TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Apstiprina laipu pār Ogres upi projektu

Latvijas vides aizsardzības fonda padomes sēdē apstiprināts Ogres novada pašvaldības projekts "Laipas", kas paredz laipu pār Ogres upi izveidi un upes krastu sakopšanu.

20. gadsimta 30. gados Ogre bija gaisa un peldu kūrorts. Gar Ogres upi un pāri tai bija ierīkotas laipas, lai atpūtnieki varētu peldēties, lēkt ūdenī, veikt ūdens masāžas procedūras. Projekta "LAIPAS" rezultātā 2017.gada pavasarī tiks ierīkota laipa pāri Ogres upei, jauna krasta laipa un jaunas kāpnes, informatīvais stends par krastos augošajiem aizsargājamajiem biotopiem, organizēts atklāšanas pasākums, popularizējot Ogri, tās vēsturi, veicinot Latvijas sabiedrības un starptautisko sadarbības partneru izpratni par Daugavas (t.sk., Ogres) baseina ielejas un osu (t.sk., Ogres Zilajos kalnos) dabas vērtību aizsardzību.

Laipām būs sezonāls raksturs. Uz ziemu un plūdu periodu, respektīvi rudenī, kad beigusies peldsezona, laipas tiks noņemtas un pavasarī, iestājoties siltam laikam, uzliktas, lai atkal priecētu ogrēniešus un viesus.

Laipas ļaus Ogrei atdzimt kā gaisa un peldu kūrortam, kas tā bija pirmās neatkarīgās Latvijas laikā, ar perspektīvu nākotnē.

Projekts tiks īstenots sadarbībā ar Ogres novada pašvaldības projekta partneriem – Rīgas Tehnisko universitāti, kas konsultēs būvkonstrukciju jautājumos, un Latvijas Botāniķu biedrību, kas sagatavos informāciju stendam par Ogres krastos aizsargājamajiem augiem un uzraudzīs piegādes un būvniecības procesu, lai tas būtu maksimāli draudzīgs dabai. Gan Ogres novada pašvaldība, gan projekta partneri sniegs savu pieredzi vides aizsardzības jomā, projektu ar būvniecības komponenti, īstenošanā starptautiskajiem partneriem no Ogres sadraudzības pilsētām.

Projekta īstenošanai no Latvijas Vides aizsardzības fonda saņemts arī līdzfinansējums EUR 42 645 apmērā.

Projektu atbalsta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Ogres novada pašvaldības projekts "LAIPAS – Ogres upes un tās krastos augošo aizsargājamo biotopu un peldu kūrorta cildināšana, godinot Latvijas valsts pastāvēšanas simtgadi" apstiprināts Latvijas vides aizsardzības fonda padomes sēdē, kurā tika izskatīti valsts budžeta programmas "Vides aizsardzības fonds" apakšprogrammas "Vides aizsardzības projekti" vadlīnijas "Multisektoriālie projekti" aktivitātē "Latvijas vides un dabas vērtību cildināšana, godinot Latvijas valsts pastāvēšanas simtgadi" konkursam iesniegtie projekti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.51234698sec.