Piedalies MTB orientēšanās sacensībās

2015. gada 17.oktobrī Ādažos notiks vienas no lielākajām velo orientēšanās (MTB-O) sacensībām Latvijā -  xVelo, kas dažādās Latvijas vietās tiks rīkotas jau piekto gadu. Sacensību kontrollaiks ir 4 stundas, kuru laikā komandas 2-3 dalībnieku sastāvā vai individuāli dalībnieki apmeklēs dabā izvietotus kontrolpunktus pašu izvēlētā secībā.

Sacensībās piedalās orientieristi, velobraucēji, kā arī uzņēmumu komandas, ģimenes un citi aktīvās atpūtas cienītāji, kas vēlas izbaudīt skaitos rudenīgos skatus un pavadīt laiku pie dabas. Sacensībās uzvar komanda, kas 4 stundu laikā savākusi visvairāk punktu. Punktiem ir dažādas vērtības, kas piešķirtas pēc rogaininga principiem – grūtāk pieejamie punkti ir vairāk vērti un otrādi.

"Ādažos ir skaista daba un meži, kā arī interesants reljefs, līdz ar to būs ātri posmi un arī fiziski grūtāki, taču iesakām grūtajos posmos ievērot un priecāties par skaisto rudeni," par sacensībām stāsta organizatori. Aptuvenā distance, ko veiks ātrākās komandas, būs 75-80km, taču tiem, kas vēlēsies baudīt dabu, rudeni un labu kompāniju, veiktās distances būs uz pusi īsākas.

Lai piedalītos sacensībās, nepieciešams velosipēds un ķivere, lai orientētos noderēs arī kompass un marķieris distances izplānošanai, kam tiks dots 15 minūšu laiks pirms sacensību starta.  Iepriekšējos gados sacensībās piedalījušās komandas ne tikai no Latvijas, bet pašmāju dabas skaistumu rudenī ieradušās novērtēt arī komandas no kaimiņvalstīm.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.499686sec.