TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Noslēdzies darījums starp "BTA Insurance Company" SE un "Vienna Insurance Group AG"

Pēc nepieciešamo atļauju saņemšanas no uzraugošajām institūcijām Latvijā, Lietuvā un Igaunijā šī gada 24. augustā reģistrētas izmaiņas apdrošināšanas akciju sabiedrības “BTA Baltic Insurance Company” (turpmāk – BTA) akcionāru sastāvā. Līdz ar šo izmaiņu reģistrēšanu ir noslēdzies darījums un paplašinājies akcionāru sastāvs, pievienojoties “Vienna Insurance Group AG” (turpmāk – VIG), kas iegādājies 90 % BTA akciju.

 

Paplašinoties akcionāru lokam, BTA uzņēmuma valdes sastāvā izmaiņas nav veiktas. Uzņēmums turpina attīstību Baltijas tirgū, saglabājot operatīvu lēmumu pieņemšanas procesu, nodrošinot nemainīgi plašu apdrošināšanas pakalpojumu klāstu, kā arī  nemainot klientu augsti vērtēto BTA zīmolu.

 

“BTA 2015. gada un 2016. gada 1. pusgada finanšu rezultāti apliecina, ka mūsu līdzšinējā uzņēmuma stratēģija bija veiksmīga. Turpinot uzņēmuma attīstību Baltijas valstīs, investora piesaiste sniegs iespēju pilnveidot sadarbību ar korporatīvajiem klientiem un starptautiskiem sadarbības partneriem. VIG augstais A+ starptautiskais kredītreitings un starptautiskā pieredze apdrošināšanas jomā sniegs būtisku pievienoto vērtību BTA izaugsmei, līdz ar to ieguvēji no šī darījuma ir ne vien uzņēmums un tā darbinieki, bet arī mūsu klienti un sadarbības partneri,” uzsver BTA Valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus.

 

Kā norāda VIG valdes loceklis Francs Fukss (Franz Fuchs), kura atbildībā ir arī Baltijas valstu tirgus, šis ir nozīmīgs solis VIG stratēģiskajai attīstībai Baltijas valstīs: “Baltijas valstis ir viens no interesantākajiem un straujāk augošajiem tirgiem Eiropas Savienībā. Mēs jau ilgāku laiku aktīvi darbojamies Baltijas valstīs, un esam pārliecināti, ka šeit ir attīstības potenciāls. Investējot savus finanšu resursus un zināšanas BTA, mēs vēlamies vēl vairāk stiprināt BTA pozīcijas tirgū, attīstot klientu servisu un nodrošinot plašāku pakalpojumu klāstu. Domāju, ka kopā ar esošo uzņēmuma vadības komandu, kas lieliski pārzina vietējo tirgu, mums izdosies kļūt par apdrošināšanas līderi Latvijā un Baltijā.

 

 

Par BTA

Apdrošināšanas akciju sabiedrība “BTA Baltic Insurance Company” darbību Baltijā uzsāka ar 2015. gada 1. jūliju pēc veiksmīgi pabeigta “BTA Insurance Company” SE reorganizācijas procesa. BTA piedāvā klientiem visu iespējamo nedzīvības apdrošināšanas veidu pakalpojumus Baltijas valstīs – Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

2016. gada pirmajā pusgadā Baltijas valstīs kopumā BTA parakstījusi bruto apdrošināšanas prēmijas 65,1 miljona eiro apmērā, kas ir par 11,5 % vairāk nekā pērnā gada pirmajā pusgadā. Bruto apdrošināšanas atlīdzībās BTA 2016. gada pirmajā pusgadā izmaksāja 38,2 miljonus eiro, kas, salīdzinot ar 2015. gada attiecīgo laika periodu, ir par 9,2 % vairāk. BTA peļņa šī gada pirmajā pusgadā sasniegusi 2,6 miljonus eiro.

 

Par VIG

“Vienna Insurance Group AG” ir viens no vadošajiem apdrošināšanas koncerniem Austrijā, kā arī Centrālajā un Austrumeiropā. Vairāk nekā 50 uzņēmumi 25 valstīs veido grupu ar spēcīgu zīmolu, 190 gadus ilgu pieredzi apdrošināšanas nozarē un ciešu sadarbību ar klientiem. VIG nodarbina 23 000 darbiniekus un ir izteikts līderis savos galvenajos tirgos. VIG ir koncerns ar labāko ATX reitingu – labākais Vīnes biržā, un tā akcijas kotējas arī Prāgas biržā. Ar BTA daļu iegūšanu VIG kļūs par vienu no trim lielākajiem nedzīvības apdrošinātājiem Baltijas valstu tirgū.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38426805sec.