TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Latvijas uzņēmums radījis dronu izlūkdienestu vajadzībām

Latvijas uzņēmums Atlas Aerospace nācis klajā ar jaunu produktu grupu - izlūkdienestu droni, kuru tirdzniecība sākotnēji tiks uzsākta ASV. Iepriekš uzņēmums jau informēja par izstrādāto dronu “Erida”, kura tidzniecība tiks uzsākta šī gada jūlijā.

“Uzsākot pirmā produkta izstrādi, gan konceptuāli, gan idejiski, mēs saskārāmies ar tirgus segmenta iespējām, šajā gadījumā, virzienu - dronu pielietojums drošības dienestiem. Lai atvieglotu un efektivizētu to darbību un ņemot vērā, ka tehnoloģiskie risinājumi šobrīd ir ļoti aktuāli, mēs esam radījuši jaunu produkta līniju Atlas PRO, jeb citiem vārdiem sakot, dronu, kuru kapacitāte un vadāmības funkcijas tiek pielāgotas un aktualizētas konkrētām drošības novērošanas vajadzībām,” komentē uzņēmuma vadītājs Ivans Tolčinskijs.

“Būtiski atzīmēt, ka tehniski tā ir nākamā pakāpe, solis, pat vairāki soļi tuvāk tam, kur ļoti sarežģīti risinājumi tiek radīti, lai to pieejamība kļūst ievērojami saprotamāka, noderīgāka un sabiedrības drošības, kā arī valsts institūciju darbības vajadzībām atbilstošāka,” piebilst Ivans Tolčinskijs.

Atlas PRO tehniskie dati un tie ir sekojoši: drona lidojuma ilgums 3 reizes ilgāks nekā entuziastu vajadzībām ražotie, tas ir vairāk nekā viena stunda, savukārt lidojuma rādiuss ir neskaitāmas reizes apjomīgāks. Atlas Pro var aptvert 50 km rādiusu.

“Tas ir specializēts drons, lai, piemēram, policija vai robežsardze varētu aptvert apjomīgākus teritoriju apmērus, tādējādi mazāk izmantojot cilvēkresursus, lai drošības dienesti operatīvāk spētu veikt savus ikdienas darbus,” drona Atlas PRO pielietojamību iezīmē Ivans Tolčinskijs.

Drons Atlas Pro nesen bija izmēģinājuma testos ASV. Slēgtā lidlaukā tika demonstrēts viss, uz ko tas ir spējīgs.

“Esam gandarīti, ka mūsu ieguldītais darbs, laiks un zināšanas sevi attaisnojušas, to apliecina fakts, ka esam saņēmuši pirmo pasūtījumu,” komentē Ivans Tolčinskijs, piebilstot, ka tas norāda, ka esam konkurētspējīgi, ka Latvijas uzņēmums var un, ka maza valsts spēj iekarot lielos tirgus. Izlūkdienestu dronu konceptuāla izstrāde un ražošana varētu būt viens no Latvijas uzņēmējdarbības virzieniem.

“Atlas Aerospace" ir Latvijas uzņēmums, kura kodolu veido komanda ar plašu pieredzi aviācijas inženierzinātnēs. Uzņēmumā strādā aeronautikas sacensību čempions ātrlidošanā, lidaparātu inženieri, dizaineri, radošas personības un izcili speciālisti. Uzņēmuma mērķis, radītu arvien jaunus produktus, kuri būs interesanti lietošanai kā atpūtai, tā arī darbam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.51184106sec.