TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Jūrmalas pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Universitāti veidos jaunu interaktīvu dabas tūrisma centru Ķemeros

Jūrmalas pilsētas dome 9.martā parakstījusi nodomu protokolu ar Latvijas Universitāti par stratēģisku sadarbību projektā, kas paredz jauna interaktīva dabas tūrisma centra izveidi Ķemeros. Nodomu protokols paredz Latvijas Universitātes ekspertu iesaisti centra koncepcijas un satura veidošanā. Centrs būs paredzēts ne tikai Jūrmalas iedzīvotājiem, bet arī Jūrmalas ciemiņiem – Latvijas un ārvalstu tūristiem, dabas draugiem, skolēniem un skolotājiem, jaunajiem zinātniekiem un ģimenēm ar bērniem.  

Projekts ir daļa no Ķemeru attīstības plāniem, kas paredz kurortoloģijas atdzimšanu un dabas tūrisma attīstību, sakārtojot esošo Ķemeru vēsturisko infrastruktūru un saglabājot unikālās Ķemeru dabas vērtības.

Pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Universitātes speciālistiem un dabas zinātņu ekspertiem veidos centra saturu, kas būs interaktīvs, izklaidējošs, izglītojošs un sabiedrību iesaistošs. Ekspertu uzdevums būs izstrādāt koncepciju, kura ietver gan ekspozīciju veidošanu, gan mācību satura izstrādi skolēniem un studentiem, kas ļautu pielietot teorētiskās zināšanas praksē, izmantojot Ķemeru Nacionālā parka unikālās vērtības. Papildus tam tā būs iespēja sabiedrībai interaktīvā veidā izzināt un iepazīt dabu.

Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks uzsvēra, ka “Parakstītais nodomu protokols ļaus īstenot daudz interesantu ideju turpmākajā sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi, veicinot sabiedrības izpratni par dabas ietekmi un lomu mūsdienu sabiedrības dzīvē, kā arī dos iespēju jauniešiem pielietot teorētiskās zināšanas praksē – iepazīt dabu un dabā notiekošos procesus.”

Sadarbība dabas tūrisma centra satura izveidē plānota līdz 2020. gadam. Paralēli centra satura izstrādei notiks starptautisks metu konkurss objekta arhitektūrai un labiekārtošanai. Kopējās izmaksas, kas ietver būvniecību, inženiertehnisko tīklu pilnveidi un teritorijas labiekārtojumu, kā arī būvprojekta izstrādi, plānotas 7 miljonu eiro apmērā. Tūrisma objektu un ekspozīciju Ķemeros plānots izveidot, piesaistot Eiropas Savienības struktūrfondu un pašvaldības budžeta līdzekļus.

Attīstot jaunus tūrisma un izglītības pakalpojumus Ķemeros, būs iespēja dažādot Jūrmalas atpūtas un izklaides iespējas, pagarinot tūristu uzturēšanās laiku kūrortpilsētā un paplašinot tūrisma iespējas arī ārpus pilsētas centra. Jaunais centrs būs unikāls Jūrmalas “enkurobjekts”, kura īstenošana palīdzēs sakārtot Ķemeru teritoriju un veicināt uzņēmējdarbības vides attīstību, sekmēs nodarbinātību un tūrisma pieaugumu Jūrmalā, kas ir svarīgi kūrortpilsētas attīstībai.

Informāciju sagatavoja Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvalde.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74006391sec.