paredzēts turpat, pie Kongresu nama. Visiem dalībniekiem tiek nodrošināts augstas kvalitātes serviss: ūdensdrošas kartes, veloserviss, sporta dzērieni un ēdināšanas punkti distancē, speciālo uzdevumu ekipējums, fotografēšana un filmēšana, dzēriens finišā un duša pēc sacensībām.

Atrakcija "xRace drosmes tornis" sestdien darbosies jau no pusdienlaika, kad to bez maksas varēs izmēģināt jebkurš Rīgas Svētku dalībnieks. Rāpšanās no torņa prasīs spēju pierādīt savu drosmi un pārvarēt bailes no augstuma. Tornis plānots 12 metru augstumā.

"Lielais xRace Rīgas piedzīvojums" ir viens no 5 xRace piedzīvojumu sacensību posmiem, kas visas sezonas garumā norisinās dažādās Latvijas vietās. Sezonas gaitā komandas iegūst punktus un cīnās par kopvērtējumu. Pēc trim posmiem labākās komandas Sportland Tautas klasē ir "Riga Adventure Team", "xteam IKŠĶILE" un "Kailie brieži", bet nedaudz garākajā Garmin Sporta klasē šobrīd līderi ir "ABC Construction", "Gandrs" un komanda "ISOSTAR".

xRace ir populārākās piedzīvojumu sporta sacensības Latvijā. Šo sacensību pamatā ir skriešana, orientēšanās, braukšana ar kalnu velosipēdu, braukšana ar laivu un stratēģiskā plānošana, kā arī citi aizraujoši un nedaudz ekstrēmi speciālie uzdevumi. xRace dalībnieki varēs sacensties gan Sporta klasē, gan Tautas klasē, gan Ģimenes klasē. Atsevišķās kategorijās sacentīsies uzņēmumu komandas.

Sacensības atbalsta – Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Isostar, Sportland, Garmin, TC Motos, Subaru, Fazer, Vitamax, Vichy, RedBull, 1188, Velosock, Sony Action Cam. Sīkāka informācija xRace mājas lapā www.xRace.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47441292sec.