TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Klajā laists Gardēžu ceļvedis

Jau pēc dažiem mēnešiem Rīgas-Gaujas reģions kļūs par Eiropas Gastronomijas reģionu, un jaunais izdevums tad vēl jo vairāk noderēs.

Šāda izdevuma iepriekš nav bijis, tāpat kā nebijis ir fakts, ka 2017. gadā Rīga kopā ar “Enter Gauja” pirmo reizi kļūs par Eiropas Gastronomijas reģionu, izpelnoties lielāku uzmanību gastronomijas un arī citu tūristu vidū.

Gardēžu ceļvedi (Food Lover’s Guide to the Riga-Gauja region) sagatavojuši Rīgas-Gaujas reģiona tūrisma speciālisti ar LIAA Tūrisma departamenta atbalstu.

Ceļvedī sniegts ieskats mūsdienu latviešu nacionālajā virtuvē, kur vairāk nekā jebkad likts akcents uz pārtikas produktu sezonalitāti un svaigumu. Četri gadalaiki – četri ēdienkartes “scenāriji”, kuros ietverti mūsu platuma grādos sastopamie gardumi. Piemēram, rabarberi un bērzu sula – pavasarī, sams un skābie ķirši – vasarā, cidonijas un baravikas – rudenī, bet pīlādži un rāceņi ziemā.

Ceļvedis iepazīstina ar vairāk nekā 30 vietām, kur var baudīt un mieloties (pilis, muižas, restorāni), iepazīt, uzzināt un nogaršot (muzeji un degustāciju vietas), atpūsties un reizē garšīgi iepirkties (izklaides parki).

Ar nosaukumu “Restorāni Rīgā, Siguldā, Valmierā un Cēsīs” sniegta informācija par izcilām sabiedriskās ēdināšanas iestādēm, kas iesaistījušās gana drosmīgajā iecerē kļūt par Eiropas Gastronomijas reģionu.

Tūristiem noderīga būs arī nelielā karte, kas vieš skaidrību par Rīgas-Gaujas reģionu un par to, kur pieminētās vietas atrodas.

Esam bagāti arī ar vairākām norisēm, kuras, atkārtodamās gadu no gada, gūst arvien lielāku popularitāti. Par līksmu latviešu gadskārtu svētku svinēšanu astoņas reizes gadā rūpēsies Valmiermuižas alusdarītava. Savukārt Cēsīs atdzims viduslaiku tradīcijas un to garā tiks galdā celts mielasts.

Ceļvedī sniegta informācija arī par Restorānu nedēļu pavasarī un rudenī, izstādi “Riga Food” u. c.

Par Rīgas-Gaujas - Eiropas gastronomijas reģiona vēstnesi izraudzīts Valmiermuižas pārstāvniecības Rīgā šefpavārs Dzintars Kristovskis. Būdams dabas produktu gardēdis un prasmīgs to izmantotājs maltīšu gatavošanā, šefpavārs atzīst: “Tas, ko cenšamies veidot, nav jauns modes virziens, bet gan atgriešanās pie saknēm. Caur šim reģionam raksturīgo, caur garšu, kas nāk no šīs zemes.”

Gardēžu ceļvedis izdots latviešu un angļu valodā, 5 tūkstoš eksemplāru lielā tirāžā katrā no tām.

Ceļvedis būs pieejams tūrisma informācijas centros un lielākajās tūristu pulcēšanās vietās.

Ceļvedis elektroniskā veidā atrodams gan latviešu gan angļu valodās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45464396sec.