TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Baltijas valstīs lielākais šampaniešu festivāls Rīgā jau pēc mēneša

Baltijas valstīs lielākais un gardēžu aprindās gaidītais festivāls Riga Wine & Champagne sadarbībā ar Nordea banku Rīgā norisināsies 3.-5. martā. Festivāls vīnmīļus priecēs ar Baltijā lielāko šampaniešu degustāciju "Audi Burbuļu parādi", iespēju izglītoties pasaules vadošo šampanieša ekspertu un Šampaņas vīndaru vadībā, kā arī virkni vakariņu un degustāciju. Festivāla spožākās zvaigznes šajā pavasarī būs "Gada vīndaris" Lorāns Frenē (Champagne Henriot), kulta "zemnieks" Rodolfs Pīters (Champagne Pierre Péters), zīmola vēstnese Sofija Kutēna no slavenā Champagne Piper-Heidsieck, kā arī Rīgas šampaniešmīļu publikai labi zināmais Pīters Liems, Louis Roederer balvas laureāts un viens no atzītākajiem pasaules šampanieša ekspertiem.

Vairāk nekā 100 šampaniešu un dzirkstošo vīnu "Audi Burbuļu parādē" 4.martā
"Audi Burbuļu parāde", kas Riga Wine & Champagne festivāla ietvaros notiek jau piekto gadu, iekarojusi neviltotu ne tikai Rīgas, bet arī visas Baltijas šampaniešmīļu atzinību. "Audi Burbuļu parādes" apmeklētājiem degustēšanai, malkošanai un baudīšanai festivāls piedāvās vairāk nekā 100 šampaniešus (Champagne), kā arī augstākās kvalitātes dzirkstošos vīnus (Cremant, Franciacorta, Cava, Prosecco u.c.). Tradicionāli "Audi Burbuļu parāde" ir visplašāk apmeklētais festivāla notikums, sniedzot iespēju izbaudīt degustācijā pārstāvēto šampaniešu un dzirkstošo vīnu klāstu vairāk nekā 800 šampaniešmīļiem. Degustēšanai būs pieejami gan labi pazīstamu namu šampanieši – Bollinger, Taittinger, Louis Roederer, Moet&Chandon, Henriot, Gosset, Piper-Heidsieck, Deutz un citi, gan arī "kulta zemnieku" ražotie, kas pagaidām Latvijā ir mazāk pazīstami.
"Parāde" ir publiski pieejama ikvienam vīnmīlim un tiek organizēta pēc Eiropā ierastā un Riga Wine & Champagne festivālā izmantotā t.s. walk-around degustāciju principa, apmeklētājiem dodot iespēju pašiem apstaigāt "parādi", degustējot un baudot visus "parādē" pieejamos šampaniešus un vīnus, uzdot jautājumus, uzklausīt Latvijas labāko vīnziņu padomus, kā arī vaigā satikt Šampaņas namu īpašniekus un vīndarus.

KAS: "Audi Burbuļu parāde"
KUR: Bibliotēka N°1 Restorāns, Tērbatas iela 2
KAD: sestdiena, 4. marts 3 sesijās plkst. 10.00 - 13.00, 14.00 - 17.00 un 18.00 – 21.00
BIĻETES: www.ekase.lv vai www.rigawinechampagne.lv

Vīna un ēdiena "precināšanas" paraugstunda
Festivālu 3.marta vakarā "Bibliotēka No1 Restorānā" atklās jau par tradīciju kļuvušās vīna un ēdiena "precināšanas" vakariņas "EAT DRINK VOTE by Electrolux", lai uz vīna un ēdiena saderības jautājumu kārtējo reizi paskatītos nedaudz dziļāk, pasniedzot gan klasiskas, gan ne tik klasiskas vīna un ēdiena kombinācijas.
Populārāko festivāla vakariņu laikā būs iespējams baudīt šefpavāra Māra Jansona ("Bibliotēka N°1 Restorāns") sagatavotās 5 kārtu vakariņas kopā ar 10 augstākās raudzes vīniem un uzklausīt septītā labākā pasaules vīnziņa Raimonda Tomsona (restorāns "Vincents") un festivāla dibinātāja Aigara Norda "knifus" un noslēpumus ēdiena un vīna "precināšanā", lai vakariņu izskaņā balsotu par labākajiem "precību" favorītiem. Vakariņas tiek rīkotas sadarbībā ar Electrolux Latvija.

