TŪRISMA BIZNESS | Bizness

No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem „Rīgas cirkam” piešķirs finansējumu

26. jūlijā, Ministru kabineta (MK) sēdē atbalstīts Kultūras ministrijas (KM) lūgums piešķirt 263 211 eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem VSIA „Rīgas cirks” vienreizēju izdevumu segšanai.

No šīs summas 188 287 eiro paredzēti Cirka ēkas fasādes sienas nostiprināšanai, 44 674 eiro - padziļinātai ēkas tehniskajai apsekošanai, bet 30 250 eiro paredzēti saistību segšanai par neīstenoto cirka programmu "Tropu fantāzija".

Cirka ēkas fasādes sienu plānots nostiprināt līdz šā gada 1. decembrim, kā tas ir noteikts Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) šā gada februāra lēmumā, ar kuru tika aizliegta ēkas izmantošana publiskiem pasākumiem, līdz būvniecību reglamentējošo normatīvo aktu kārtībā tiks veikta cirka ēkas atjaunošana vai pārbūve.

Lai izpildītu BVKB lēmumā noteikto, līdz šim jau ir veikti vairāki darbi. SIA "Rīgas satiksme" ir noņēmusi pilsētas elektrotransporta kontakttīkla atsaites no cirka ēkas Merķeļa ielas fasādes, tādējādi atslogojot sienu. Maijā noslēgts līgums ar SIA "ADZ birojs" fasādes konservācijas un nostiprināšanas būvprojekta dokumentācijas izstrādi, jūnijā noslēgts līgums ar SIA "SV Solution" par ēkas trīsdimensiju skenēšanu un ģeoskenēšanu, kā arī no jūnija līdz jūlija sākumam Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības inženierzinātņu fakultātes Ēku un inženiertehnisko būvju diagnostikas zinātniski pētnieciskā laboratorija ir veikusi cirka arēnas partera skatītāju tribīņu deformējamības fiksēšanu reālas slodzes apstākļos.

Tikai pēc tam, kad būs veikti visi nepieciešamie darbi, varēs vērtēt iespējas cirka ēku atvērt apmeklētājiem.

Līdz tam Rīgas cirks turpina darboties ierobežotā apjomā ārpus cirka ēkas, īstenojot atsevišķas viesizrādes un projektus. Piemēram, šīs nedēļas nogalē no 29. līdz 31. jūlijam Rīgā, Lucavsalas cirka teltī, un Salaspilī, Rīgavas mūzikas un mākslas dārzā, notiks desmitā ikgadējā bērnu un jaunatnes cirka festivāla „Brīnumu pilna pasaule” izrādes. Sīkāku informāciju par izrādēm skatīt http://www.cirks.lv/.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.98392582sec.