TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Accenture izstrādājis pirmo digitālo darbinieku

Mākslīgā intelekta aģents Amelia komunicē dabiskā valodā un ir apveltīts ar izteiktāku empātiju, nekā citi līdzīgi aģenti. Amelia spēj pieņemt lēmumus, balstoties uz datiem, un izpildīt atkārtotus jeb rutīnas uzdevumus daudz efektīvāk nekā cilvēks. Tiek prognozēts, ka strauji augošais mākslīgā intelekta tehnoloģiju tirgus tuvāko gadu laikā pārsniegs 9 miljardus ASV dolāru.

 

Kognitīvais aģents Amelia imitē cilvēka inteliģenci, kas ļauj sazināties ar darbiniekiem un klientiem dabiskā, uz empātiju balstītā veidā. Amelia spēj atpazīt sava sarunas biedra noskaņojumu un veidot draudzīgu, taču profesionālu kontaktu 24 stundas diennaktī. Aģents nemitīgi uzkrāj informāciju un “mācās”, lai, balstoties uz uzkrāto datu analīzi, izpildītu uzdevumus vai atrisinātu kādu jautājumu.

 

Amelia var veikt daudz dažādu darba pienākumu, piemēram, palīdzēt banku klientiem izveidot bankas kontus, apstrādāt apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus vai reģistrēt pacientus slimnīcā. Neatkarīgi no darba pienākumiem Amelia uzkrāj informāciju un, balstoties uz to, ātri apgūst sava “darba devēja” specifiku, un nodrošina atbalstu gan komandas darbiniekiem, gan uzņēmuma klientiem.

 

“Mākslīgais intelekts šobrīd ir strauji augošs virziens, kas nākotnē ļaus uzņēmumiem pilnībā mainīt veidu, kādā sadarboties ar darbiniekiem un klientiem. Amelia izveide ir nopietns solis uz priekšu, sekmējot mākslīgā intelekta veiksmīgāku apgūšanu un ieviešanu. Vienlaikus jāuzsver, ka lielāko ieguvumu gūs tie uzņēmumi, kas nevis aizstās darbiniekus ar tehnoloģijām, bet gan atradīs veidu, kā darbinieki var maksimāli izmantot mākslīgo intelektu savā labā,” stāsta Accenture vadītājs Maksims Jegorovs.

 

Accenture ikgadējais tehnoloģiju tendenču pētījums Tehnoloģiju vīzija (Technology vision), kurā šogad piedalījās vairāk nekā 3000 augstākā līmeņa vadītāju no 11 valstīm, liecina, ka 70% vadītāju šobrīd veic krietni plašākas investīcijas mākslīgā intelekta tehnoloģijās nekā tikai divus gadus atpakaļ. Savukārt 55% norādīja, ka tuvākajā laikā plāno uzņēmumā ieviest risinājumus, kas balstīti uz mašīnmācīšanās un mākslīgā intelekta tehnoloģijām.

 

“Lielākais ieguvums ir mērogs un produktivitāte, ko šāds risinājums sniedz. Ja darbinieks var strādāt 8 stundas ar īsām pauzēm, tad mākslīgais intelekts strādā 24 stundas diennaktī bez jebkādām izmaiņām produktivitātē. Tāpat mākslīgā intelekta risinājumi prot veikt sarežģītus uzdevumus un izceļas ar spēju uzkrāt un ātri apstrādāt lielu datu apjomu, lai katrā situācijā izvēlētos piemērotāko rīcību,” komentē SAP nodaļas vadītājs uzņēmumā Accenture Dmitrijs Pozdņakovs.

 

Šobrīd uz Amelia platformas pamata darbojas jau vairāki risinājumi. Piemēram, globāla naftas un gāzes kompānija izmanto iespēju nodrošināt tūlītēju un daudz efektīvāku rēķinu apstrādi. Liels ASV bāzēts mediju pakalpojumu sniedzējs izmanto Amelia klientu servisa speciālistu atbalstam, uzlabojot klientu apkalpošanas standartus. Savukārt prestiža banka izmanto Amelia, lai asistētu bankas darbiniekiem un konsultētu kredītu brokerus par kredītu izsniegšanas noteikumu detaļām.

 

Pēc starptautiskās tirgus pētījumu kompānijas IDC aplēsēm pasaules satura analīzes un kognitīvo sistēmu programmatūras tirgus pieaugs no 4,5 miljardiem ASV dolāru 2014. gadā līdz 9,2 miljardiem ASV dolāru 2019. gadā. Tikmēr citi prognozē, ka līdz 2025. gadam ar šo sistēmu palīdzību tiks radīta 5-7 triljonu ASV dolāru liela ekonomiskā ietekme.

 

Risinājums izstrādāts uz tehnoloģiju kompānijas IPsoft Amelia platformas pamata. IPsoft automatizē IT un biznesa procesus vairāk nekā 500 pasaules vadošajiem zīmoliem un vairāk nekā pusei pasaules lielāko IT pakalpojumu sniedzēju.

 

Par Accenture

“Accenture” ir starptautisks vadības konsultāciju, tehnoloģisko pakalpojumu un ārpakalpojumu uzņēmums, kas apkalpo savus klientus 120 pasaules valstīs. “Accenture Latvia” dibināts 2002. gadā. Šobrīd “Accenture Latvia” ir lielākais IT uzņēmums Latvijā pēc darbinieku skaita, nodrošinot darbavietas vairāk nekā 800 IT

speciālistiem.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36645389sec.