TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Veidos Ogres novada tūrisma uzņēmēju biedrību

Pēc ogrēnieša un uzņēmēja Ginta Sīviņa iniciatīvas 16.februāra vakarā Ogres novada Kultūras centrā pulcējās Ogres novada tūrisma uzņēmēji, lai vienotos par jaunas biedrības izveidi.

"Aicinājām novada uzņēmējus, kuri darbojas tūrisma un aktīvās atpūtas jomā, lai uzsāktu sarunas par biedrības izveidi. Redzu, ka ir nepieciešams apvienoties kādā organizācijā, kas būtu jaudīgāka un palīdzētu sarunās ar pašvaldību un lielām tūrisma kompānijām," ieceri ieskicē G.Sīviņš, kurš ir Zilajos kalnos izveidotās virvju trases "Milžu taka" saimnieks.

Sanāksmes laikā izskanēja arī Ogres novada tūrisma uzņēmēju biedrības potenciālie mērķi, proti, vienota piedāvājuma izveide tūristu piesaistīšanai, uzlabot dialogu ar pašvaldību un tās iestādēm, kā arī ar citām organizācijām, un, protams, attīstīt tūrisma uzņēmējdarbību novadā.

"Katrs uzņēmējs individuāli nespēj konkurēt, bet, visiem apvienojoties, to varētu izdarīt. Biedrību plānojam izveidot, lai spētu lobēt uzņēmēju intereses dažādās iestādēs. Esot kā vienota organizācija, sadarbībā ar pašvaldību, iespējams, ka tiksim ņemti vērā vairāk. Ja kādam ir problēma, tad to paredzam risināt kā biedrības kopīgu problēmu," turpina G.Sīviņš.

Klāteosošos uzrunāja arī Ogres novada pašvladības domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības, sporta un tūrisma jautājumos Egils Helmanis, norādot, ka Ogre un arī novads attīstās kā kūrorts. "Tas ir labi, ka uzņēmēji veido šādu biedrību, lai saprastu, kā popularizēt ne tikai savu piedāvājumu, bet arī Ogres novadu kopumā."

Potenciālās biedrībās izsludināšanas dienā piedalījās restorāns "Senjorita Kukū" un Jānis Haritons, loka šaušanas klubs "Amazones" un Pēteris Gribulis, piedzīvojumu parks "Aļaska" un Pauls Jurāns, piedzīvojumu parks "Milžu taka" un Jānis Laganovskis, SIA "Tējas roze" un Pauls Jurāns, "Ķeipenes piparkūkas" un Aigars Ivans, Ogres un Ikšķiles novadu pašvaldību aģentūras "Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa "Zilie kalni" attīstības aģentūra" vadītāja Ieva Kraukle un praktikants Edgars Ļebedevs, "Sniega suņi" un Iveta Preisa Imaka, biedrība "Nesēdi mājās" un Armands Pivors, keramikas cehs Ogresgalā un Jānis Zviedris, "M.Pūres beķereja" un Iveta Zāģere, "StarSpace" observatorija un Arnis Ginters, Sergeja Eizenšeteina komunikāciju centrs "Ķeipene" un Kristīne Antonova, "Plaudis" laivu noma un Rolands Celmiņš, kā arī citi.

Tūrisma uzņēmēji vienojās, ka mēneša laikā tiks saskaņoti jaunās biedrības statūti un būtiskākie problēmjautājumi.

Nākamajā tikšanās reizē paredzēts arī oficiāls ziņojums par biedrības izveidošanu, izrunājot arī biedrības mērķus un ievēlot valdi. Biedrībā aicināti iesaistīties novada visi tūrisma uzņēmēji.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.62585402sec.