TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ikšķilē labiekārtos vēsturisko «Ozoliņu parku»

Lauku atbalsta dienests (LAD) apstiprinājis Ikšķiles novada pašvaldības projektu "Brīvdabas skatuve un teritorijas labiekārtošana" vēsturiskajā "Ozoliņu parkā", informē pašvaldības Attīstības nodaļa.

2016.gada pavasarī Publisko un privāto partnerattiecību biedrība "Zied Zeme" izsludināja LEADER projektu iesniegšanu sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas 2015-2020 ietvaros.

Atklātajā projektu konkursā piedalījās arī Ikšķiles novada pašvaldība ar projektu "Brīvdabas skatuve un teritorijas labiekārtošana".

Septembra vidū Ikšķiles novada pašvaldība saņēma LAD lēmumu par projekta apstiprināšanu, un tā īstenošanai būs iespējams piesaistīt 35 000 eiro lielu līdzfinansējumu no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai.

Projekta ietvaros ir paredzēts labiekārtot 1.1 hektāru lielu teritoriju vēsturiskajā Ozoliņu parkā, ierīkot apgaismotus gājēju celiņus, izvietot soliņus un atkritumu tvertnes, kā arī izbūvēt 240m2 lielu brīvdabas skatuvi, kur organizēt dažādus pasākumus Ikšķiles novada iedzīvotājiem un viesiem.

Projekta īstenošanas vietā 20. gs. 30. gados atradies "Ozoliņu parks" (vēlāk nosaukums mainīts uz "Daugavas parks") un brīvdabas estrāde. Parks bija pazīstams ar "Daugavas svētkiem", kas tika organizēti izteikti nacionālā garā, ar mērķi stiprināt nacionālo pašapziņu un paaugstināt kultūras līmeni.

Mūsdienās ir saglabājusies 1.1ha liela vēsturiskā parka daļa, tai skaitā arī brīvdabas estrādes drupas.

Ņemot vērā parka atrašanās vietu un teritorijas vēsturi, tā tiks labiekārtota ar gājēju celiņiem un apstādījumiem, kuri būs veidoti improvizētu viļņu veidā, tādejādi aktualizējot vēsturisko "Daugavas parku" un Daugavu.

Labiekārtotais skvērs un brīvdabas skatuve būs pieejama visiem novada iedzīvotājiem un viesiem bez maksas un bez apmeklējuma ierobežojuma.

Projektu atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85402298sec.