TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Aicina pieteikties starptautiskā bārmeņu konkursa "Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2016" vietējai atlasei

Šī gada novembrī jau otro reizi Rīgā notiks starptautiskā bārmeņu konkursa “Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2016”fināls. Tas pulcēs 60 labākos bārmeņus no dažādām pasaules valstīm, kuri gatavos kokteiļus pēc savas unikālās receptes, izmantojot “Rīgas MelnāBalzama” līnijas dzērienus.

Gan pieredzējuši bārmeņi, gan jaunie talanti ir aicināti līdz 31.augustam pieteikties konkursa Latvijas nacionālajai atlasei, kas notiks šī gada 9. septembrī izstāžu centrā Ķīpsalā izstādes “Rīga Food 2016” ietvaros. Konkursa noteikumi un sīkāka informācija pieejama portālā www.bartending.lv:http://bartending.lv/userfiles/blog/RBB_Global_Challenge2016_Noteikumi_LV.pdf

Pretendentiem ir jāiesniedz sava jauna, pašizdomāta, oriģināla kokteiļa recepte, kur kā pamats izmantots kāds no “Rīgas MelnāBalzama” līnijas dzērieniem - klasiskais, upeņu vai ELEMENT. Konkursa dalībnieks var būt jebkurš 18 gadu vecumu sasniedzis bārmenis vai bārmene. Tikai trīs labākie no Latvijas kvalificēsies bārmeņu konkursa finālam novembrī un varēs pretendēt uz konkursa balvu fondu 4800 eiro apmērā.

“”Rīgas Melnā Balzama” produkcija jau šobrīd tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm, un mūsu mērķis ir tuvāko gadu laikā šo skaitu palielināt. Viens no nozīmīgākajiem faktoriem veiksmīgai eksporta attīstībai ir sadarbība ar bārmeņu federācijām un bārmeņu kopienu, popularizējot “Rīgas Melno Balzamu” kā garšas un sastāva ziņā unikālu dažādu kokteiļu sastāvdaļu. Tāpēc pērn iedibinājām šo starptautisko “Rīgas Melnā Balzama” kausu, kas palīdzēs mumsvienkopus pulcēt labākos bārmeņus no vairāk kā 14 pasaules valstīm, kuri popularizēs šos kokteiļus pasaulē,”uzsver zīmola “Rīgas Melnais Balzams” globālais zīmola direktors Māris Kalniņš.

Latvijas Bārmeņu federācijas prezidents Raitis Akerblūms stāsta, ka šogad interese par “Riga Black Balsam Global Challenge” ir krietni lielāka, un pirmās kārtas atlases tiek rīkotasne tikai Latvijā, bet arī vairākās ārvalstīs - Somijā, Ukrainā un Igaunijā. “Tādēļ sagaidām vēl augstāku konkursa kvalitāti un interesantas, jaunas kokteiļu receptes ar “Rīgas Melnā Balzama” līnijas dzērieniem pamatā. Konkurss dalībniekiem nebūs viegls, būs jācenšas turēties konkurentu uzstādītajā kvalitātes latiņā, ko arī šogad vērtēs profesionāla, augstas klases starptautiska žūrija,” uzsver R. Akerblūms.

Starptautisko “Ŗīgas Melnā Balzama” bārmeņu konkursu organizē Latvijas Bārmeņu federācija un Baltijā lielākā alkoholisko dzērienu kompānija “Amber Beverage Group”, kurā ietilpst arī AS “Latvijas balzams”. Pērn piecas godalgotās vietas no sešām ieguva tieši Latvijas bārmeņi, atdodot uzvarētāja kausu dāmai - bārmenei, kas pārstāvēja Igauniju.


Par Rīgas Melno Balzamu

“Rīgas Melnais Balzams” ir viens no pasaulē pazīstamākajiem Latvijā radītajiem produktiem un zīmoliem, kas tostarp Latvijas iedzīvotāju aptaujā atzīts par unikālāko zīmolu Latvijā. Tas nes Latvijas vārdu pasaulē un, ir viens no senākajiem biteru jeb rūgto uzlējumu zīmoliem, kas joprojām tiek ražots un tirgots mūsdienās. “Rīgas Melnā Balzama” izcilās īpašības un tā dabīgums mūsdienās tiek augstu novērtētas pasaulē – dzintaraini tumšais eliksīrs katru gadu saņem augstus apbalvojumus starptautiskās izstādēs.

