TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Labākie 2016.gada arhitekti saņem Rīgas pašvaldības atzinību

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas pilsētas arhitekta biroja vadītājs Gvido Princis šī gada 20.februārī Rātsnamā pasniedza pašvaldības apbalvojumus pagājušā gada labākajiem arhitektiem. Atzinības tika piešķirtas arhitektūras skatē „2016.gada balva Rīgas arhitektūrā” atzīmēto būvju autoriem, kas devuši nozīmīgu pienesumu pilsētas arhitektūrā.

“Pateicoties Jūsu darbam, pilsēta ir kļuvusi krietni skaistāka. Personīgi pašam ļoti patīk atjaunotais Rīgas Motormuzejs un jaunais centrs Torņakalnā, tāpat ir prieks, ka atzinību gūst arī projekti, kurus finansē pašvaldība -  Latvijas Nacionālais mākslas muzejs un Pļavnieku parks.  Arhitektu profesionālais ieguldījums pilsētas tēla veidošanā ir acīmredzams,” uzsvēra N.Ušakovs.

Balvas tika piešķirtas arhitektei Vitai Polkovņikovai - par inovatīviem tehniskiem risinājumiem un mūsdienīgu iekštelpu vidi Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskā centra jaunbūvē (Jelgavas ielā 1), arhitektam Arnim Kleinbergam - par veiksmīgu vides savienojumu ar mūsdienīgiem inženiertehniskajiem risinājumiem rekonstruētajā Rīgas Motormuzejā un jaunbūvētajā  CSDD klientu apkalpošanas centrā (S.Eizenšteina ielā 6) un arhitektam Vītautam Biekšam – par prasmi projektēšanas un būvniecības procesā apvienot māksliniecisko redzējumu ar praktiskām pasūtītāja vajadzībām Latvijas Nacionālā mākslas muzeja rekonstrukcijā (K.Valdemāra ielā 10a).

Tāpat balvu pasniedza arhitektei Daigai Veinbergai - par dialogu ar sabiedrību, laikmetīgu pieeju Rīgas daudzdzīvokļu namu rajonu ainavu arhitektūrā un esošā biotopa saglabāšanu, veidojot jaunu parku - “Zaļo birzi” (A.Saharova ielā 35), arhitektam Alvim Zlaugotnim - par Rīgas vēsturiskajā centrā iederīgu un laikmetīgu arhitektūru dzīvojamā nama jaunbūvē (Baznīcas ielā 18a) un arhitektam Artūram Lapiņam - par augstu profesionalitāti un skrupulozu darbu, veicot arhitektonisko un māksliniecisko izpēti un īstenojot Rīgas pils Priekšpils (Pils laukumā 3) restaurāciju.

Vienlaikus ar atzinību pasniegšanu Rātsnamā tika atklāta skatē „Gada balva Rīgas arhitektūrā” atzīmēto būvju fotogrāfiju izstāde. Ekspozīciju veido lielizmēra izdrukas brīvstāvošos statīvos, kurās iekļautas laika posmā no 2006. līdz 2016.gadam gada balvu Rīgas arhitektūrā saņēmušo objektu, kā arī 2016.gadā Rīgas pilsētas arhitekta biroja atzinību saņēmušo objektu fotogrāfijas un apraksti.

Ceļojošā izstāde Rātsnamā būs skatāma trīs nedēļas, bet vēlāk tā būs pieejama bibliotēkās un citās sabiedriskās vietās Rīgā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44394517sec.