TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Kārsavā taps tūrisma un amatniecības centrs «Līču mājas»

Kārsavas novada pašvaldība kopš 2015. gada strādā pie ēkas Vienības ielā 64 pārbūves projekta. Ēku ir plānots pārvērst par tūrisma un amatniecības centru, kurā atradīsies Kārsavas novada muzejs, izstāžu zāle, tūrisma informācijas centrs, telpas vietējiem amatniekiem un mājražotājiem un iedzīvotāju jaunrades telpas.
2015. gada 15. aprīlī tika izsludināts iepirkums uz būvniecības ieceres tehniskā projekta  izstrādi  un autoruzraudzību ēkas pārbūvei. Konkursā savus piedāvājumus iesniedza 6 pretendenti, no kuriem uzvarēja SIA “BM-projekts”. Tālāk ar uzņēmumu tika noslēgts līgums par 12 039,50 eiro tehniskā projekta izstrādei un autoruzraudzībai pie tūrisma un amatniecības centra pārbūves.
Pēc pusgada darba tika pabeigts un nodots tehniskais projekts. Tā izstrādes gaitā tika ietverta arī ēkas vēsturiskā izpēte, kuras rezultātā tika noskaidrots ēkas sākotnējais nosaukums “Līču mājas”, kas turpmāk arī būs tūrisma un amatniecības centra oficiālais apzīmējums.
Lai realizētu projekta ieceri, tika meklēti piemērotākie finanšu avoti un 2016. gada otrajā pusē tika nolemts sniegt projektu Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmā. Sadarbībā ar Baltinavas novadu un Ivjes rajonu Baltkrievijā tika sagatavots un aizvadītā gada decembrī iesniegts projekts “Aktīvas un ilgtspējīgas nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanas vides radīšana Ivjes, Baltinavas un Kārsavas novados”, kura kopsumma sasniedz 1 miljonu eiro.
Pie projekta sagatavošanas tika piesaistīti eksperti no  SIA “Investīciju Risinājumu Birojs”, ar kuriem tika noslēgts līgums par projekta sagatavošanu 2722.50 eiro apmērā. Kopprojekts ir pozitīvi novērtēts divās kārtās- administratīvajā un atbilstības pārbaudē un tiek virzīts pēdējam posmam- kvalitātes novērtējumam, kura rezultāti varētu tikt publiski paziņoti līdz augusta mēnesim.
Paralēli norit darbs pie tā, lai tūrisma un amatniecības centra „Līču mājas” telpas piepildītu ar Kārsavas novada stāstu un radītu muzeju, kas ne tikai informē, bet arī iesaista novada iedzīvotājus un apmeklētājus izpētes un radīšanas procesā. Šajā etapā pašvaldības komandai ir pievienojusies Ineta Zelča Sīmansone, kas ir cēlusies no Kārsavas, Latvijā pazīstama muzeoloģe un domnīcas Creative museum vadītāja. Līdz šim ir izstrādāta koncepcija Kārsavas novada muzeja izveidei un izkristalizētas tēmas pētījumiem, uz kuru bāzes tiks veidotas muzeja ekspozīcijas.
Šis projekts ir viena no Kārsavas novada pašvaldības ilgtermiņa prioritātēm, lai veicinātu Kārsavas novada atpazīstamību, uzņēmējdarbības attīstību, labklājību un, galvenokārt, Kārsavas novada vēstures un cilvēku likteņu stāstu saglabāšanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.88661003sec.