Saskaņā ar senākajām datētajām dokumentārajām liecībām “Rīgas Melnā Balzama” pirmsākumi meklējami 1752. gadā, kad Rīgas aptiekārs Abrahams Kunce radīja šobrīd vienu no šodien pasaulē atpazīstamākajiem Latvijas.

“Rīgas Melnā Balzama” unikālo garšas buķeti veido divdesmit četras pilnīgi dabiskas sastāvdaļas. Tā sastāvā ir gan Latvijā savāktas vērmeles, liepziedi, piparmētras, gan arī eksotiskas sastāvdaļas, piemēram, pomeranču mizas, Peru balzama eļļa un genciāna sakne. Balzama „dvēsele” jeb pamats ir uzlējums, ko veido 16 rūpīgi atlasītu augu valsts sastāvdaļu un garšvielu ekstrakts. Drogu nolējumu Balzamam gatavo īpašās ozolkoka mucās, lai pēc tam izturētajam un filtrētajam ekstraktam pievienotu pārējās sastāvdaļas, tostarp aveņu sulu, melleņu morsu, augstvērtīgu brendiju un dedzinātu cukuru jeb kulieri, ko gatavo uzņēmumā un kas Balzamam piešķir īpašo melno krāsu.

Mainoties līdzi laikam, dzēriens ieguvis arī jaunus garšas atvasinājumus, taču pamatrecepte, dabīgās sastāvdaļas un tradicionālie meistarības noslēpumi palikuši nemainīgi.

Par dzēriena brīnumainajām īpašībām vēsta arī leģendas – ar Balzamu esot izdziedināta Krievijas ķeizariene Katrīna Lielā, kas reiz viesojusies Rīgā. Tiek minēts, ka “Rīgas Melnā Balzama” cienītāju vidū ir arī tādas personības kā bijušais Francijas prezidents Šarls de Golls, Leonīds Brežņevs un Lielbritānijas karaliene Elizabete II. Savulaik Balzams esot iedvesmojis radīšanai Gēti, bet šodien tā cienītāju lokā ir tādas rokmūzikas leģendas kā Roberts Plānts (“Led Zeppelin”) un Brajens Mejs („Queen”).

“Rīgas Melnais Balzams” tiek eksportēts uz vairāk nekā 25 pasaules tirgiem un tiek ražots AS Latvijas balzams kopš 1950.gada. Vairāk: https://www.facebook.com/RigaBlackBalsam

Par „Amber Beverage Group”

SPI Group’’ ietilpstošā „Amber Beverage Group” ir vadošā vīna un stipro alkoholisko dzērienu holdinga sabiedrība Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

„Amber Beverage Group” Baltijas valstīs apvieno vairāk nekā 1300 darbinieku, kuri pārstāv septiņus uzņēmumus - reģiona vadošo alkoholisko dzērienu ražotāju, pieredzējušus izplatīšanas uzņēmumus Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, specializētu mazumtirdzniecības tīklu, ko Latvijā un Lietuvā veido vairāk nekā 60 veikali, un loģistikas pakalpojumu sniedzējus visās Baltijas valstīs.

Holdings eksportē preces uz vairāk nekā 170 pasaules tirgiem, kā arī piedāvā noliktavas telpas — 12 000 kvadrātmetru platībā Latvijā un 14 000 kvadrātmetru platībā Lietuvā.

„Amber Beverage Group” ražo, pilda, tirgo, izplata, eksportē un piedāvā mazumtirdzniecībā plašu alkoholisko dzērienu klāstu, ko veido gandrīz 500 zīmoli.Mums ir tas gods pārstāvēt Baltijas valstīs tādus pasaulē zināmus vārdus kā William Grant & Sons, Remy Cointreau, Mast-Jagermeister S.E., Russian Alcohol Group, Berry Bros and Rudd, BeamSuntory, CEDC, Le Grand Chai Group, Heineken Intl, Marchesi de Frescobaldi, Concha Y Toro, Torres, Delicato Family Vineyards, KWV International, Freixenet, Pepsi, Red Bull.

Esam lepni arī par mūsu zīmoliem, kurus ražojam un izplatām - Stolichnaya® Premium vodka un Moskovskaya® vodka, Grand Cavalier®, Moka® un Rīgas Melnais balzams®, Lucky Dog® alkoholiskie kokteiļi, Cosmopolitan Diva®, Rīgas dzirkstošie vīni® un Achaval Ferrer® vīni.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.63077593sec.