KAS: Vakariņas " EAT DRINK VOTE" by Electrolux "
KUR: Bibliotēka N°1 Restorāns, Tērbatas iela 2
KAD: piektdiena, 3.marts plkst. 19.00 – 21.00
BIĻETES: www.ekase.lv vai www.rigawinechampagne.lv
"Champagne Gala Dinner" Šampaņas vīndaru un Pītera Liema kompānijā 5.martā

Par godu noslēdzošajam festivāla pavasara sesijas notikumam 5.martā Rīgā ieradīsies virkne atzītu Šampaņas vīndaru, lai Rīgas publikai "Champagne Gala Dinner" prezentētu savus šampaniešus. Vakariņu kulminācijā, savukārt, Rīgas šampaniešmīļi un kolekcionāri tiek aicināti dalīties ar līdznestajiem īpašajiem un mīļākajiem šampaniešiem. Šogad martā "Champagne Gala Dinner" ar savu klātbūtni pagodinās Lorāns Frenē (Champagne Henriot vīndaris), Rodolfs Pīters (Champagne Pierre Péters īpašnieks), Sofija Kutēna (Champagne Piper-Heidsieck zīmola vēstniece) un Pīters Liems (champagneguide.net un Ņujorkas La Fete du Champagne organizators).
Pīters Liems (Peter Liem) ir viens no pasaules atzītākajiem šampaniešu pazinējiem, Louis Roederer starptautiskās balvas ieguvējs, www.champagneguide.net un Ņujorkas La Fête du Champagne, lielākā šampanieša festivāla ASV, dibinātājs. Liems regulāri publicējas pasaules vadošajos vīna un šampanieša izdevumos, bet 2017.gadā piedzīvos savas pirmās grāmatas par šampanieti iznākšanu. Liems Rīgā viesojies jau vairakkārt, sākot jau ar 2012.gada festivāla atklāšanas meistarklasi, gan arī katru pavasari vadot meistarklases Riga Wine & Champagne festivāla ietvaros.
Lorāns Frenē (Laurent Fresnet) šampaniešu nama Champagne Henriot vīndaris ir 2015. un 2016. gada "Šampaņas gada vīndaris" titula ieguvējs. Frenē ir Henriot vīndaris kopš 2006. gada un tieši Frenē vadībā Henriot atguvis vēsturiski augsto reputāciju, šampaniešiem izpelnoties augstākos kritiķu un starptautisku konkursu vērtējumus. Arī Latvijas Gada vīns 2016 konkursā, piemēram, Henriot šampanieši triumfē visās šampaniešu kategorijās - gan NV, gan Blanc de Blancs un Vintage.
Rodolfs Pīters (Rodolphe Péters) ir viens no progresīvākajiem Côte des Blancs, Šampaņas šardonē reģiona, ražotājiem – kulta zemniekiem. Lai arī Champagne Pierre Péters Latvijā ir jaunums, pasaules šampaniešmīļu aprindās Pītersu vārds komentārus neprasa – regulāri saņem augstākos kritiķu vērtējumus un atrodams top restorānu un kulta vīna bāru kartēs.
Sofija Kutēna (Sophie Kutten) ir slavenā nama Champagne Piper-Heidsieck zīmola starptautiskā vēstniece. Champagne Piper-Heidsieck vienmēr bijis cieši saistīts ar dizainu, modi un Holivudu. Sākot ar Karla Faberžē pēc īpaša pasūtījuma veidoto dimantos un zeltā rotāto Piper-Heidsieck pudeli, bijis Merlinas Monro iecientītais šampanietis un nemaz nerunājot par Piper-Heidsieck oficiālā šampanieša statusu Oskara pasniegšanas ceremonijās, tai skaitā arī šogad.

KAS: "Champagne Gala Dinner"
KUR: Bibliotēka N°1 Restorāns, Tērbatas iela 2
KAD: svētdiena, 5.marts plkst. 13.00 – 21.00
BIĻETES: www.ekase.lv vai www.rigawinechampagne.lv

Par Riga Wine & Champagne:
Riga Wine & Champagne ir pirmais šampaniešu, vīnu un gardēdības festivāls ar plašāko augstākās raudzes vīnu degustāciju, meistarklašu un vakariņu programmu Baltijas valstīs. Festivāls aizsākās 2012.gadā un tradicionāli notiek divās - rudens un pavasara - sesijās. Līdz šim festivālā Rīgā viesojušies virkne pasaules vadošo vīndaru un vīna kritiķu – t.sk. kritiķi un apskatnieki Peter Liem, Andrew Jefford, Michael Schuster, Essi Avellan MW, Tim Wildman MW, vīndari Pierre-Emmanuel Taittinger, Charles Philipponnat, Michel Drappier, Jean-Herve Chiquet, Willi Brundlmayer, Stefano Carpanetto, Mireia Torres un daudzi citi. Riga Wine & Champagne nebūtu iespējams bez partneru pretimnākšanas un vēlmes attīstīt vīnmīlības un gardēdības kultūru Latvijā. Festivāla ģenerālsponsors ir Nordea banka, festivāla partneris Audi Latvija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43771482sec.