TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ceļotāji par būtiskāko kritēriju, izvēloties aviosabiedrību, atzīst biļešu cenu

Lidošana ir kļuvusi par vienu no populārākajiem pārvietošanās līdzekļiem visā pasaulē. Latvijā un Igaunijā vadošās čarteru aviosabiedrības SmartLynx Airlines organizētā interneta aptauja liecina, ka 74% aptaujāto lidmašīnas pakalpojumus izmanto privātiem ceļojumiem, bet katrs ceturtais (26%) visbiežāk dodas biznesa braucienos. Turklāt par būtiskāko kritēriju, iegādājoties aviobiļetes, aptaujātie atzīst biļešu cenu.
Iegādājoties biļetes uz vēlamo galamērķi, 58% aptaujāto atzīst, ka, izvēloties aviosabiedrību, par primāro faktoru izvirza biļešu cenu. Salīdzinoši bieži – 28% tiek ņemts vērā arī lidojuma ilgums. Tikmēr kā mazāk svarīgus faktorus iedzīvotāji norāda lidsabiedrības zīmolu un punktualitāti.
Kā būtiskāko ieguvumu, ceļojot ar lidmašīnu, puse aptaujas dalībnieku min plašo galamērķu piedāvājumu, kas sniedz iespējas ātri un ērti doties uz dažādām vietām visā pasaulē. Pietiekami bieži (31%) ceļotāji arī norāda, ka liels ieguvums ir ceļošanas ātrums. Tāpat aptaujātie norāda, ka novērtē lidmašīnā piedāvātās dāvanas bērniem, salona tīrību, kā arī lidmašīnu žurnālus, kas palīdz kavēt lidojuma laiku. Taču starp lietām, ko ieteiktu uzlabot, aptaujātie min kājām atvēlēto vietu lidmašīnas salonā. Augumā garāki pasažieri atzīmē, ka par to būtu gatavi piemaksāt pat vienu desmito daļu no biļetes cenas.
“Esam novērojuši, ka lidojums sen vairs nav tikai pārvietošanās veids. Pasažieri aizvien vairāk novērtē lidmašīnās nodrošināto klientu servisu un labprāt izmanto tā piedāvātās ērtības. Ņemot vērā klientu vēlmes un ieteikumus, mēs regulāri sekojam līdzi tam, lai saviem pasažieriem nodrošinātu iespējami patīkamāku ceļošanas pieredzi. Un esam gandarīti, ka pasažieri šos pūliņus novērtē – SmartLynx personāla draudzīgumu un izpalīdzību mūsu klienti ir novērtējuši ar 9,2 punktiem 10 vienību skalā. Tāpat mums ir patiess prieks, ka klienti ar augstu vērtējumu – 9,1 punktu vērtējuši mūsu personāla kompetenci un vizuālo izskatu,” situāciju vērtē SmartLynx Airlines Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Ilva Priedniece.
Gandrīz puse (45%) aptaujas dalībnieku norāda, ka lidojot par vienu no būtiskākajiem faktoriem uzskata personāla izpalīdzību un spēju atrisināt radušās problēmas. Pietiekami bieži ceļotāji arī norāda, ka svarīgs ir personāla draudzīgums (25%) un profesionāls, korekts izskats (21%). Savukārt par mazāk svarīgiem faktoriem aptaujātie uzskata ēdienu, dzērienu un citu produktu sortimentu. Neskatoties uz to, liela daļa (34%) tomēr norāda, ka 50% gadījumu, ceļojot lidmašīnā, izmanto iespēju pasūtīt ēdienus un dzērienus. Katrs piektais no lidmašīnas ēdienkartes maltīti pasūta teju katru lidošanas reizi, un tikai 14% aptaujāto to nedara nemaz.
Runājot par bieži pieminētajām bailēm no lidošanas, vairāk nekā puse (64%) ceļotāju lauž mītu, ka lidošana ir biedējoša, atzīstot, ka lidojuma laikā jūtas droši un komfortabli. Bet bailes no lidošanas izjūt vien 5% aptaujas dalībnieku.
Aptaujā piedalījās 530 respondentu, kuri lidoja Rīgas un Tallinas čartera reisos uz tādiem galamērķiem kā Hurgada, Ženēva, Bergena, Herakliona, Varna, Korfu, Antālija, Preveza, Malaga un Santorini.
 
 
Par SmartLynx Airlines:
SmartLynx Airlines ir 1992. gadā dibināta privāta lidsabiedrība un vadošais pilna servisa pakalpojumu ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance and Insurance) sniedzējs ES valstīs, kas bāzēts Rīgā un kam ir piešķirti Latvijas un Igaunijas gaisa pārvadātāja sertifikāti. Kā Eiropas Savienības lidsabiedrība SmartLynx Airlines atbilst starptautiskajiem kvalitātes standartiem IOSA un EASA, un tai ir piekļuve brīvajai gaisa telpai.
Lidsabiedrība SmartLynx Airlines ir specializējusies lidmašīnu Airbus A320 izīrēšanā, sniedz pilna čartera pakalpojumus Latvijā un Igaunijā, galvenokārt atpūtas lidojumu segmentā, kā arī nodrošina lidmašīnu apkalpes apmācības. Lidsabiedrības flotē 2017. gadā ir 13 Airbus A320 lidmašīnas un 1 Airbus 321 lidmašīna, kas nodrošina lidojumus Eiropā, Āzijā un Āfrikā. Līdz 2018. gadam tiek plānots floti palielināt kopumā līdz 18 lidmašīnām.
SmartLynx apkalpē ir vairāk nekā 17 tautību pārstāvji, vidējais nolidoto stundu skaits kapteiņiem ir virs 5300 stundām un otrajiem pilotiem - virs 1900 stundām. SmartLynx kopumā pārvadāto pasažieru skaits ar katru gadu strauji pieaug, 2015. gadā sasniedzot 1,6 miljonus pasažieru, un 2016. gadā pārvadāto pasažieru skaits jau pārsniedza 1,9 miljonus. SmartLynx lidojumu laika precizitāte (On Time Performance) pastāvīgi uzlabojas, Igaunijā un Latvijā sasniedzot 89% no visiem čarteru reisiem. Uzņēmums strauji aug un 2016. gadā apgrozījums pieauga par vairāk nekā 18%, sasniedzot 109.4 milj. EUR.
 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61394405sec.