TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ogres tehnikuma audzēkņi Uzņēmēju dienā gatavo un degustē astoņkāji

No 20. līdz 24.martam Ogres tehnikumā (OT) pirmo reizi notiek Uzņēmēju dienas – Atvērto durvju dienas, kad vienuviet satiekas skolēni, tehnikuma audzēkņi un uzņēmēji.

"Uzņēmēju dienas tehnikumā mēs organizējam, lai audzēkņi varētu sastapties ar nākamajiem darba devējiem, uzzināt, kādus darbiniekus sagaida šie uzņēmumi, kā arī ieklausīties uzņēmēju personiskajā pieredzē. Tas palīdzēs audzēkņiem skaidrāk apjaust savu nākotni un palīdzēs veidot karjeru. Savukārt tiem vispārizglītojošo mācību iestāžu skolēniem, kuri vēl tikai gatavojas kļūt par Ogres tehnikuma audzēkņiem, dodam iespēju rast atbildi uz jautājumu, vai tā ir tā profesija, kuru jaunietis vēlas nākotnē apgūt. Tuvojoties pamatskolas izlaidumam, daudzi vēl nav izdarījuši konkrētu izvēli, kas viņi vēlas būt," norāda OT direktores vietniece kvalitātes, attīstības un tālākizglītības jomā Baiba Liepiņa.

Pirmās Uzņēmēju dienas notika Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas audzēkņiem un tiem jauniešiem, kuri savu nākotni vēlētos saistīt ar darbu viesmīlības un ēdināšanas uzņēmumos. Šajās Uzņēmēju dienās piedalījās skolēni no Ogres, Jelgavas, Lielvārdes un citiem novadiem un pilsētām.

Uzņēmēju dienas atklāja OT direktore Ilze Brante, iepazīstinot viesus ar tehnikuma vēsturi un attīstību.

Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas vadītāja Ineta Rumpētere informēja par Ogres tehnikuma audzēkņu plašajām un daudzveidīgajām  iespējām – konkursiem, starptautiskiem projektiem un praksēm ārzemēs.

Visgaidītākās bija tikšanās ar uzņēmējiem. Monin zīmolu vadītājs Latvijā, starptautisko konkursu laureāts Inguss Rozenbergs vadīja bezalkoholisko kokteiļu gatavošanas paraugdemonstrējumus, atklājot profesionālas nianses garšīgu, estētiski baudāmu un oriģināli noformētu kokteiļu tapšanā.

"Andrito Coffee Roasting" vadītājs, vairākkārtējais pasaules baristu (kafijas meistaru) čempionātu dalībnieks un starptautisku baristu čempionātu tiesnesis ogrēnietis Andris Petkēvičs stāstīja par kafijas gatavošanas noslēpumiem.

Jauniešiem ne mazāk saistoši bija arī uzņēmēju dzīvesstāsti, kā veidojusies viņu karjera. Inguss Rozenbergs pēc pamatskolas beigšanas turpinājis mācīties profesionālajā skolā, studējis uzņēmējdarbību. "Mana pieredze ir bijusi veiksmīga. Es pabeidzu Rīgas Tirdzniecības un kulinārijas skolu, Rīgas Restorānu servisa skolu un pēc tam arī Biznesa augstskolu "Turība". Tikai no mums pašiem ir atkarīgs, cik tālu tiksim. Tas, ja jūs iestājaties profesionālās izglītības iestādē pēc 9.klases beigšanas, nekādā gadījumā neliecina, ka jūs dzīvē neko nesasniegsit. Jūs sasniegsit vēl vairāk par tiem, kuri ir palikuši vidusskolā," jauniešiem sacīja I.Rozenbergs.

Uzņēmēju dienas noslēgumā restorāna "Betty’s Corner" šefpavāre Iveta Lamberte vadīja meistarklasi "Vidusjūras virtuve", kurā aktīvi iesaistījās Ēdināšanas pakalpojumu izglītības programmas audzēkņi.

"Šodien gatavojām astoņkāji, palentu ar Parmezāna sieru, melnās gliemenes kokosriekstu pienā ar citronzāli un ceptas austeres, kā arī garšojām svaigas austeres un mācījāmies tās pareizi atvērt," stāsta I.Lamberte.

Uzņēmēju dienas otrdien turpinās Mežsaimniecības un kokizstrādājumu nodaļa, kas aicinājusi ciemos uzņēmējus, būs arī mežistrādes tehnikas paraugdemonstrējumi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43583179sec.