TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Pirms Lieldienām iepērcies droši!

Tuvojoties Lieldienām, Pārtikas un veterinārais dienests aicina atcerēties trīs drošas iepirkšanās likumus:

1.    Vienmēr lasi informāciju pārtikas produkta marķējumā – iepazīsties ar tā sastāvu un pats galvenais – derīguma termiņu. Neiegādājies pārtikas preci, kuras derīguma termiņš izskatās aizdomīgi – tas ir nesalasāms, redzamas labojumu pēdas, oriģinālais derīguma termiņš ir aizsegts ar citu marķējumu.
2.    Pārliecinies, vai pārtikas produkta iepakojums nav bojāts un vai produkts veikalā ir uzglabāts atbilstošos apstākļos. Neiegādājies pārtikas preces, kuru izcelsme un uzglabāšanas apstākļi nav skaidri vai ir aizdomīgi.
3.    Saglabā pirkuma čeku, lai, gadījumā, ja produkts ir bojāts, vari to atgriezt atpakaļ veikalam.
Lieldienās viens no pieprasītākajiem pārtikas produktiem noteikti būs olas. Tās iegādājoties:
1.    Nekautrējies atvērt olu kastīti un pārliecināties, ka olas ir veselas – nav bojātas, netīras.
2.    Izlasi marķējumu uz olas:
•    pirmais cipars uz olas apzīmē dējējvistu turēšanas metodi (1 - brīvā turēšana; 2 – dēšana kūtī; 3 – dēšana sprostos; 0 – bioloģiskā ražošana)
•    burti apzīmē ražotājvalsti, piemēram, LV - Latvija; LT - Lietuva; EE - Igaunija; FI - Somija;
•    noslēdzošā ciparu kombinācija apzīmē dalībvalsts noteikto olu ražošanas uzņēmuma identifikācijas numuru (ciparu kombinācija, piem., 1234...)

Piemērs, kā varētu izskatīties kods uz olas: 3LV1234

3.    Olu derīguma termiņš ir 28 dienas no dēšanas. Vadoties pēc tā, ražotājs uz olu iepakojuma norāda derīguma termiņu, kura ietvaros olas jāizlieto. Aplūko iepakojumu un pārliecinies, ka olu derīguma termiņš nav beidzies.

Atnesot mājās, olas var uzglabāt vai nu ledusskapī, vai nu ārpus tā - istabas temperatūrā, taču uzglabāšanas temperatūrai jābūt nemainīgai, jo temperatūras svārstības varētu veicināt olu bojāšanos.

Krāsojot olas, iesakām izmantot, vai nu jau ierastos augu valsts materiālus, piemēram, sīpolu mizas, vai arī veikalos nopērkamās, Lieldienu olu krāsošanai paredzētās, pārtikas krāsvielas. Krāsojot olas ar tām, jāievēro preces marķējumā norādītā krāsas lietošanas instrukcija.

#atkrāpies! ir pretkrāpšanas kustība, kurā apvienojušās Latvijas valsts pārvaldes iestādes, kas cīnās pret krāpniecību dažādās jomās un izpausmēs, kā arī Latvijas iedzīvotāji un organizācijas, kas stingri iestājas pret jeb kāda veida krāpšanu. Vairāk informācijas un iespēja iesaistīties kustībā www.atkrapies.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41416287sec.