TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Baltkrievu delegācija pieredzes gūšanai izvēlas Zemgali

Mogiļevas apgabala Slavgorodas rajona delegācija, Minskas Starptautiskā lauku attīstības fonda direktora Sergeja Tarasjuka vadībā, pieredzes apmaiņas nolūkā, Latvijas apmeklējumam no vairākiem ieteikumiem bija izvēlējusies tieši Zemgales Plānošanas reģionu (ZPR) . Tas tāpēc, ka arī Slavgorodas rajona teritorijā galvenokārt atrodas Baltkrievijas auglīgākā lauksaimniecībā izmantojamā zeme, kas sekmē augkopības, lopkopības un pārtikas ražošanas attīstību.

 Līdztekus tam rajonā, līdzīgi kā Zemgalē, strauji attīstās mājražošana, amatniecība un lauku tūrisms. Minēto nozaru atbalstam baltkrievi pārsvarā izmanto dažādus nacionālā līmeņa finanšu instrumentus, taču pieredze starptautisku projektu izstrādē un ieviešanā vēl ir niecīga. Tālab lielas cerības tiek saistītas ar Eiropas Savienības Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas pārrobežu sadarbības jaunās programmas no 2014. līdz 2020. gadam finansiālā atbalsta sekmīgu izmantošanu. Turklāt no Latvijas puses minētās programmas apguvē varēs piedalīties arī ZPR, bet kā attiecināmā teritorija Baltkrievijas pusē nominēts tieši Moģiļevas apgabals.

Kaimiņzemes delegācija, kuras sastāvā bija politiķi, uzņēmēji un nevalstiskā sektora pārstāvji, Zemgalē apmeklēja Jelgavas un Dobeles novadu, tikās ar ZPR Attīstības padomes priekšsēdētaja vietnieku Leonu Līdumu, Dobeles novada domes priekšsēdētāju Andreju Spridzānu, ZPR un pašvaldību speciālistiem. Ciemiņi detalizēti iepazinās ar zemgaliešu līdzšinējo pieredzi dažādu reģionālu projektu ieviešanā, kas sekmējuši uzņēmējdarbības attīstību, ekoloģiskās situācijas uzlabošanos, kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu un tūrisma uzplaukumu. Runājot par turpmākās sadarbības iespējām kopīgu projektu izstrādē un ieviešanā, pušu intereses saskan uzņēmējdarbības, tūrisma un vides aizsardzības attīstības jomā, sevišķi Daugavas upju baseinā, kā arī kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā un popularizēšanā.

Dobelē delegācija apskatīja pilsētas kultūrvēsturisko centru, Livonijas ordeņa pilsdrupas, Tērvetes novadā iegriezās Annas Brigaderes memoriālajā muzejā „Sprīdīši” , Normunda Jēruma atjaunotajā seno zemgaļu koka pilī un novada Senvēstures muzejā, kā arī agrofirmas „Tērvete” alus darītavā. Savukārt Jelgavas novadā ciemiņiem iespaidiem bagāta šķita restaurētā Tējas namiņa apskate Elejas muižas parkā, viesošanās pie siera meistares Ināras Mālkalnes Sesavas pagasta zemnieku saimniecībā „Blūdži”, Vilces dabas parka apmeklējums un Vilces pagasta zemnieku saimniecības „Terēni” saimnieces Lolitas Duges iepazīstināšana ar piparmētru audzēšanu un pārstrādi dažādos inovatīvos produktos. Tiekoties ar Zemgales uzņēmējiem, pārsvarā ģimenes uzņēmumu pārstāvjiem, baltkrievi sevišķi lielu interesi izrādīja par Latvijā pastāvošo nodokļu sistēmu, sadarbību ar vietējo pašvaldību, ar uzraugošajām un kontrolējošajām valsts institūcijām, kā arī par produkcijas kvalitātes nodrošināšanu un realizācijas iespējām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46753597sec.