TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Pasaules labākie bārmeņi sacentīsies par «Rīgas Melnā Balzama» kausu

24.novembrī Rīgā notiks ikgadējais, starptautiskā bārmeņu konkursa “Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2016” fināls. Tas pulcēs 60 labākos bārmeņus no vismaz 14 pasaules valstīm, kuri gatavos kokteiļus pēc savas unikālās receptes,  izmantojot “Rīgas Melnā Balzama” līnijas dzērienus un sacentīsies par konkursa balvu fondu 4800 eiro apmērā. Latviju šajā starptautiskajā konkursā pārstāvēs trīs bārmeņi, kuri tika atzīti par vietējā konkursa uzvarētājiem septembrī.

Konkursantu sniegumu vērtēs starptautiska profesionāļu žūrija, pievēršot uzmanību gan kokteiļu pagatavošanas izcilībai un ātrumam, gan noformējumam un garšas oriģinalitātei. Žūrijas sastāvā būs Starptautiskās bārmeņu federācijas prezidents Rons Bušmans (Ron Busman); Pasaules kokteiļu čempionāta 2011.gada uzvarētājs un molekulāro kokteiļu guru - Mario Hofferers (Mario Hofferer);  viens no 2016.gada pasaules labākajiem vīnziņiem  Raimonds Tomsons un konkursa organizētāja – “Amber Beverage Group” stratēģiskā mārketinga direktors Valters Kaže.

Starptautiskā konkursa finālā Latviju pārstāvēs trīs bārmeņi – Andris Reizenbergs (Balzambārs), Marina Vinogradova (Olympic Casino) un Ilmārs Munkevics (Mākonis/Cocktails&Design) – kas kvalificējās kā labākie 9. septembrī notikušajā Latvijas atlasē. (foto pielikumā).

“Rīgas Melnais Balzams” šodien ir starptautiski atzīts premiāls dzēriens, kas tiek pārdots vairāk nekā 35 pasaules tirgos un tā cienītāju skaits aug ar katru gadu. Kopš 2016.gada “Rīgas Melnais Balzams” ir arī viens no Starptautiskās Bārmeņu Asociācijas pasaules kokteiļu čempionāta fināla dzērienu izlases zīmoliem – finālisti to izmantos savu kokteiļu radīšanai.

Par konkursa tapšanas ideju stāsta “Rīgas Melnā Balzama” globālais zīmola vadītājs Māris Kalniņš: “Balzams šodien ir kļuvis par neatņemamu vadošo bārmeņu izvēli dažādu dzērienu pagatavošanā – no vienkāršākajiem līdz pat izsmalcinātiem kokteiļiem. Tā to redzam mēs Latvijā un vēlamies, lai tā šo produktu izbauda patērētāji visā pasaulē.  Šāds konkurss ir lieliska vide, no kuras izaug jauni dzēriena vēstnieki – bārmeņi, kuri turpina “nest” Balzama vārdu pasaulē un to popularizēt caur bāru kultūru”.


Latvijas Bārmeņu federācijas prezidents Raitis Akerblūms paredz, ka sacensības šogad būs sīvākas, jo nacionālās atlases tiek organizētas arī Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Ukrainā un Somijā.  
“Lai šogad konkursu padarītu vēl interesantāku, nolēmām starptautiskajam finālam virzīt tikai trīs pašmāju bārmeņus, aicinot piedalīties vairāk dalībnieku no citām valstīm. Noteikti varu teikt, ka “Rīgas Melnā Balzama” līnijas dzērieni ir neierasts materiāls bārmeņiem, kuri nav no Latvijas. Tādēļ, lai gūtu labus panākumus, ir rūpīgi jāgatavojas.  Uzvarētāju noteiks ne tikai unikālākā kokteiļa recepte, bet arī dalībnieka individuālā sagatavotība, zināšanas, talants un galu galā – neiztikt arī bez veiksmes!”, uzskata organizatoru pārstāvis.  

“Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge” organizē lielākais alkoholisko dzērienu nozares uzņēmums Baltijā – “Amber Beverage Group”, kurā ietilpst arī AS “Latvijas balzams”, sadarbībā ar Latvijas Bārmeņu Federāciju.

Vairāk informācijas konkursa mājaslapā http://challenge.rigablack.com.; FB: RigaBlackBalsam un Instagram: RigaBlackBalsam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50053501sec.