TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Starptautiskās tūrisma izstādēs Valmiera un apkārtējie novadi popularizēs savu piedāvājumu

Latvijas dabas garša, amatnieku meistarība, piedzīvojumu filmu cienīgi pārgājieni, aktīvā atpūta, velobraukšanas prieks, gadalaiku dāvinātā skaistuma baudīšana, sporta, kultūras pasākumi un Hanzas laiku mantojums Valmierā – tie ir galvenie akcenti, par kuriem, popularizējot Valmieru, apkārtējos novadus un Gaujas Nacionālo parku, starptautiskās tūrisma izstādēs uzzinās ceļotgribētāji, kā arī nozares profesionāļi no dažādām pasaules valstīm.

2017.gadā Valmieras, Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novada, kā arī Gaujas Nacionālā parka tūrisma piedāvājumu ar zīmolu “Enter Gauja” popularizēs vairākās starptautiskās tūrisma izstādēs – gadatirgos Eiropā.

    Tūrisma gadatirgu sezonu no 11. līdz 15.janvārim ievadīs izstāde “Vakantiebeurs” Utrehtā (Nīderlandē), kas ir viena no vadošajām tūrisma izstādēm Eiropā. To pērn apmeklēja vairāk nekā 121 tūkstotis interesentu. Šogad Valmieras un Vidzemes vārds izskanēs, aicinot ceļotgribētājus iepazīties ar daudzveidīgajām tūrisma iespējām Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Latvijas dabas skaistumu interesenti var iepazīt, izstaigājot dažādus maršrutus un taku tīklojumus vairāk nekā 1800 km garumā, izbaudot laivošanu, tāpat arī iepazīstot meistarīgo amatniecību un bagātīgās dabas garšas gastronomijas tūrisma piedāvājumā.

Savukārt no 19. līdz 22.janvārim Helsinkos (Somijā) norisināsies Ziemeļvalstu lielākā starptautiskā tūrisma izstāde “MATKA”. Šajā izstādē Valmieras Tūrisma informācijas centra speciālisti interesentus iepazīstinās ar gastronomijas tūrisma piedāvājumu Rīgas – Gaujas reģionā, informējot par iegūto Eiropas Gastronomijas reģiona titulu 2017.gadā un konceptu “Ar dabu šķīvī” (“Wild at palate”). Apmeklētāji uzzinās, kā visa gada garumā tiks meklēti, “pulēti”, godināti un baudīti Latvijas dabas garšas “dārgakmeņi”. Notiks Valmiermuižas garšu amatnīcas, gardēžu tūres, reģiona restorānu nedēļas, kulinārie festivāli, meistardarbnīcas, saulgriežu svinības senlatviešu tradīcijās un vēl daudz citu interesantu norišu, kas apkopotas izdevumā “Gardēžu ceļvedis”. Latvijas dabas garšu interesenti varēs arī nobaudīt, iepazīstot Rīgas – Gaujas gastronomijas reģionam izvēlētos gardumus – oficiālos suvenīrus. SIA “Kainaži” produkcija ārzemniekiem pierādīs, ka sīrups pagatavojams pat no koka, t.i., no bērzu sulas. ZS “Doktus” iepazīstinās ar augu tēju dažādību, kas izaug un ir visiem brīvi pieejamas Latvijas pļavās un mežos. SIA “Rāmkalni Nordeco” kārdinās ar veselīgajām rabarberu un cidoniju sukādēm. Tāpat uz Somiju ceļos Valmiermuižas īpašā produkcija.

Valmieras pilsētu un vienoto tūrisma galamērķi no 20. līdz 22.janvārim popularizēs arī tūrisma gadatirgū “Adventure” Viļņā (Lietuvā), izstādes – gadatirgus “Balttour” laikā no 3. līdz 5.februārim, bet ceļotājus Igaunijā uzrunās izstādē “Tourest” Tallinā (Igaunijā) no 10. līdz 12.februārim. Savukārt no 8. līdz 12.martam Valmieras Tūrisma informācijas centra pārstāvji dosies uz starptautisko tūrisma biržu “ITB” Berlīnē (Vācijā), lai popularizētu Valmieras un apkārtējo novadu tūrisma piedāvājumu, Valmieru kā Hanzas pilsētu savienības dalībnieci un Hanzas mantojuma nesēju, gan arī izceltu Gaujas Nacionālā parka tūrisma galamērķa bagātības.

Piedalīšanās tūrisma izstādēs un gadatirgos tiek organizēta sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


SIXT Latvija
,


Daugavpils TIC
,


Splendid Palace
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7094059sec.