TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Likteņdārza kampaņā divās nedēļās ziedoti 852 Latvijas bruģakmeņi

Likteņdārza draugu alejā šogad līdz Jāņiem tiks pievienoti vismaz 852 jauni Latvijas bruģakmeņi ar Baltijā unikālā dabas objekta ziedotāju norādītajiem saviem, draugu un tuvinieku vārdiem un uzvārdiem. Tie tika ziedoti divu nedēļu kampaņas “Ieraksti savu vārdu Latvijā” ietvaros no 24.marta līdz 7.aprīlim.

Ikviens savu pelēko bruģakmeni varēs apskatīt Likteņdārza draugu alejā jau vasaras sākumā, jo līdz 17.jūnija “Latvijas Televīzijas” ziedojumu akcijas “Top Latvijas Likteņdārzs!” pasākumam visi 852 bruģakmeņi tiks pievienoti jau esošajiem 18 265. Likteņdārza draugu aleju līdz 2018.gada Latvijas simtgadei plānots izveidot 8 metrus platumā un 200 metrus garumā no 113 tūkstošiem Latvijā radīto bruģakmeņu.

Interesanti fakti:
-    akcijas laikā vispopulārākais ziedošanas veids bija caur portālu draugiem.lv – viena ceturtdaļa jeb 25% Latvijas iedzīvotāju un ārzemju latviešu izvēlējās šo variantu;
-    lielākā daļa Likteņdārza atbalstītāji pasūtīja bruģakmeņus visai ģimenei (vidēji 4-5 cilvēkiem);
-    Likteņdārza bruģakmeņus ražo vietējais uzņēmums Mārupē;
-    viens Likteņdārza bruģakmens sver 4 kilogramus;
-    Likteņdārza draugu alejā apmēram 3% bruģakmeņu ir bez vārdiem un uzvārdiem, kā vēlējušies to ziedotāji.

Likteņdārzs pateicas visiem akcijas “Ieraksti savu vārdu Latvijā” atbalstītājiem, kā arī aicina viesoties Koknesē, pussalā pie Daugavas un vērot jauno un esošo objektu tapšanu. Šogad turpināsim daudzfunkcionālās sabiedriskās ēkas un Lielā kalna būvniecības darbus un radīsim ko jaunu - digitālo ekspozīciju Liktens gāti, kas stāstīs par Latvijas cilvēku likteņiem 20.gadsimtā.  

Arī turpmāk iespējas pievienot bruģakmeni Likteņdārza draugu alejā ar savu vārdu, uzvārdu vai dāvināt to kādam sev tuvam cilvēkam. Akcijas tālrunis 90006060 darbosies līdz aprīļa beigām. Bruģakmeni iespējams pasūtīt arī www.draugiem.lv, mājas lapā www.liktendarzs.lv vai sezonas laikā Likteņdārzā uz vietas, kā arī ziedojot „Kokneses fonda” norēķinu kontā.

Akcija “Ieraksti savu vārdu Latvijā” notika sadarbībā ar laikrakstu “Latvijas Avīze”, portālu www.draugiem.lv un modes un izklaides centru „Rīga Plaza”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66554809sec.