TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Aicina pieteikt pretendentus Izcilības balvai kultūrā par starptautiska mēroga sasniegumiem

Kultūras ministrija (KM) aicina līdz 14. oktobrim pieteikt pretendentus Izcilības balvai kultūrā. Balva iedibināta pēc kultūras ministres Daces Melbārdes iniciatīvas, un tā tiek piešķirta, paužot valsts atzinību par izciliem starptautiska mēroga sasniegumiem kultūrā, kas devuši būtisku ieguldījumu Latvijas kultūras vērtību popularizēšanā, veicinājuši pozitīvu Latvijas tēlu, cēluši valsts prestižu pasaulē un kultūras vērtības izpratni sabiedrībā.

Plānots piešķirt ne vairāk kā trīs Izcilības balvas kultūrā (katru ne vairāk kā 7000 EUR apmērā), izvērtējot sasnieguma un veikuma nozīmību un rezonansi starptautiskā un nacionālā kontekstā, pienesumu kultūras telpai un ietekmi uz kultūras procesu attīstību Latvijā.

Balvas pretendentus var pieteikt juridiskas personas, valsts un pašvaldības institūcijas un nevalstiskās organizācijas, kuru darbība saistīta ar kultūras procesu nodrošināšanu.

Uz Izcilības balvu kultūrā var pretendēt fiziskas un juridiskas personas vai šādu personu apvienības, kuru individuālais vai kolektīvais starptautiska mēroga veikums vai sasniegums kādā no kultūras jomām (literatūra un grāmatniecība, teātris, kino, vizuālā māksla, dizains, arhitektūra, mūzika, deja, kultūras mantojums, kā arī starpnozare – vairāku kultūras apakšnozaru vai kultūras un citas nozares mijiedarbe) atbilst šādiem kritērijiem:
•    iegūts apbalvojums starptautiskos un profesionāli prestižos konkursos, festivālos u.c. profesionāla novērtējuma pasākumos kultūras jomā;
•    Latvijas mākslinieku vai kolektīvu veikums (viesizrādes, izstādes u.c. pasākumi) guvis plašu rezonansi ārzemēs, veicinājis Latvijas prestižu pasaulē un kultūras vērtības apziņu Latvijas sabiedrībā;
•    starptautiska mēroga izcils veikums Latvijā piesaistījis plašu starptautisku uzmanību un radījis rezonansi pasaulē, veicinot Latvijas un ārvalstu kultūras telpu sadarbību un mijiedarbību.

Ar balvas nolikumu var iepazīties Kultūras ministrijas mājaslapā www.km.gov.lv, ŠEIT, kā arī līdz pieteikumu iesniegšanas termiņa beigām – Kultūras ministrijas Dokumentu pārvaldības nodaļā, Rīgā Kr.Valdemāra ielā 11a, 12.kabinetā darba dienās no plkst. 9.00 līdz 17.00.
 
Pieteikumi jāiesniedz Kultūras ministrijas Dokumentu pārvaldības nodaļā līdz 2016.gada 14.oktobrim plkst. 17:00, nogādājot tos personīgi vai nosūtot pa pastu – Kr.Valdemāra ielā 11a, Rīgā, LV – 1364 (pasta zīmogs – 2016.gada 14.oktobris).

Pieteikumus atbilstoši Izcilības balvas kultūrā nolikumam izvērtēs Nacionālā kultūras padome un sniegs priekšlikumus kultūras ministrei par Izcilības balvas kultūrā ieguvējiem. Izcilības balvu kultūrā plānots pasniegt šā gada 12. decembrī.

Izcilības balvas kultūrā līdzšinējie laureāti: Aleksandrs Antoņenko, Žaņa Lipkes memoriāls, Jānis Nords, Andris Freibergs, Signe Baumane, Iveta Apkalna.
 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4351089sec.