Radīts jauns atpūtas veids Latvijas apceļotājiem

Dažādu objektu un kontrolpunktu meklēšana ar GPS palīdzību pasaulē un Latvijā ir pazīstama. Taču tādu slēpņu un kontrolpunktu meklēšana, kuri būtu sasniedzami tikai ar 4x4 apvidus auto, ir jaunums gan Latvijā, gan, iespējams, arī visā pasaulē.

Iedvesmojoties no tradicionālā geokešinga, "4x4 Centrs" radījis zīmolu "4x4 GeoFind", lai attīstītu 4x4 slēpņošanu Latvijā – ar 4x4 apvidus auto sasniedzamu kontrolpunktu un objektu meklēšanu, izmantojot Globālās pozicionēšanas sistēmu jeb GPS. "4x4 GeoFind" kontrolpunkti jau tiek izvietoti interesantās, salīdzinoši grūti pieejamās vietās un apskates objektos, lai dalībniekiem būtu gan saistošs pats meklēšanas process, gan iespēja atklāt jaunus un agrāk neiepazītus dabas objektus Latvijā.

Katrs "4x4 GeoFind" objekts un kontrolpunkts tiek novērtēts ar atbilstošu punktu jeb zvaigznīšu skaitu, atkarībā no punkta sasniedzamības un paša punkta novietojuma grūtības pakāpes. "4x4 GeoFind" punkti var būt gan viegli ieraugāmi, gan arī paslēpti. Tātad, ar nokļūšanu līdz punktam vēl nepietiks – punkts būs arī jāatrod dabā pēc īsas un asprātīgi sastādītas norādes.

Lūk, ko par jauno "4x4 GeoFind" stāsta idejas autors, "4x4 Centrs" valdes priekšsēdētājs Edvīns Bauers: "Strādājot pie "4x4 GeoFind" idejas, mēs, pirmkārt, domājam par ierindas apvidus auto īpašniekiem, par ģimenēm ar bērniem un draugiem. Lai viņi varētu piedzīvot daudzveidīgākas brīvdienas, piemēram, aizbraukt pie dabas ar pikniku, pameklēt kontrolpunktus vieglos bezceļa apstākļos un rezultātā gūt daudz jaunu iespaidu.

Latvijā ir daudz skaistu skatpunktu, skaistu ainavu, daudz interesantu mazo celiņu, kas atrodas nostāk no tradicionālajiem kustības maršrutiem un daudziem cilvēkiem paliek neatklāti, jo tos pārsvarā var sasniegt tikai ar apvidus auto. Ceram, ka spēles elementi, ko piedāvā "4x4 GeoFind", pozitīvi iekustinās gan vietējos, gan ārvalstu džipotājus vairāk uzzināt par Latviju."

"4x4 GeoFind" pirmais atklāšanas pasākums notiks jau 9. aprīlī, gadskārtējā 4x4 pasākuma "Tebras Ekspedīcija 2016" ietvaros, kas ir lielākais šāda veida pavasara pasākums Latvijā ar vislielāko dalībnieku aktivitāti un šogad risināsies Skrundas un Embūtes apkārtnē.

Maršruta sarežģītības pakāpe būs piemērota standarta apvidus automašīnām bez papildus aprīkojuma, taču pāris "odziņas" sagaida arī tos dalībniekus, kuru auto aprīkoti ar vinču. Ieteicams pavasara dubļiem atbilstošs riepu protektors, un nepieciešama arī GPS navigācijas ierīce.

Ekipāža, kura "4x4 GeoFind" trasē būs savākusi visvairāk īpašo punktu jeb zvaigznīšu, saņems speciālbalvu.

Pasākumu rīko vadošā un pieredzes bagātākā 4x4 bezceļu braukšanas organizācija Latvijā – biedrība "4x4 Centrs". Pasākumu vadīs Latvijas pieredzējušais bezceļa pasākumu rīkotājs Edvīns Bauers.

Sākums un dalībnieku pulcēšanās 2016. gada 9. aprīlī no plkst. 8:30 pie krodziņa "Rančo" Liepājas šosejas malā starp Skrundu un Rudbāržiem.

Vairāk informācijas un pieteikšanās šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75714397sec.