TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Padome izvēlas lidostas «Rīga» valdes priekšsēdētāja amata kandidātu

VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” Padome nolēmusi apstiprināšanai vakantajā lidostas valdes priekšsēdētāja amatā virzīt lidostas valdes locekli Ilonu Līci, informē padomes priekšsēdētājs Juris Kanels.

“I.Līces pieredze un profesionalitāte, kas iegūta, vairāk nekā sešus gadus strādājot lidostas valdē, nav apšaubāma. Šo gadu laikā, kas uzņēmumam nesuši stabilu un pārliecinošu izaugsmi un nostiprinājuši Rīgas lidostas vadošo pozīciju Baltijā, I.Līce ir sevi apliecinājusi kā kompetentu vadītāju ar skaidru īstermiņa un ilgtermiņa attīstības vīziju,” norāda J.Kanels.

Konkurss uz valdes priekšsēdētāja amatu saskaņā ar nolikumu tika organizēts divās kārtās. Pirmajā kārtā Nominācijas komisija, kuras sastāvā bija pārstāvji no VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” Padomes, Satiksmes ministrijas, Pārresoru koordinācijas centra, Latvijas Darba devēju konfederācijas un VAS “Latvijas gaisa satiksme”, izvērtēja 17 pretendentu iesniegtos dokumentus, kas apliecina pretendentu darba pieredzi, izglītību un sabiedrības attīstības redzējumu.

Otrajai kārtai tika izvirzīti trīs pretendenti, kuri pirmajā kārtā ieguva lielāko punktu skaitu. Otrā kārta notika strukturētas intervijas veidā, vērtējot kandidāta spējas sniegt kompetentas atbildes par specifiskiem aviācijas nozares jautājumiem, stratēģiskās plānošanas spējas, vadības spējas, spējas izvirzīt mērķus, pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, komunikācijas prasmi un svešvalodu zināšanas.

Lēmumu par kandidāta atbilstību Nominācijas komisija pieņēma saskaņā ar konkursa nolikumā apstiprinātajiem vērtēšanas kritērijiem, ņemot vērā pirmajā un otrajā kārtā iegūto punktu kopsummu. I. Līce vērtēšanā ieguva augstāko punktu skaitu.

I.Līce ir VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” valdes locekle kopš 2011.gada, un viņas atbildībā galvenokārt ir bijuši ar lidostas komercdarbību saistītie jautājumi, nodrošinot ieņēmumu pieaugumu no lidostas komercplatībām, telpām un zemes īpašumiem, kā arī pārraugot virszemes pakalpojumu sniegšanu. Vairākkārt I.Līce ir pildījusi valdes priekšsēdētāja pienākumus, nodrošinot uzņēmuma stabilitāti un pēctecību. Ar aviācijas nozari I.Līce ir saistīta kopš 2005.gada, kad viņa kļuva par VAS “Latvijas gaisa satiksme” Padomes locekli. I.Līcei ir arī ievērojama pieredze vadošos amatos valsts pārvaldē un uzņēmējdarbībā.

I.Līce ieguvusi maģistra grādu sabiedrības vadībā Latvijas Universitātē un augsta līmeņa aviācijas nozares uzņēmumu vadītāju apmācībās, papildinot zināšanas Krenfīldas Universitātē Lielbritānijā un Starptautiskās Lidostu padomes (Airport Council International, ACI) un Starptautiskās Gaisa transporta asociācijas (International Air Transport Asotiation, IATA) mācību programmās.

Lidostas valdes priekšsēdētāju amatā apstiprina akcionārs Satiksmes ministrija.


Starptautiskā lidosta “Rīga” ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas “Rīga” ziemas sezonā iespējams doties uz 60, bet vasaras sezonā uz 80 galamērķiem, ko nodrošina vairāk nekā 20 aviosabiedrības.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.733917sec.