TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Latvia Tours Traveltech» studentu konkursā uzvar pasākumu platforma «Kurp.es»

Tūrisma aģentūras “Latvia Tours” organizētājā zinātnisko darbu konkursā “Latvia Tours Traveltech” uzvarēja Gustavs Upmanis, kura izstrādātā pasākumu platforma “Kurp.es” izcīnīja pirmo vietu un dāvanu karti ceļojumiem 1000 eiro vērtībā.
Uzvarētāju izstrādātais tehnoloģiju risinājums jau šobrīd ir reāli funkcionējošs un ikviens to var izmantot. Kurp.es palīdzēs pasākumu apmeklētājiem kā pasākumu meklēšanas un ieteikumu ģenerēšanas platforma, kurā jebkurš lietotājs varēs atzīmēt sev interesējošos pasākumu tipus un saņemt rekomendācijas par notikumiem, ko apmeklēt tuvākajā nākotnē. Tāpat šī platforma ir noderīga arī pasākumu organizatoriem, kas Kurp.es varēs ērti ievietot informāciju par saviem pasākumiem, kā arī ērti un vienkārši pārdot pasākuma biļetes.
“Esmu pārliecināts, ka nākotne piederēs starpdisciplināriem speciālistiem, kuri vienlīdz labi orientēsies vairāku industriju procesos, piemēram, tūrismā un informācijas tehnoloģijās. Konkursa finālisti to lieliski pierādīja, jo uz spēcīgas teorētiskās bāzes viņi spēja piedāvāt arī praktisku risinājumu - mobilo lietotņu prototipus un pat jau funkcionējošas pakalpojumu platformas. Varu droši teikt, ka par kādu no idejām mēs nākotnē vēl dzirdēsim,” uzsver “Latvia Tours” “Traveltech” projektu vadītājs Jānis Kolomenskis.
 “Šobrīd mūsu galvenais mērķis ir pasākumi Rīgā, taču nākotnē vēlamies paplašināties gan Latvijā, gan ārpus mūsu valsts robežām. Šādu platformu radījām, jo, mūsuprāt, cilvēkiem, kuri ir aktīvi kultūras un citu pasākumu apmeklētāji, nav pietiekamas informācijas par visiem viņu pilsētā notiekošajiem pasākumiem. Rīgā un nenoliedzami arī citās Latvijas pilsētās notiekošo pasākumu skaits turpina pieaugt, tomēr cilvēkiem ir ļoti grūti ātri un efektīgi meklēt par tiem informāciju, tāpēc arī izstrādājām šādu visaptverošu platformu,” uzsver Gustavs Upmanis.
Savukārt otrajā vietā ierindojās Vidzemes augstskolas absolvente Kristīna Šumelova, saņemot dāvanu karti 700 eiro vērtībā. Autore izstrādāja mobilās lietotnes prototipu, kas paredz visaptverošu ceļojumu funkciju iekļaušanu, atvieglojot ceļotājiem braucienu plānošanu. Trešajā vietā ierindojās Biznesa augstskolas “Turība” Starptautiskā tūrisma fakultātes studentes Santas Jakovčikas izstrādātais mobilās lietotnes prototips “Never Stop Exploring”, saņemot dāvanu karti 300 eiro vērtībā. Autores izvirzītajam tehnoloģiskajam risinājumam ir izglītojošs raksturs, kas apvienots ar aktuālām un praktiskām iespējām tās lietotājiem. Lietotne sevī ietvertu informāciju par tūrisma apskates objektiem, mudinot tūristus ceļot pa Latviju.
Konkursa finālistus vērtēja neatkarīga un kompetenta žūrija. Žūrijas sastāvā bija Deivids Verrier (SIA “Latvia Tours” valdes loceklis), Jānis Kolomenskis (“Latvia Tours” “Traveltech” projektu vadītājs), Andris Deniņš (Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes profesors), Kristaps Skutelis (“Kursors.lv” galvenais redaktors), Ilgvars Ābols (Vidzemes Augstskolas Tūrisma un atpūtas studiju virziena direktors), Daina Vinklere (Biznesa augstskolas “Turība” Starptautiskā tūrisma fakultātes prodekāne) un Anda Šrēdere (“Squalio” Biznesa attīstības speciāliste).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42378187sec.